Reisblogger Sanne begon twee jaar geleden de blog ChitalTravels.nl om alle herinneringen aan de reizen die ze maakt levend te houden. Inmiddels is de website uitgegroeid tot meer dan dat. Sanne houdt van noordelijke bestemmingen zoals IJsland, en van zwemmen met grote vissen zoals walvishaaien. Meer hierover in dit interview!

interview met Sanne van Chital TravelsSanne in IJsland

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Ik ben Sanne - altijd vrolijk, dol op avontuur, kletsen met vriendinnen en net iets te gek op chocolade. De wereld is zo ontzettend groot en heeft zoveel te bieden, en het liefst wil ik alles zien en meemaken. Reizen geeft me een gevoel van vrijheid, het is de meest ontspannen bezigheid die ik me kan indenken en ik doe het ontzettend graag. Op zoek naar avontuur, dat kan heel dicht bij huis zijn of juist aan de andere kant van de wereld.

Wanneer ben je begonnen met je blog Chital Travels, en waarom?
Chital Travels bestaat nu iets meer dan twee jaar en is ontstaan als een soort naslagwerk voor mijzelf. Om alle herinneringen levend te houden. Tijdens het reizen bezoek je zoveel mooie plaatsen en maak je bijzondere dingen mee, je creëert herinneringen. Helaas vervagen veel herinneringen ook snel. Niet bewust, dat gebeurt gewoon, daar kun je eigenlijk niets aan doen. Maar zonde is het wel! Daarom begon ik Chital Travels, om er zeker van te zijn dat ik al die mooie herinneringen niet zou vergeten. Inmiddels is Chital Travels uitgegroeid tot veel meer, een blog boordevol reisinformatie en een fijne plek om een flinke dosis inspiratie op te doen! Chital is het Nepalese woord voor hert. Herten en hert-achtigen vind je echt overal ter wereld, net als wij! Zo is de naam voor mijn blog ontstaan.

interview met Sanne van Chital TravelsAngkor Wat

Waar houd je je - naast bloggen en reizen - nog meer mee bezig?
In het dagelijks leven ben ik orofaciaal fysiotherapeut, beter bekend als kaakfysiotherapeut. Ontzettend leuk om te doen! Ook hou ik erg van schrijven, werk ik me graag in het zweet tijdens een pittige les bootcamp en spreek ik graag af met vriendinnen. Toevallig ben ik net terug van een weekendje Belfast met mijn vriendinnen. Het derde weekend in mei is altijd het eerste weekend dat ik blok in mijn agenda. Al jarenlang trek ik er dan met vriendinnen op uit om een paar gezellige dagen met vrij weinig slaap door te brengen in een Europese stad. Deze weekenden zijn altijd zeer geslaagd! Ik woon in de Zaanstreek, samen met mijn vriend en twee katten op een woonboot. Een hele fijne plek om te wonen, met mooi weer trekken we er graag op uit met onze boot. Echt genieten is dat.

Je gaat graag op reis naar noordelijke landen als IJsland, Zweden en Noorwegen. Kun je uitleggen wat voor jou de aantrekkingskracht van deze landen is?
Ik hou van de ruige natuur, het trekt me enorm aan. Het kan me dan ook niet deren dat het in zulke landen niet altijd even zonnig is. De Scandinavische landen gaan ook altijd gepaard met veel water. Grote meren en hoofdsteden die aan zee liggen. De perfecte combinatie vind ik dat, een stedentrip die je kunt combineren met een paar dagen natuur! Daarnaast hou ik van de Scandinavische mentaliteit. De mensen zijn een stuk relaxter dan hier en ook over het algemeen ontzettend vriendelijk. Ik houd ervan!

Sanne van Chital Travels, <figcaption>IJsland</figcaption>IJsland

Je reist meestal met je vriend. Willen jullie altijd dezelfde dingen doen als jullie op reis zijn, of levert dit weleens een discussie op?
Over het algemeen hebben we dezelfde interesses, dus discussies zijn er niet echt. En anders is het een beetje geven en nemen. Ik vind het bijvoorbeeld altijd best leuk om te shoppen. Tja, ik blijf toch een vrouw! Voor mijn vriend hoeft dit absoluut niet, maar omdat ik het wel graag wil schikt hij zichzelf daarnaar en gaat mee. En als hij bijvoorbeeld graag wil duiken, dan doen we dat. Als hij dan het water ingaat, ga ik mee om te snorkelen of blijf ik lekker op het strand op hem wachten. Zodoende doen we allebei de dingen die we leuk vinden!

Wat was je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Ik heb het geluk gehad dat ik al veel mooie dingen heb mogen meemaken. Afgelopen februari waren we in Angkor Wat en door een bijzonder toeval, waren we de enige bezoekers in de tempel! Kippenvel, met recht een magisch moment! En het spotten van orka's in IJsland. Niet veel mensen weten dat IJsland een prima plek is om deze bijzondere dieren in het wild te zien. In mijn enthousiasme heb ik zo ongeveer de hele boot bij elkaar geschreeuwd. ?

interview met Sanne van Chital Travels

Je vindt het leuk om met grote vissen en zeezoogdieren te zwemmen. Wat is de mooiste plek waar je dit ooit gedaan hebt?
Oei, moeilijk om te kiezen! Ik denk toch dat ik ga voor het zwemmen met walvishaaien op de Malediven. Dat was zo gaaf! We zijn toen een hele dag op pad geweest om ze te vinden, maar het wilde maar niet lukken. We hadden de hoop eigenlijk al opgegeven en de boot was al op de weg terug, toen de schipper toch plotseling een walvishaai spotte. In letterlijk 10 seconden lagen we in het water. Het was zo'n adrenaline rush! We hebben ongeveer 20 minuten op ons gemak met de walvishaai kunnen snorkelen, toen vond hij het wel mooi geweest en verdween weer in de diepte. Een hele bijzondere ervaring!

Welke bestemmingen staan er bovenaan je bucketlist?
Paaseiland! En als goede tweede Groenland. Al sinds ik als kind het boek "Het Gulden Vlies van Thule" van Thea Beckman las, wil ik daar naartoe!

interview met Sanne van Chital TravelsKoh Wai, Thailand

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ik lees graag de verhalen op What about herWhat about her, puur omdat ze zo fijn verhalend zijn geschreven. Ook kijk ik regelmatig op de site van Stéphanie van FrenchyDutchyFrenchyDutchy, zij reist vaak naar landen waar ik zelf ook erg van hou, zoals Noorwegen of Canada. Nu moet ik zeggen dat ik veel reisbloggers volg, ik vind het leuk om hun persoonlijke verhalen te lezen en nieuwe reisinspiratie op te doen. Als ik op reis ga, check ik ook vaak de sites van lokale bloggers en lokale site's. Zo is www.road.iswww.road.is een superhandige IJslandse website, waarop je kunt zien of de wegen begaanbaar zijn. Als je van de hoofdweg afwijkt is het namelijk niet altijd zeker of dat het geval is, en dat geldt voor zowel de zomer als de winter.

Heb je tips voor beginnende reisbloggers?
Blog vooral omdat je het zelf heel leuk vindt. Blog voor jezelf en schrijf vooral altijd vanuit jezelf. Dat maakt je uniek. En juist dat maakt je voor anderen weer leuk om te volgen!

Op de hoogte blijven? Volg Sanne dan via haar blog Chital Travels, Facebook, Instagram en Pinterest!