By Expedia Team, on April 23, 2018

‘Niets mis met een toerist zijn’ – een interview met Shirley van Shirley.digital

Blogger Shirley speurt het internet af naar goedkope vliegtickets en boekte zo onlangs een voordelig reisje naar Oost-Canada. Ze reist voor de liefde heen en weer tussen Nederland en België, waar haar vriend woont. Een interview met Shirley van Shirley.digital, over haar meest bijzondere reiservaring, haar bucketlist en de plaats in België die iedereen volgens haar zou moeten bezoeken.

interview met Shirley van Shirley.digital

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Mijn naam is Shirley, ik ben 28 jaar en woon in Utrecht. Zodra ik begin met een reis plannen, word ik enthousiast. Ik kan zelfs maanden genieten van de voorpret en dingen opzoeken over een bestemming. Regelmatig zit ik ticketprijzen te bekijken en vergelijken van tickets die ik voorlopig niet zal boeken. Na de voorpret moet het beste nog komen: de reis zelf. Ik zou mezelf geen reiziger noemen, maar gewoon een toerist. Niets mis met een toerist zijn.

Wanneer ben je begonnen met je blog Shirley.digital, en waarom?
Ik schrijf al sinds ik kan schrijven. In de lente van 2015 ben ik begonnen met mijn huidige website. Het kriebelde toen al een tijd om ook (weer) op een eigen blog te schrijven. Een naam bedenken bleek niet makkelijk. Toen er een rits nieuwe domeinextensies beschikbaar kwam, besloot ik mijn eigen naam vast te leggen met een van die nieuwe extensies. Het ging tussen Shirley.pizza en Shirley.digital.

interview met Shirley van Shirley.digital

CN Tower, Toronto

Waar houd je je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
Naast bloggen en reizen, ben ik voornamelijk aan het schrijven. Ik werk als webredacteur bij een tijdschrift, waarvoor ik een groot deel van mijn werkdag schrijf. Voor de liefde reis ik regelmatig naar België, ik zit in het bestuur van mijn flat, ik volg een cursus Frans. Genoeg dat mij bezighoudt, maar ik heb geen originele of stoere hobby’s waarmee ik indruk kan maken.

Je bent pas terug van een reis naar Oost-Canada. Wat heb je daar gedaan & gezien?
Mijn reis naar Oost-Canada plande ik na het impulsief boeken van een goedkoop retourtje (135 euro) naar Toronto. Pas later keek ik naar het klimaat en ontdekte ik dat het in april nog best koud kan zijn in Oost-Canada. Ik heb een roadtrip gemaakt tussen Toronto en Quebec. Een vrij toeristisch rondje, met als voordeel dat het er begin april nog helemaal niet toeristisch was. Er lag in het oosten nog superveel sneeuw. We hebben gewandeld door de natuur, waar onze voetstappen na de dierenpootjes de eerste in de sneeuw waren, een huskysleetocht gemaakt, de Niagara Falls bezocht en de steden Toronto, Ottawa, Montreal en Quebec ontdekt.

interview met Shirley van Shirley.digital

Algonquin Park in Canada

Wat is je favoriete stad ter wereld, en waarom?
In iedere stad mijmer ik hoe het zou zijn om er te wonen. In dat schattige huisje, een groot flatgebouw of die gezellige wijk. Waar zou ik werken, hoe ziet het leven eruit en waar volg ik pilates? Uiteindelijk is er nog geen stad geweest die écht mijn hart heeft gestolen, denk ik.

Wat was je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Mijn roadtrip door Jordanië vond ik heel bijzonder. Vooral de oude stad Petra is magisch. Je ziet soms de bekende foto met de Treasury, maar Petra is zoveel groter dan dat. Je kunt er letterlijk dagen wandelen en nog steeds nieuwe dingen ontdekken. Ik merkte dat veel mensen denken dat Jordanië niet veilig is en daardoor waren er niet heel veel toeristen. Het is heel bijzonder om bijna alleen op zulke bijzondere plekken te zijn, tegelijkertijd is het schrijnend voor de lokale bevolking: zij zijn veel inkomsten kwijtgeraakt doordat sommige toeristen wegblijven.

interview met Shirley van Shirley.digital

Petra, Jordanië

Welke drie bestemmingen staan er bovenaan je bucketlist?
Stel deze vraag op drie verschillende momenten en je krijgt drie verschillende antwoorden. Bestemmingen die regelmatig terugkomen op mijn lijstje zijn IJsland en de westkust van Amerika. De Azoren lonken ook al een tijdje.

Welke drie dingen heb je altijd bij je op reis?
Mijn paspoort en mijn pinpas, met die twee items kom je heel ver. Daarnaast kan ik niet zonder mijn op maat gemaakte oordoppen. Mijn leven is zoveel beter sinds ik die oordoppen heb.

interview met Shirley van Shirley.digital

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ik volg verschillende websites die (ticket)aanbiedingen delen. Een aantal reisblogs die ik volg zijn: Explorista, Wat Zij Zegt, What About Her, Be Ineffable en All Day Every Daisy.

Je vriend woont in België, dus je komt er waarschijnlijk vaak. Welke plaats in België zou iedereen moeten bezoeken, en waarom?
Leuven. Misschien ben ik een beetje bevooroordeeld, want Leuven is de stad waar mijn vriend woont. Ik heb hem ontmoet tijdens een weekendje weg met vriendinnen. Leuven is een typische studentenstad, maar ook met vier volwassen vrouwen hebben wij ons er prima vermaakt. De stad is gezellig en compact. Sla het Begijnhof en de bibliotheektoren (ik hou van uitzichtpunten) niet over. Daarnaast is het voor de liefhebber ook een goede stad om te gaan stappen.

Op de hoogte blijven? Volg Shirley dan via haar blog, Facebook, Twitter en Instagram.