By Expedia Team, on May 29, 2018

‘Als je eenmaal begint met reizen, kun je niet meer stoppen’ – interview met Linda en Remco van Travellers of the world

Met de eerste verre reis die Linda en Remco van Travellers of the world samen maakten, ging er een wereld voor ze open. Nu willen ze alleen nog maar meer reizen en dat gaat later dit jaar helemaal goedkomen, want dan gaan ze op wereldreis! Een interview over hun meest bijzondere reiservaringen, hun bucketlists en natuurlijk over de voorbereidingen voor hun wereldreis.

Linda en Remco van Travellers of the world

In China, Zhangjiajie

Wie zijn jullie en waarom reizen jullie zo graag?
Wij zijn Remco en Linda en beiden verliefd op de wereld. Remco is zijn studie Software Engineering aan het afronden en Linda werkt op een basisschool als kleuterjuf. Hoewel we allebei plezier hebben in ons werk, is er één ding wat we nog liever doen; reizen! De eerste echte reis was nog best spannend, maar na urenlang fantaseren over mooie reizen, besloten wij het maar gewoon te proberen. Met onze backpack vlogen wij naar Maleisië en als je eenmaal begint met reizen kun je niet meer stoppen. Het reisvirus heeft ons te pakken en wij vinden niets leuker dan nieuwe plekken ontdekken.

Wanneer zijn jullie begonnen met jullie blog Travellers of the world, en waarom?
Jaren geleden had Linda al een blog. Gewoon zo’n hele simpele gratis blog, met de meest simpele opmaak. Het schrijven over reizen heeft ze altijd ontzettend leuk gevonden, maar die blog was het toch niet helemaal, het voldeed niet aan alle wensen en al snel verwaterde de blog. Remco volgt een opleiding in de ICT en websites maken vindt hij dan ook heel leuk om te doen. In Boedapest, toen wij aan het wachten waren voor wij het parlement in mochten, viel dit samen. Over een paar maanden zouden wij naar Maleisië gaan en onze vrienden en familie wilden daar vast wel over lezen. Remco kon de site maken en Linda de artikelen schrijven. Met die gedachte startten wij op 13 maart 2016 onze blog Travellers of the world. Ik vond de naam eerst echt vreselijk, maar inmiddels ben ik er superblij mee en is onze blog uitgegroeid tot een reisblog voor en door reizigers, met heel veel leuke tips en tricks!

Linda en Remco van Travellers of the world

Cameron Highlands, Maleisië

Waar houden jullie je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
Naast het bloggen en reizen zijn we allebei dol op fotograferen. In Nederland gaan we dan ook wel eens op pad met onze camera’s om lekker te fotograferen, of filmpjes te maken. Daarnaast kijken wij in onze vrije tijd graag series. Inmiddels volgen wij samen vijf series, dus daar hebben we het stiekem best druk mee.

Willen jullie op reis altijd dezelfde dingen zien en doen, of levert dit wel eens een discussie op?
Wij zitten over het algemeen heel goed op één lijn. Wij houden allebei van de afwisseling van stad, natuur en strand. Verder houden we allebei niet zo van stilzitten en gaan we graag lekker op pad. In de avond houden we juist wel van stilzitten en je zult ons niet zo snel in de kroeg tegenkomen. Vaak vinden wij dezelfde plekken mooi en leuk, en willen we op dezelfde plekken ongeveer even lang blijven. Saai he? Natuurlijk hebben we wel eens een meningsverschil, maar we geven elkaar genoeg ruimte en kunnen ook heel goed een compromis sluiten waardoor we ook allebei weer tevreden zijn.

Jullie houden van reizen en fotograferen. Wat is jullie favoriete reisfoto en waarom?
Wij maken echt heel veel foto’s tijdens een reis, en na een reis hebben we altijd wel een of twee foto’s die absoluut favoriet zijn. Een foto uit alle foto’s kiezen is heel lastig, maar als we moeten kiezen gaan we voor deze foto bij de Chinese muur. De Chinese muur was gewoon zo ontzettend gaaf. Daar hebben wij constant met een big smile rondgelopen en voelden we ons echt gelukkig. Het is er gewoon zo ontzettend mooi! Ooit komen we terug, maar tot die tijd kunnen we altijd nog even genieten van de foto’s.

Linda en Remco van Travellers of the world

De Chinese Muur

Wat was jullie meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Dit is weer een lastige. Wij genieten namelijk echt van elk moment. Heel bijzonder vonden wij toch wel onze eerste verre reis samen. Deze hele reis was een aaneenschakeling van prachtige reiservaringen. Voor het eerst ooit zagen wij hagelwitte stranden en zwommen we met schildpadden. Het strand was witter dan wit en de onderwaterwereld adembenemend mooi. Wij zagen er ook voor het eerst jungle en spotten orang-oetans en neusapen. Zo bijzonder en zo ontzettend gaaf! Zo’n eerste verre reis blijft altijd bijzonder en blijft je altijd bij. Voor ons ging er toen ook gelijk een hele wereld open; er was nog zoveel wat we niet gezien hebben! Naast onze eerste verre reis samen richting Maleisië, blijft onze reis naar China waarschijnlijk de meest bijzondere. Het is daar zo anders dan waar dan ook ter wereld. Nergens ga je zien wat je in China ziet.

Welke landen staan er bovenaan jullie bucketlists?
Onze bucketlisten zijn lang, bijna oneindig lang. Hopen wij na een reis iets af te kunnen strepen, komt er gewoon weer iets bij. Er is zoveel! Zoveel is mooi en zoveel is gaaf. Elke keer als je op reis bent hoor en lees je weer over nieuwe plekken die zo weer een plaats op onze bucketlist krijgen. Bij ons beiden staat een rondreis door de USA heel hoog. We willen dan een roadtrip maken langs verschillende steden en de prachtige natuurparken. Verder willen we ook heel graag naar Zuid-Afrika, Noorwegen, IJsland en Nieuw-Zeeland. Helaas niet echt budget-bestemmingen. In Zuidelijk Amerika spreekt vooral Peru ons heel erg aan.

Linda en Remco van Travellers of the world

Street art in Londen

Wat zijn jullie favoriete websites en reisblogs?
Remco leest zelden reisblogs en Linda volgt er een hele berg. Echt een duidelijke favoriet is er niet. Alle leuke reisblogs volgt ze op Facebook en als er wat leuks voorbijkomt, dan leest ze het. De levensstijl van Jessica van Corners of the World spreekt ons wel aan en ook de blog van Explorista vindt Linda leuk om te lezen. Explorista was trouwens ooit ook de inspiratie om voor het eerst een blog te starten. Het meest zijn wij te vinden in Facebook-groepen die over reizen gaan. Vooral die van Azië-backpackers bekijken wij regelmatig.

Later dit jaar gaan jullie op wereldreis. Hoe lang blijven jullie weg en welke landen willen jullie bezoeken?
Ons plan is om met een enkeltje op zak te vertrekken. Hoe lang we wegblijven weten we nog niet precies. Wij denken nu aan een reis van ongeveer een jaar, maar als we er eerder klaar mee zijn, komen we eerder terug. Is ons geld op? Ook dan zullen wij misschien wel eerder terugkomen. Zijn we na een jaar nog lang niet klaar met reizen? Dan blijven we toch nog even! In eerste instantie is werken op reis niet de bedoeling, we willen gewoon echt reizen namelijk. Maar onze plannen kunnen nog veranderen, dus wie weet blijven we ineens een jaar in Australië! We hebben nog niks geboekt, omdat Remco eerst moet afstuderen. Wij willen sowieso heel graag naar Nieuw-Zeeland, maar ook de Filipijnen en Japan tijdens het bloesemseizoen staan heel hoog op het lijstje. Waarschijnlijk beginnen we in Thailand en reizen we via het zuiden naar Maleisië. Daar willen we supergraag naar Borneo om vervolgens naar Nieuw-Zeeland te vliegen. Daarna kan het echt nog alle kanten op. Heerlijk zoveel vrijheid!

Linda en Remco van Travellers of the world

Uitzicht bij Zhangjiajie, China

Jullie zijn al bezig met de voorbereidingen voor deze reis. Hebben jullie tips voor anderen die ook op wereldreis willen gaan?
Begin op tijd! Een wereldreis regel je niet in één dag. Wat dacht je van de vaccinaties die je nodig hebt? Wij begonnen hier in februari mee en zijn nog steeds niet klaar. Soms moet je er meerdere en moet er ook een aantal maanden tussen zitten. Ook het sparen en het maken van plannen kost tijd. Zoek verder goed uit of het nodig is om je uit te schrijven bij de gemeente en verkoop je spullen. Dat laatste moeten wij ook nog doen, want er ligt genoeg rommel in huis die we zowel tijdens als na de reis niet meer gaan gebruiken.

En dan mijn laatste tip: wil niet te veel. Het is heel aantrekkelijk om je complete bucketlist uit te schrijven en alles af te willen vinken als je op wereldreis gaat. Maar bedenk dat ook die wereldreis niet oneindig is en dat je echt niet alles kunt zien. Bewaar wat plekjes en race niet overal doorheen. Geniet ook eens echt van plekken. Het gaat niet om het afstrepen, het gaat om de ervaring!

Op de hoogte blijven? Volg Remco en Linda dan via hun blog Travellers of the world, Facebook, Twitter en Instagram!