Nieuwe adresjes ontdekken tijdens een stedentrip of de rust opzoeken in de natuur? Freelance journalist en reisblogger Nathalie schrijft op haar blog Map of Joy over beide. In dit interview vertelt Nathalie over haar blog, haar favoriete reisfoto en geeft ze tips voor meer volgers op Pinterest. Ze heeft er zelf ruim 286.000!

interview met reisblogger Nathalie

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Ik ben Nathalie, 37 jaar, freelance journalist/fotograaf en travelblogger. Uit reizen haal ik inspiratie en energie. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te ontdekken, culturen te leren kennen en grenzen te verleggen. Ik dompel mij graag onder in de energie van een stad, bewonder architectuur en struin naar bijzondere adresjes om te shoppen, eten, slapen met een styling waarvan ik denk 'hier wil ik wonen'. Daarnaast houd ik van de natuur, waar ik rust en balans vind. Het gelukkigst ben ik als ik word omringd door bergen en wildlife kan spotten.

Wanneer ben je begonnen met je blog Map of Joy, en waarom?
Map of Joy bestaat sinds januari 2015. Daarvoor had ik een blog met de naam Worldly Treasury waar ik in 2011 mee begon. Het bloggen ontstond vanuit mijn werk voor tijdschriften. Ik kwam tijdens mijn research altijd veel leuke adresjes en producten tegen, maar helaas kun je niet alles in print kwijt. Ik dacht: laat ik al dat leuks dan online delen. Ik surfte naar Wordpress en koos voor de naam Worldly Treasury, omdat ik het als een wereldse schatkist zag. Ik deelde er dagelijks van alles van over de hele wereld, van een notitieboekje dat handgemaakt werd in de outback van Australië en je ergens in een webshop kon bestellen tot een leuk adresje om te eten in Barcelona. Ik maakte al veel reizen en langzaamaan deelde ik ook dat steeds meer op mijn blog. Ik besloot de naam te wijzigen naar Map of Joy en mij volledig op reizen te richten, met af en toe een uitstapje naar lifestyle. Ik vind het heerlijk om te delen en te inspireren en daarnaast is de interactie met volgers enorm leuk.

interview met reisblogger NathalieNathalie in Berlijn

Waar houd je je - naast bloggen en reizen - nog meer mee bezig?
Sinds het afronden van de studie Communicatie (afstudeerrichting Tekstschrijven, 2002) heb ik een aantal jaren hard gewerkt aan het opbouwen van een uitgebreid CV in dienstverband bij verschillende uitgevers, tv-productiemaatschappijen en communicatiebureaus en heb ik nog aanvullende cursussen gedaan. Sinds 2007 werk ik zelfstandig. In het begin veel voor tijdschriften en uitgevers, nu vooral voor websites. Ook manage en beheer ik social media-kanalen van merken en bedrijven in de reisbranche, met name Pinterest.

Met je blog richt je je op twee uitersten: citytrips en natuur. Wat is je favoriete stad ter wereld en waarom?
Er zijn 3 steden waar ik on repeat heen ga: Londen, Berlijn en New York, maar als ik echt maar één favoriete stad mag noemen kies ik voor Londen. Ik kwam er voor het eerst toen ik 15 was en ben er inmiddels heel vaak geweest. Het verveelt nooit. Elke wijk heeft zijn charme, creatieve ondernemers, mooie parkjes. En Engeland is sowieso één van mijn lievelingslanden. Het heeft echt álles wat ik zoek. Geweldige steden als Brighton en Manchester en extreem mooie natuur, van een ruige kustlijn in het zuiden tot bergen in het noorden.

interview met reisblogger NathalieIn Canada

En welk land zou iedere 'nature lover' moeten bezoeken?
Lastig kiezen! Ik hou enorm van IJsland, vanwege het extreme contrast van vuur en het ijs, maar ook van Tanzania vanwege alle wildlife én Amerika met al zijn natuurwonderen. Maar ik ben afgelopen mei voor het eerst naar Canada geweest en heb daar Alberta en British Columbia verkend met een huurauto. Ik wist van tevoren dat het een mooie reis zou worden, maar het land heeft mij echt omver geblazen. De rust, ruimte en overweldigend mooie natuur en wildlife. Onbeschrijflijk bijna. Ik kan niet wachten om terug te gaan om me opnieuw over al die bergen, meren, bossen en dieren te verwonderen. Canada dus!

Naast reisjournalist en blogger ben je ook fotograaf. Wat is je favoriete reisfoto van het afgelopen jaar?
Deze van de Grand Prismatic Spring in Yellowstone. Niet alleen vanwege de perfecte samenkomst van de zonnestralen die de kleuren in het water nóg feller maakten en de blauwe lucht en witte wolken erboven, maar ook omdat het een plek is waar ik als kind al naartoe wilde. Toen ik er eindelijk stond en deze foto kon maken was ik intens gelukkig.

interview met reisblogger Nathalie

Yellowstone

Wat was je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Door deze vraag realiseer ik me hoeveel reisgeluk ik al heb mogen ervaren. Er razen heel veel momenten door mijn hoofd en het lukt me niet om te kiezen. Het aanschouwen van de ijsschotsen van Jokulsarlon in IJsland, het zien van een grizzlybeer met drie jonkies die spelen in het gras in Amerika, en een onverwachte aankoop van een krukje bij de vrouw van de chief van een oude stam in Tanzania, die zó trots als een pauw was dat iets wat zij had gemaakt helemaal naar Nederland ging. Reizen is voor mij een aaneenschakeling van het verzamelen van mooie momenten.

Welke drie bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist, en waarom?
Alaska, Botswana en Japan en in maart 2017 mag ik naar laatstgenoemde. Ik heb al veel staten van Amerika bereisd, maar Alaska lijkt mij zó fantastisch. Pure wildernis. Botswana is het walhalla van de wildlife. Ik kan niet wachten om door de Okavango Delta te varen en allerlei dieren (door mijn lens) te zien. Ik wil naar Japan vanwege de cultuur die heel westers en toch ontzettend anders is.

interview met reisblogger NathalieTanzania

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna nooit op websites kijk. Daarentegen ben ik verslaafd aan Instagram en Pinterest. Daar doe ik al jaren, elke dag zo ontzettend veel inspiratie op. Als ik een reis research doe ik dat ook altijd eerst via Instagram en Pinterest en daarna pas via Google.

Je hebt bijna 287.000 (!) followers op Pinterest. Hoe heb je dit bereikt en heb je tips?
Door er vanaf het allereerste begin met heel veel plezier élke dag mee bezig te zijn. Ik zit al langer op Pinterest dan dat ik blog. Het is voor mij een digitaal plakboek waar ik alles verzamel wat ik mooi vind. Het toverwoord is - net als bij bloggen - passie. Pinterest is in mijn ogen dé plek om je passie te delen. Je volgers te laten zien wat jou inspireert, blij maakt, waar je van droomt etc. Het is dus heel persoonlijk en juist dat maakt het platform zo bijzonder en krachtig. Mijn grootste tip is: pin elke dag. Voor mij is het een routine geworden. Meestal aan het einde van de middag maak ik een Pinterest-rondje van minstens 15 minuten, maar ik verlies me heel snel in Pinterest en voor ik het weet is het een half uur later.

_Op de hoogte blijven? Volg Nathalie dan via haar blog Map of Joy, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en YouTube._