De ontspannen hoofdstad van Denemarken biedt plaats aan het Parlement en de Koninklijke familie. Als cultureel centrum van het land heeft de stad bezoekers veel te bieden met spannende attracties, kleurrijke straten, een unieke barcultuur en vriendelijke mensen. Als je de stad op typisch lokale wijze wilt verkennen, moet je de fiets pakken. Meer dan 36% van de inwoners verplaatst zich binnen de stad op de fiets.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

In deze video worden een aantal van de mooiste plekken in Kopenhagen uitgelicht. Veel kijkplezier!

Christiansborg ♦ (0:21)

Dit 800 jaar oude paleis staat op het kleine eiland Slotsholmen in het centrum van de stad. Een gedeelte van het paleis wordt door de koninklijke familie gebruikt.

Rosenborg Slot ♦ (0:24)

Dit kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in opdracht van Christiaan IV om te dienen als zomerverblijf. Tegenwoordig dient het gebouw als museum. Je kunt hier de beroemde Deense kroonjuwelen en wandtapijten bekijken naast andere exposities.

De Kleine Zeemeermin ♦ (0:30)

Het bronzen beeld van de Kleine Zeemermin is een stadsicoon. Het beeld is gemaakt in 1913 en geïnspireerd op het personage uit het sprookje van Hans Christian Andersen. In het sprookje verlaat de Kleine Zeemeermin de diepten van de oceaan uit liefde voor een prins. Helaas beantwoordt deze haar gevoelens niet en keert ze terug naar de zee waar ze opgaat in de golven.

Copenhagen_views.jpg

Rådhus ♦ (0:33)

De toren van het stadhuis van Kopenhagen is met 106 meter de hoogste van de stad. Vanuit de toren heb je een geweldig uitzicht op de stad. In het Rådhus is de wereldklok van Jens Olsen te zien, welke niet alleen de tijd en datum weergeeft, maar ook astronomische gebeurtenissen, zoals maans- en zonsverduisteringen.

Nyhavn ♦ (0:40)

De aanblik van de kleurige gevels van de huizen in deze haven in het centrum van de stad, mag je niet missen als je een bezoek brengt aan Kopenhagen. Er zijn talloze restaurants en cafés waar je kunt gaan zitten om uit te kijken op de levendige straat en schilderachtige museumschepen die liggen aangemeerd.

Vrijstad Christiania ♦ (0:59)

Fietsen en paarden in plaats van auto's. De vrijstad Christiania is een van de populairste attracties in Denemarken. De autonome, alternatieve enclave heeft niet alleen haar eigen regels, er wordt ook gebruikgemaakt van een eigen munteenheid in de plaatselijke winkels en cafés.

Wil jij de verschillende wijken van Kopenhagen verkennen? We hebben geweldige reisaanbiedingen voor Kopenhagen.