Welkom in Midden-aarde! Geen wonder dat regisseur Peter Jackson dit land in de zuidelijke Stille Oceaan uitkoos om de fantasytrilogie 'Lord of the Rings' op te nemen. De unieke landschappen van Nieuw-Zeeland lijken soms van een andere wereld te komen. De met sneeuw bedekte bergen, vulkaanlandschappen die aan de maan doen denken, betoverende fjorden, mystieke wouden, tropische dieren en hemelse steden zorgen voor zo'n grote diversiteit dat je bijna niet kunt geloven dat het allemaal op zo'n kleine oppervlakte past.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Toeristen vermaken zich in Nieuw-Zeeland met de levendige kunst- en cultuurscene in de steden, de culinaire hoogtepunten en de geweldige excursies naar de omliggende gebieden. Nieuw-Zeeland heeft voor iedereen wat in petto, of je nu een avonturier bent op zoek naar opwinding, een stelletje op zoek naar romantiek, een gezin op zoek naar rust of backpacker op zoek naar een feestje.

Deze video geeft je een indruk van de magie van Nieuw-Zeeland. Droom maar lekker weg!

Rotorua (0:18)

In Rotorua kun je de vulkaankrachten ervaren die Nieuw-Zeeland vorm hebben gegeven. Spuitende geisers, warmwaterbronnen en borrelende moddergaten getuigen van de geothermische activiteit die Rotorua tot een van de hoogtepunten van het Noordereiland maakt.

White Island (0:40)

Zo'n 50 km van het Noordereiland rijst het enige vulkaaneiland van Nieuw-Zeeland uit het water van de Bay of Plenty. Als je over deze actieve vulkaan wandelt, voelt het alsof je op een andere planeet loopt.

Huka Falls (1:11)

Het water van de Waikato-rivier stroomt onder enorme druk door een nauwe kloof. De ongelofelijk kracht van het water zorgt voor een adembenemend schouwspel. De rivier is eerst 100 meter breed tot het water hier door een doorgang van slechts 15 meter in de rotsen wordt geperst en daarna 11 meter omlaag stort met een verbluffende snelheid van 220.000 liter per seconde.

Milford Sound (1:55)

Aan de westkust van het Zuidereiland ligt de spectaculaire fjord Milford Sound, die het decor van een sprookje lijkt. Massieve bergen rijzen omhoog uit de diepblauwe zee. Ze zijn bedenkt met dichte bossen en majestueuze watervallen op de steile rotswanden.

New-Zealad_Milford-Sound.jpg

Matamata (Hobbiton) (1:59)

Als je fan bent van de 'Lord of the Rings'-trilogie, mag je Matamata zeker niet overslaan. Wanneer je door het Hobbiton uit de films van Peter Jackson wandelt, waan je je tussen de groene weiden en glooiende heuvels van Midden-aarde.

Queenstown (2:23)

Maak een ritje in de Skyline Gondola voor het beste uitzicht over Queenstown. De stad is schilderachtig gelegen aan het water van Lake Wakatipu, ingeklemd tussen de spectaculaire bergketens van het Zuidereiland. Meer info:

Heb je ook zin gekregen om het landschap van Midden-aarde te zien? We hebben geweldige reisdeals voor Nieuw-Zeeland voor je in de aanbieding.