Karin van online reismagazine Globetrotter Post wil het liefst de hele wereld zien, dus het noemen van maar drie bestemmingen op haar bucketlist is moeilijk. Karin doet aan kitesurfen en deed dit al op een paar hele mooie plekken. En toen ze haar vriend nog maar net had ontmoet, liet ze hem een verrassingsreisje boeken voor haar. Waar ze heen ging lees je in dit interview!

Karin van Globetrotter Post

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Ik ben Karin, 33 jaar, kom uit Enschede maar woon in het mooie Arnhem. Ik probeer zoveel mogelijk te reizen, omdat er zo ontzettend veel te zien is op de wereld. Het gevoel van vrijheid tijdens het reizen kan nergens tegenop. Je leert jezelf kennen en te vertrouwen op je intuïtie. En daarnaast ontmoet je ook nog eens een heleboel nieuwe mensen die soms vrienden voor het leven worden.

Wanneer ben je begonnen met je blog Globetrotterpost, en waarom?
Vorig jaar november ben ik begonnen met Globetrotter Post, omdat ik meer wilde schrijven en me meer wil mengen in de reizigers-community. Met een achtergrond in de journalistiek is dit een leuke hobby om erbij te hebben. Wie weet valt er in de toekomst nog wat mee te verdienen, maar dat is niet het eerste doel.

Karin van Globetrotter PostSalkantaytrek in Peru

Waar houd je je - naast bloggen en reizen - nog meer mee bezig?
Ik heb een eigen videoproductiebedrijf genaamd Pecto Productions, dat inmiddels tien jaar bestaat. Samen met mijn vaste cameramensen die ik inhuur maak ik voor veel bedrijven en instanties (voornamelijk online) video's. Ik schrijf scripts, doe soms verslag en monteer de video's aan elkaar. Verder ben ik graag onder vrienden, dol op festivals, live muziek en uitslapen. ;-)

Je noemt je website een online magazine. Wat is er nog meer op te vinden, naast blogs over reizen?
Naast mijn blogs over reizen die van persoonlijke aard zijn, kun je op Globetrotter Post nieuws vinden over reizen of reizigers. Van hard nieuws zoals de laptop-ban, tot luchtiger nieuws zoals een video waarin een steward een liedje zingt door de intercom van het vliegtuig. Verder vind je op Globetrotter Post de Quote of the week, een mooie foto met een inspirerende reisquote.

Toen je je vriend nog maar net had ontmoet, liet je hem een reisje voor je boeken. Waar ging je heen en was dat een succes?
Op het vliegveld in Maastricht maakte ik de envelop open waar het ticket in zat. Ik had toen nog geen idee waar ik heen ging, maar een uur voor vertrek kwam ik er dus achter dat ik naar Boedapest ging. Ik had geen idee wat ik moest verwachten van de stad maar het was geweldig! Alles is te lopen, de gebouwen zijn prachtig, het eten heerlijk en er waren badhuizen. (Ik moest dus nog wel even op badpakjacht).

Karin van Globetrotter Post

Je doet aan kitesurfen. Wat is de mooiste plek ter wereld waar je dit ooit gedaan hebt?
Ik kan niet kiezen tussen Mui Ne in Vietnam en Sal. Sal is een van de Kaapverdische eilanden waar je goed kunt kitesurfen. Het eiland zelf is niet echt mooi, maar het water is prachtig. De 'vibe' van het eiland beviel me ook uitstekend. Heel relaxed. In Mui Ne heb ik het kitesurfen geleerd. Ik kreeg daar les van Matty, die mijn leven redde door de safety los te trekken toen we werden gegrepen door een golf. Als hij er niet was geweest had ik het niet kunnen navertellen denk ik. Eeuwig dankbaar dus. Meteen na het incident zijn we samen het water weer opgegaan en hebben we twee dagen heerlijk geoefend. Mui Ne heeft dus gevoelsmatig een diepere indruk gemaakt.

Wat was je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Ik vertrok bij een olifantenreservaat in Cambodja omdat ik het niet helemaal eens was met de gang van zaken en het niet goed voelde daar. Met als gevolg dat ik in mijn eentje in een dorpje in Mondulkiri kwam te zitten. Niks doen zit niet in mijn systeem en dus vroeg ik een beetje rond of er nog wat te doen was. De kok van het restaurant bood aan mij de volgende dag mee te nemen achterop de brommer. Of het verstandig was weet ik niet, maar we hebben een fantastische dag gehad. We reden langs watervallen, bezochten zijn vrienden en eindigden bij een plastic zak vol ijsblokjes en bier. Hoe het precies zat kun je natuurlijk lezen op mijn blog.

Karin van Globetrotter PostAchterop de brommer in Cambodja

Welke drie bestemmingen staan bovenaan jouw bucketlist, en waarom?
Oef, dat is lastig want eigenlijk wil ik de hele wereld wel zien. Bovenaan mijn bucketlist staat Hawaii, maar waarschijnlijk gaan we naar Nicaragua als het is gelukt met het kopen van een errorfare ticket. Volgend jaar gaan we voor langere tijd naar Indonesië, daar ben ik ook heel benieuwd naar en stiekem willen we ook nog wel met een auto langs alle 'stannen' trekken. Bijzondere, onontdekte landen. Kijk maar eens op de wereldkaart hoe groot Kazachstan is, daar is vast genoeg te ontdekken.

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Natuurlijk noem ik dan even de website van mijn vriend: Tickettipper.nl, waar je goedkope vliegtickets naar prachtige landen vindt. Zeker als je zo soepel kunt reizen als wij en het bijvoorbeeld niet erg vindt een extra overstap te nemen, kan het je honderden euro's schelen. Verder lees ik graag de travelsecties van kranten en tijdschriften. Vaak mis ik in artikelen van 'normale' reisbloggers de kritische noot. Niet elke trip is fantastisch en je hoeft je niet altijd aan het voorgeschreven tripje van de aanbieder te houden.

Karin van Globetrotter PostIn de zandduinen van Mui Ne, Vietnam

Je hebt een blog geschreven over pech op reis en hoe je daar mee om kunt gaan. Heb je tips voor andere reizigers?
Rustig blijven. Bedenk dat het altijd nog erger kan. Vaak maak je dingen groter dan ze zijn, door vermoeidheid en misschien zelfs een beetje heimwee, omdat in het buitenland dingen nou eenmaal anders gaan. Mocht je het echt even niet meer zien zitten, boek dan gewoon even lekker een wat duurdere privékamer voor jezelf. Na een goede nacht slaap ziet het leven er meteen veel rooskleuriger uit. En onthoud: reizen is een voorrecht, trek je eigen plan en geniet ervan.

_Op de hoogte blijven? Volg Karin dan via haar website Globetrotter Post, Twitter en Facebook._