Tokyo is een van de meest fascinerende steden in Azië. Deze metropool en grootste stad van het land ligt op Honshu, het grootste Japanse eiland, en weet bezoekers niet alleen te verrassen met moderne aspecten die uit de media zeer bekend zijn, maar ook met traditionele architectuur en historische plekken. Op veel plekken in de stad kun je nog het traditionele Japanse leven aanschouwen. En hier krijg je de kans om dit leven ook echt te ervaren. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de bekende vismarkt in de stad, de grootste vishandel ter wereld.


Deze video is geproduceerd door Framfilm

Om je op weg te helpen, hebben we de hoogtepunten uit onze video voor je op een rij gezet. Laat je betoveren door deze veelzijdige stad!

Tokyo Skytree ♦ (0:31)

Met een hoogte van ruim 600 meter is dit de hoogste toren van Japan en biedt het bouwwerk een adembenemend uitzicht over de stad. In Japan is wit traditioneel gezien de kleur van vriendelijkheid en dat is ook precies wat deze toren uitstraalt.

Tokiotoren ♦ (0:55)

Deze toren heeft wel iets weg van de Parijse Eiffeltoren en was oorspronkelijk bedoeld als televisietoren en is een van de opvallendste bezienswaardigheden in de Japanse hoofdstad. De twee glazen observatiedekken bieden zowel overdag als 's avonds een spectaculair uitzicht over de stad.

Oversteekplaats van Shibuya ♦ (1:00)

Met de vele lichtreclames en hordes mensen heeft deze plek wel iets weg van Times Square in New York. Alleen is het hier groter en nog indrukwekkender. Wees niet verbaasd als het je hier bekend voorkomt. Bij artikelen over Tokyo en Japan wordt bijna altijd een foto van deze drukke plek geplaatst.

Mount-fuji.jpg

Fuji ♦ (1:32)

De imposante berg Fuji, die al sinds mensenheugenis heilig is voor de inwoners van Japan, torent hoog de lucht in en is vanuit de stad goed te zien. De vulkaan wordt door de Shinto aanbeden als halfgod en is één van de drie heilige bergen in het land.

Meiji-schrijn ♦ (1:56)

Deze schrijn staat midden in een groot park en is gewijd aan een populaire familie. Weg van de drukke straten is dit een plek van rust en vormt een bezoek aan dit heiligdom een unieke kans om de traditionele kant van Japan beter te leren kennen. Gedurende het jaar worden hier verschillende festivals gehouden die zeer de moeite waard zijn.

Shinjuku ♦ (2:08)

Dit is een van de belangrijkste wijken van Tokyo. Hier torenen op de kleinste oppervlakte de meeste wolkenkrabbers de lucht in, en dat op een plek direct naast een van de mooiste parken van de stad: Shinjuku Gyoen. Hier vieren in het voorjaar veel Japanners het traditionele kersenbloesemfestival.

Heb je al zin gekregen om naar de stad aan de voet van de Fuji te reizen? We hebben geweldige reisdeals voor Tokyo voor je.