Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Vakanties in Tokio

Beleef de energie van een van de grootste steden ter wereld; een stad van elektronicazaken en wolkenkrabbers, maar ook eeuwenoude kunst en prachtige kersenbloesem.Beleef de energie van een van de grootste steden ter wereld; een stad van elektronicazaken en wolkenkrabbers, maar ook van eeuwenoude kunst en prachtige kersenbloesem.

Met meer dan 30 miljoen inwoners is het grootstedelijk gebied van Tokio het grootste bevolkingscentrum ter wereld. Dit is indrukwekkend, want de helft van Tokio werd in puin gelegd tijdens de luchtaanvallen in de Tweede WereldoorlogDit is indrukwekkend, want de helft van Tokio werd in puin gelegd tijdens de luchtaanvallen in de Tweede Wereldoorlog. De stad die na 1945 herrees, vormt een fascinerende mix van eeuwenoude traditie en modern leiderschap.

Als je naar de top van een wolkenkrabber gaat, kun je genieten van een indrukwekkend uitzicht op deze schijnbaar eindeloze stad. Vanaf de Regenboogbrug, Tokiotoren, Mori-toren en Tokyo Skytree-toren zie je iconische gebouwenbeeldbepalende oriëntatiepunten in de moderne skyline van Japan en kun je zelfs in de verte de berg Fuji zien. Weer terug op straatniveau beleef je de sfeer van het levendigste district van de stad, Shinjuku. Hier staan veel van de hoogste gebouwen van Tokio en bevindt zich ook het drukste treinstation van de stad.

Hoewel Tokio een moderne stad is, heeft het zijn banden met het verleden behouden. In het Nationaal Museum van Tokio kun je kunst en objecten uit het oude Japan en andere Aziatische landen bekijken. De collectie omvat objecten met een ouderdom van tot wel 12.000 jaar. Het Keizerlijk Paleis van Tokio bevindt zich op een plek waar eeuwenlang shoguns en keizers hebben gewoond.

In de Sensoji-tempel maak je kennis met traditionele boeddhistische spiritualiteit die teruggaat tot het jaar 645. In de Yasukuni-schrijn en het Yushukan-museum worden volgens het Japanse shintoïsme de meer dan 2 miljoen burgers herdacht die in de afgelopen anderhalve eeuw in dienst van hun land stierven.en het Yushukan-museum worden volgens het Japanse shintoïsme de meer dan 2 miljoen inwoners herdacht die in de afgelopen anderhalve eeuw in dienst van hun land zijn gevallen.

Tokio is voortdurend bezig zichzelf opnieuw te bouwen en opnieuw uit te vinden. Het veelzijdige complex Roppongi Hills werd in 2003 in het hart van de stad gebouwd en vormt een van de meest trendy uitgaanscentra. Het is met name populair onder expats.

Hoewel Tokio dichtbevolkt is, tellen de 23 wijken van de stad veel groene gebieden. Eind maart en begin april is de tijd van de beroemde Japanse kersenbloesem. Shinjuku Gyoen is een van de populairste plekken om met een meegebrachte lunch lekker te picknicken en van de flora te genieten. Alle districtenwijken hebben echter zorgvuldig ontworpen parken die met gedetailleerde landschapsarchitectuur oases bieden waar Japanners en bezoekers zich kunnen ontspannen en weer op adem kunnen komen.


Tokyo Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Tokyo

Alle 1.245 accommodaties in Tokyo bekijken
Hotel Gracery Shinjuku € 130
Hotel Gracery Shinjuku

Hotel Gracery Shinjuku

1-19-1 Kabukicho, Shinjuku-ku, Tokyo
   
  4,4
  / 5, op basis van 6.181 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Shinjuku, binnen 2 km afstand van Robot Restaurant en Hoofdstedelijk Regeringsgebouw van Tokio. Ook Meiji Jingu-altaar en Yoyogipark liggen binnen 5 km afstand. Station Shinjuku-nishiguchi en Tokyo Seibu-Shinjuku Station liggen op 5 minuten lopen.

  APA Hotel & Resort Nishishinjuku Gochome Eki Tower € 50
  APA Hotel & Resort Nishishinjuku Gochome Eki Tower

  APA Hotel & Resort Nishishinjuku Gochome Eki Tower

  3-14-1 Honmachi, Shibuya-ku, Tokyo
    
   4,2
   / 5, op basis van 466 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Shinjuku, op 1 km van Hoofdstedelijk Regeringsgebouw van Tokio en op 2,3 km van Meiji Jingu-altaar. Ook Tokio Midtown en Tokyotoren liggen binnen 15 km afstand. Station Nishi-shinjuku-gochome ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Tochomae is het 12 minuten lopen.

   Shinagawa Prince Hotel € 114
   Shinagawa Prince Hotel

   Shinagawa Prince Hotel

   4-10-30 Takanawa Minato-ku, Tokyo
     
    4,0
    / 5, op basis van 6.139 beoordelingen
    3.5 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Tokyo ligt in het zakendistrict, binnen 3 km afstand van Baai van Tokio en Tokyo Metropolitan Teien Art Museum. Ook Tokyotoren en Kunstmuseum Mori liggen binnen 5 km afstand. Tokyo Shinagawa Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Tokyo Kitashinagawa Station is het 9 minuten lopen.

    APA Hotel Shinjuku Kabukicho Tower € 83
    APA Hotel Shinjuku Kabukicho Tower

    APA Hotel Shinjuku Kabukicho Tower

    1-20-2 Kabukicho, Tokyo
      
     3,8
     / 5, op basis van 3.398 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Shinjuku, binnen 10 minuten lopen van Omoide Yokocho en Shinjuku Golden Gai. Ook Hoofdstedelijk Regeringsgebouw van Tokio en Meiji Jingu-altaar liggen binnen 3 km afstand. Tokyo Seibu-Shinjuku Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Shinjuku-nishiguchi is het 6 minuten lopen.

     The Royal Park Hotel Tokyo Haneda
     The Royal Park Hotel Tokyo Haneda

     The Royal Park Hotel Tokyo Haneda

     2-6-5 Haneda International Airport, Tokyo
       
      4,4
      / 5, op basis van 2.707 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Ota, binnen 20 km afstand van Vismarkt Tsukiji, Tokyotoren en Tokio Midtown. Ook Yokohama Cosmo World en Keizerlijk paleis van Tokyo liggen binnen 25 km afstand. Eindstation Haneda Airport International ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Tenkubashi is het 24 minuten lopen.

      APA Hotel Shinjuku Gyoen-mae € 70
      APA Hotel Shinjuku Gyoen-mae

      APA Hotel Shinjuku Gyoen-mae

      2-2-8 Shinjuku, Shinjuku, Tokyo
        
       3,9
       / 5, op basis van 1.921 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Shinjuku, binnen 10 minuten lopen van Shinjuku Isetan en Golden Gai. Ook Robot Restaurant en Samuraimuseum liggen binnen 15 minuten lopen. Station Shinjuku-gyoemmae ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Shinjuku-sanchome is het 4 minuten lopen.

       Nippon Seinenkan Hotel € 99
       Nippon Seinenkan Hotel

       Nippon Seinenkan Hotel

       4-1 Kasumigaoka cho, Shinjuku-ku, Tokyo
         
        4,6
        / 5, op basis van 762 beoordelingen
        3.5 van 5.0

        Dit hotel ligt in Shinjuku, binnen 2 km afstand van Tokio Metropolitan Gymnasium en Nezu-kunstmuseum. Ook Meiji Jingu-altaar en Tokio Midtown liggen binnen 3 km afstand. Station Gaiemmae ligt op 6 minuten lopen en naar Station Gaienmae is het 7 minuten lopen.

        Keio Plaza Hotel Tokyo € 206
        Keio Plaza Hotel Tokyo

        Keio Plaza Hotel Tokyo

        2-2-1 Nishi-Shinjuku, Tokyo
          
         4,3
         / 5, op basis van 3.800 beoordelingen
         4.5 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Tokyo ligt in een winkelbuurt, binnen 2 km afstand van Omoide Yokocho, Meiji Jingu-altaar en Hoofdstedelijk Regeringsgebouw van Tokio. Ook Yoyogipark en Nezu-kunstmuseum liggen binnen 5 km afstand. Station Tochomae ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Nishi-shinjuku is het 7 minuten lopen.

         Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Tokyo

         Topdeals op vluchten naar Tokyo

         Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.