Dit is misschien de beste manier om Venetië te verkennen: gewoon een paar uur rondwalen in de betoverende kleine straatjes en zelf verborgen hoeken en plekjes ontdekken. Waar je ook vandaan komt: dankzij de unieke indeling van de stad kom je via een route van bruggen en kanalen altijd weer uit bij het Canal Grande. Wandelend door de prachtige verborgen plekken in de stad kom je langs gevleugelde leeuwen en romantische gondels en duik je in de geschiedenis van deze voormalige handelsstad. Wanneer je toe bent aan een pauze, trakteer je jezelf in een van de leuke cafés op een verkoelend bolletje gelato of een verkwikkende espresso. Je ziet de lagunestad op een heel andere manier wanneer je bent er tijdens het beroemde jaarlijkse carnaval van Venetië. De stad is dan doordrongen van een mysterieuze, bijna mystieke sfeer en honderden mensen van overal ter wereld komen bijeen, zijn gekleed in fantastische kleurrijke kostuums en dragen fraaie maskers.


Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Deze video laat enkele indrukken zien van de mooiste locaties in Venetië. Veel kijkplezier!

San Marcoplein ♦ (0:13/0:33/0:44)

Het centrum van de stad is ongetwijfeld het San Marcoplein. Dit is het grootste plein in de stad. Aan drie kanten van het plein liggen zuilengalerijen met boetieks en exclusieve cafés en de vierde kant wordt gedomineerd door de grandioze Basiliek van San Marco. Hoog boven het plein, dat een populaire ontmoetingsplek is voor inwoners van Venetië en toeristen, torent de Campanile van Venetië uit.

Basiliek van Santa Maria della Salute ♦ (0:19)

De machtige koepel van deze achthoekige kerk is van kilometers ver te zien. Eigenlijk kan de Basiliek van Santa Maria della Salute, de Basiliek van de Heilige Maria van Goede Gezondheid, niet aan je blik ontgaan. De kerk werd in de 17e eeuw als dank gebouwd omdat de stad was verlost van de pestepidemie.

Venice_Stills2.jpg

Canal Grande ♦ (0:31)

Het grootste en beroemdste van de 175 kanalen in Venetië slingert langs verschillende bezienswaardigheden door de lagunestad. Bij een bezoek aan Venetië is een tochtje in een traditionele gondel een absolute must: de perfecte gelegenheid om de magnifieke palazzo's langs het kanaal van dichtbij te zien.

Dogepaleis ♦ (1:19)

Vlak bij het wereldberoemde San Marcoplein in hartje Venetië ligt het Dogepaleis met een schitterende voorgevel die een sfeer van grandeur ademt. De onbetwistbare pracht van zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw doet herinneren aan de voormalige grootsheid van de Maritieme Republiek Venetië.

Heb je zin gekregen om de verschillende plekken in Venetië zelf te gaan verkennen? We hebben geweldige reisaanbiedingen voor je.