Bijna een jaar geleden begonnen Kim en Dennis hun reisblog Reisduo. De aanleiding was hun plan om een jaar lang te gaan reizen. Ze zijn ondertussen al zeven maanden op reis door Centraal- en Zuid-Amerika. Op dit moment zijn ze in Bolivia, waar ze onder meer vrijwilligerswerk hebben gedaan bij een dierenopvang. Ruzie over wat ze willen zien krijgen ze niet, want ze willen allebei gewoon alles zien.

Wie zijn jullie en waarom reizen jullie zo graag?
Wij zijn Kim en Dennis, en samen hebben wij een grote liefde voor fotografie, schrijven en reizen. Samen hebben we in de afgelopen jaren al heel veel landen bezocht en afgelopen jaar besloten we het wat grootser aan te pakken: momenteel zijn we voor een jaar op reis. We houden allebei van natuur, avontuur en cultuur. Het ontdekken van nieuwe landen en nieuwe ervaringen is iets wat ons nooit zal gaan vervelen!

Santa Ana vulkaan in El Salvador Bij de Santa Ana vulkaan in El Salvador

Wanneer zijn jullie begonnen met jullie blog Reisduo, en waarom?
Met Dennis als fotograaf en mijn passie voor schrijven speelde het idee van een reisblog al een tijdje. Toen we besloten om een jaar lang te gaan reizen hebben we de knoop doorgehakt en zijn we begonnen met de blog Reisduo. We bestaan inmiddels bijna een jaar en het aantal bezoekers groeit nog steeds.

Jullie zijn op dit moment op wereldreis. Wanneer zijn jullie vertrokken en waar zijn jullie nu?
Op 25 februari zijn wij vertrokken naar Cancun, Mexico met als doel om een jaar lang te reizen door Centraal- en Zuid-Amerika. We zijn inmiddels ruim 7 maanden op reis en we genieten nog steeds van elk avontuur. Op dit moment zijn we al ruim anderhalve maand in Bolivia, dat een van onze favoriete landen geworden is.

Op het dak van de kathedraal van León in Nicaragua Op het dak van de kathedraal van León in Nicaragua

Willen jullie altijd dezelfde dingen zien en doen als jullie samen op reis zijn, of levert dit nog wel eens een discussie op?
Wij willen allebei ALLES zien, dus daar zijn we het helemaal over eens. Soms heb ik wel eens ergens zin in en Dennis niet, of andersom, en dan doen we het gewoon apart.

Eerlijk en duurzaam reizen is belangrijk voor jullie. Hoe brengen jullie dat in de praktijk als jullie op reis zijn?
We eten en verblijven voornamelijk in lokale hotels en restaurants, op deze manier gaat het geld naar de juiste mensen en het is vaak ook nog eens leuker! Wanneer we een tour boeken, onderzoeken we altijd welke organisatie rekening houdt met de lokale werknemers en respect heeft voor de omgeving.

La Senda Verde Animal Refuge, Bolivia La Senda Verde Animal Refuge, Bolivia

Wat was jullie meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Dat is een moeilijke vraag. Je maakt altijd zoveel bijzondere, grappige, mooie en gekke dingen mee. Zo waren we een keer helemaal verdwaald in Guatemala. Op dat moment was het niet leuk, maar achteraf kunnen we er heel hard om lachen. De afgelopen maand hebben wij vrijwilligerswerk gedaan bij een dierenopvang in Bolivia. Dat was ook echt heel bijzonder, leuk en leerzaam en voor ons allebei een van de hoogtepunten van deze reis.

Welke bestemmingen staan er op jullie bucketlists en wat hebben jullie pas geleden kunnen afstrepen?
De lijst van landen die we nog willen zien is oneindig, allebei hopen we stiekem ooit te kunnen bereiken om echt alle landen van de wereld te kunnen zien. Landen die hoog op ons lijstje stonden waren Guatemala, Peru en Bolivia. Landen die we allemaal hebben bezocht tijdens deze reis.

Kathedraal Santuario Las Lajas bij Ipiales in Colombia Kathedraal Santuario Las Lajas bij Ipiales in Colombia

Welke drie dingen hebben jullie altijd bij je op reis?
Een fotocamera, om alle mooie herinneringen vast te leggen. Een reisgids, zodat we over alle plekken waar we komen wat informatie hebben, en bij veel landen is Deet ook echt ontzettend belangrijk en iets wat we altijd in overvloed meenemen.

Wat zijn jullie favoriete websites en (reis)blogs?
Een hele bekende, maar toch hele handige website vind ik Tripadvisor. Voor ik iets boek lees ik altijd even een paar reviews van de plaats of organisatie, dat geeft vaak een goed beeld. Daarnaast lezen we ook veel reisblogs: Explorista, Reismeisje en World of Wanderlust behoren al lange tijd tot onze favorieten.

In Costa Rica In Costa Rica

Hebben jullie tips voor beginnende reisbloggers?
Begin aan een reisblog als je het leuk vindt om te doen en niet omdat je hoopt er veel geld mee te verdienen of oneindig veel bezoekers te krijgen. Wanneer een blogger schrijft puur omdat het een hobby of passie is, merk je dat meteen en dat zijn vaak de blogs die ook daadwerkelijk leuk zijn om te lezen.

Op de hoogte blijven? Volg Reisduo dan via hun blog, Facebook, Instagram en Pinterest.