Een wintervakantie ziet er voor iedereen anders uit. Sommigen willen er gewoon even helemaal tussenuit, naar een bestemming met hoge temperaturen, volop zon en een strakblauwe lucht. Anderen verlangen juist naar de vrieskou: je warm aankleden en genieten van warme chocolademelk na een heerlijke dag op de lange latten.

Wat je ook zoekt in een wintervakantie, je bent hier aan het juiste adres. Hieronder vind je tal van tips en aanbevelingen voor allerlei verschillende vakanties tijdens de winterperiode, van avonturen in de Alpen en trips tijdens de feestdagen tot de beste plekken om te genieten van de winterzon of activiteiten in de sneeuw.

Raadpleeg gidsen over de beste skiresorts en winterse stedentrips in Europa en wereldwijd. Ontdek het geheim van gegarandeerd genieten van de winterzon, of je nu wilt eilandhoppen in Thailand, gaat surfen in Marokko of op zoek gaat naar plekjes buiten de gebaande paden in Mexico. We hebben ook tips voor onvergetelijke kerstmarkten in Berlijn en Brugge, Manchester en Wenen, evenals aanbevelingen voor overheerlijke lokale drankjes en gerechten. Dus of je nu droomt van besneeuwde bergtoppen of pootjebaden in de branding, scrol door de pagina en doe volop nieuwe inspiratie op.

Voor meer informatie over de beste vakantiebestemmingen in de winter voor gezinnen ga je naar onze pagina over gezinsvakanties.

Onze Winter artikelen