Covid-19-reisgids

Informatie om je te helpen om slim en veilig te reizen

Of je nu direct gaat reizen of simpelweg mogelijkheden voor toekomstige reizen verkent, voor vertrek dien je nu veel meer te overwegen. Net als jij houden wij van reizen en dat gaan we ook weer doen. Als het zover is, helpen we je bij elk deel van je route om slim en veilig te reizen.

Klaar om te reizen? Raadpleeg de Covid-19-reisadviezen voor je bestemming.

Raadpleeg de Covid-19-reisadviezen

Lees meer informatie over de Covid-19-reisbeperkingen en -gezondheidsadviezen. Meer info

Wijzig of annuleer je reservering

Dien je je reisplannen te wijzigen of te annuleren? We zijn er om te helpen. Meer lezen

Wat je tijdens je verblijf kunt verwachten

Hotels, vakantiehuizen en andere accommodaties verbeteren hun routinematige schoonmaakprocedures. Meer info

Hygiënerichtlijnen voor accommodaties

Meer informatie over land-, associatie- en merkspecifieke hygiënerichtlijnen voor accommodaties. Meer info

Hoe airlinetegoeden werken

Krijg antwoorden op veelgestelde vragen over het boeken van een vlucht met een airlinetegoed. Meer info

Reis slim

Gebruik deze checklist om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste zaken gedekt hebt. Meer lezen

Flexibiliteit is belangrijk

We hebben het makkelijker voor je gemaakt om reisopties met gratis annuleren en zonder wijzigingstoeslagen te vinden. Meer lezen

Wat je kunt verwachten wanneer je je auto ophaalt

Veel autoverhuurbedrijven hebben technieken geïntroduceerd voor het uitgebreid schoonmaken van voertuigen na iedere verhuur. Meer info

Wat je op de luchthaven mag verwachten

Luchthavens over de hele wereld bereiden nieuwe functies en processen voor. Meer lezen

Wat staat er in je polis?

Kom erachter hoe een Vakantieverzekering of reisverzekering je kan helpen. Meer lezen

Reis veilig

We hebben richtlijnen verzameld om je tijdens het reizen te helpen om geïnformeerde keuzes te maken. Meer lezen

Volg je terugbetaling

Als gevolg van het grote aantal annuleringen, zijn sommige terugbetalingen vertraagd. Meer lezen

Wat je tijdens je activiteit kunt verwachten

Kom erachter welke gezondheid- en veiligheidsmaatregelen mogelijk van kracht zijn voor evenementen, activiteiten of bezienswaardigheden. Meer info

Wat je tijdens je vlucht kunt verwachten

Van grondige reiniging tot temperatuurcontroles, airlines verbeteren hun protocollen aan boord. Meer info

Veelgestelde vragen

Ik heb al een reis geboekt. Kan ik wegens Covid-19 annuleren of wijzigen?

Ja. De beste plek om te beginnen is je online reisplan. Bekijk het annuleringsbeleid dat op je reservering van toepassing is. Veel reserveringen kwalificeren al voor gratis annuleren of geen wijzigingstoeslagen. Meld je aan bij je account en bekijk je reisplan. Als je geen account hebt, kun je het reisplan- of bevestigingsnummer gebruiken uit de e-mail die je ontving toen je de reis boekte. Als je een pakket hebt geboekt, dien je je accommodatie en vlucht apart te annuleren.

Hoe weet ik of ik voor een terugbetaling in aanmerking kom?

Bij veel van onze reispartners worden beleidsregels voortdurend bijgewerkt. Bekijk je online reisplan voor het annuleringsbeleid dat op je reservering van toepassing is. Als het niet voor gratis annuleren in aanmerking komt, kun je alleen annuleren volgens de standaard annuleringsvoorwaarden.

Als ik een niet-terugbetaalbaar ticket heb geboekt, kom ik dan alsnog in aanmerking voor een terugbetaling?

De beleidsregels verschillen per luchtvaartmaatschappij. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden airlinetegoeden aan en elimineren annuleringskosten en wijzigingstoeslagen voor reizen die last van Covid-19 ondervinden. Bekijk je online reisplan of de website van de luchtvaartmaatschappij voor de meest recente beleidsregels voor je vlucht.

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

Als gevolg van het grote aantal annuleringen, kan het verwerken van terugbetalingen vertraging oplopen. Onze excuses voor eventueel ongemak. We stellen je geduld op prijs. Tijdlijnen verschillen per type reservering:

  • Voor accommodaties, autoverhuur of activiteiten: het kan tot 48 uur duren voordat je je terugbetaling ontvangt. Als het bedrag door het hotel in rekening is gebracht, bepalen zij hoelang het duurt om de terugbetaling te verwerken.
  • Voor vluchten: de meeste terugbetalingen vinden plaats binnen 12 weken. Maar afhankelijk van de airline kan het verwerken van sommige terugbetalingen langer duren.
  • Voor pakketten: de verschillende delen van je pakket worden apart verwerkt. Het verwerken van terugbetalingen voor accommodaties of autoverhuur kan tot 48 uur duren. Het verwerken van eventuele terugbetalingen voor vluchten kan 12 weken of langer duren.

Wat is de beste manier om vluchten met flexibele wijzigingsmogelijkheden of die terugbetaalbaar zijn te vinden?

De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden geen gratis annuleren aan, maar vele bieden de mogelijkheid aan om je vlucht zonder wijzigingstoeslagen te verplaatsen. Je betaalt alleen het verschil tussen de oorspronkelijke vlucht en de nieuwe vlucht die je selecteert. Wanneer je naar vluchten zoekt, zie je bovenaan je zoekresultaten en in de lijst met filters aan de linkerkant een filter Geen wijzigingskosten.

Hoe wissel ik mijn tegoed in?

Je kunt je tegoed inwisselen door naar de pagina Coupons en tegoed te gaan en op Tegoed gebruiken te klikken. Lees Hoe airlinetegoeden werken voor meer informatie over airlinetegoeden.

Wat als ik een reis geboekt heb en nog steeds wil reizen?

Zorg er voordat je vertrekt voor dat je uitvindt welke regels er mogelijk gelden op je bestemming. Controleer ook eventuele updates voor de luchthavens die je aandoet. We raden je ook aan om de reis- en gezondheidsadviezen omtrent Covid-19 te lezen.

Geef jezelf extra tijd, zorg ervoor dat je je eigen persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) zoals mondkapjes en handgel hebt, en neem voorzorgsmaatregelen, zoals het uitgebreid en regelmatig wassen van je handen.

Waar vind ik informatie over welke reisbeperkingen voor mijn bestemming gelden?

Er zijn voor veel bestemmingen reisbeperkingen van kracht als gevolg van Covid-19. Deze beperkingen kunnen snel wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. Controleer de Covid-19-reisadviseur voor meer informatie over beperkingen die op je bestemming van toepassing zijn. Controleer regelmatig op updates naarmate je vertrekdatum dichterbij komt.

Wat als ik ondanks Covid-19 wil reizen?

Wij adviseren om de richtlijnen van overheden en volksgezondheidsdeskundigen goed na te leven, zodat je eraan bijdraagt dat de verspreiding van Covid-19 langzamer gaat. Het besluit om wel of niet te reizen is persoonlijk. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen wat voor jou en je gezin het beste is.

Hoe kan ik op de hoogte blijven over Covid-19?

We raden je aan om de reis- en gezondheidsadviezen omtrent Covid-19 te lezen.

Was deze informatie nuttig? Geef ons feedback