By Expedia Team, on December 2, 2015

5x fijne spa’s in Ubud

De groene rijstvelden, de hindoeïstische tempels, lekker eten en goed shoppen: Ubud op Bali is een heerlijke plek. En wat het nog fijner maakt: het stadje barst van de goede spa’s waar je geweldige massages en andere behandelingen kunt krijgen. Het is lastig kiezen uit het grote aanbod, maar na een bezoekje aan deze spa’s kom je zeker als herboren naar buiten.

### Taksu Spa: luxe relaxen

Taksu Spa ligt midden in Ubud, maar de drukte valt meteen weg zodra je er binnenstapt. Een behandeling bij Taksu, gelegen in een tropische jungle, betekent luxe en kwaliteit. Houd je van massages? Dan kan ik de Ayurvedic Yoga Massage aanbevelen. In anderhalf uur wordt elke spier behandeld en wordt je huid zijdezacht gescrubd. Het is een stevige massage (en niet goedkoop), maar je stapt 100% ontspannen de deur uit.

Jl. Goutama Sel., Ubud

Foto: Mariolh, CC0 1.0

### Sri Ratih Spa: perfect voor beginners

Wil je voor het eerst een massage nemen? Dan is Sri Ratih Spa een perfecte keuze. Deze kleine spa ligt in een prachtige tropische tuin met uitzicht op de rijstvelden. De masseuses zijn erg vriendelijk en spreken van tevoren je wensen met je door. Je wordt bovendien ontvangen met een fris welkomstdrankje en sluit je behandeling af met hete gemberthee en Balinese cake. De Balinese massage is een aanrader.

Jl. Raya Penestanan, Ubud

Foto: Unsplash, CC0 1.0

### Putri Bali Spa: relaxen voor een prikkie

Wil je een beetje op je budget letten, maar heb je wel behoefte aan een goede massage, dan kun je terecht bij Putri Bali Spa. De massages zijn fijn en naast de reguliere behandelingen, zijn er ook complete spa-pakketten beschikbaar. Putri Bali heeft mooie behandelkamers, vriendelijke medewerkers en een relaxte sfeer. En mooi meegenomen: de prijzen zijn laag. Een Balinese massage van een uur kost je slechts zeven euro!

Jl. Raya Campuhan, Ubud

Foto: astama81, CC0 1.0

### Bali Botanica Day Spa: massage met uitzicht

Of je jezelf nu een hele dag wilt laten verwennen, of alleen een fijne massage wilt: bij Bali Botanica Spa zit je goed. Het aanbod is erg uitgebreid en bevat bijzondere behandelingen, zoals een koffiebad. De setting van Bali Botanica is ook prachtig: je kijkt er uit over het tropische bos. Reserveer wel vooraf, want deze spa is vaak volgeboekt.

Jl Raya Sanggingan, Kedewatan, Ubud

Foto: sharonang, CC0 1.0

### Karsa Spa: omring door rijstvelden

De sfeervolle Karsa Spa ligt net buiten Ubud en biedt een mooi uitzicht over groene rijstvelden. Natuurlijk kun je kiezen uit verschillende massages, scrubs en andere spa-behandelingen. Daarnaast kun je gaan voor een speciale reiki-healing, die ervoor zorgt dat je lichaam en geest weer helemaal in balans komen. Al je stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ultiem ontspannen!

Jl. Bangkiang Sidem, Tegallalang, Kab. Gianyar

Foto: Mariamichelle, CC0 1.0