By Expedia Team, on August 2, 2017

5x yoga rond de wereld

Yoga is hartstikke hot en in Nederland kun je talloze yogastudio’s vinden. Maar waar moet je nu heen als je als yogi op reis gaat en toch graag jouw yogamat wilt uitrollen? Wat dacht je van India? Of Amerika? Of liever wat dichterbij huis in Spanje? Van de meest spirituele plekken tot de beste leraren ter wereld: hier lees je alles over de beste yogabestemmingen.

### India

De geboorteplek van de yoga is natuurlijk de bestemming voor yogaliefhebbers. Overal vind je yogaleraren en studio’s, variërend van enorme zalen tot kleine hutjes. Natuurlijk zijn er ook ashrams, de zogenaamde yogacentra, waar je voor langere tijd kunt verblijven om je onder te dompelen in de wereld van yoga en meditatie. Bekende yogaplaatsen zijn Rishikesh, Mysore en Goa. Kies vooral een plek die goed voelt voor jou.

Foto: Pixabay

### Verenigde Staten

In Amerika was yoga al langer populair dan in Nederland en het is al ver ontwikkeld. Je vindt hier de traditionele vormen, gegeven door leraren van over de hele wereld, maar ook allerlei hippe nieuwe vormen, zoals combinaties van yoga en pilates, yoga en reiki en zelfs bieryoga! Ook zijn er allerlei yogafestivals in de VS, zoals Wanderlust, en vind je vooral in de grote steden leraren van wereldklasse.

Foto: Eli Christman, CC BY 2.0

### Thailand

Eilanden met hagelwitte stranden, de groene jungle en de honderdduizenden tempels: Thailand is een geweldige bestemming voor een yogareis. Het is een bekende plek voor de opleidingen tot yogaleraar, maar ook als beginner kun je hier goed terecht. Het eiland Koh Phangan zit vol met yogastudio’s en ook in het noorden van het land, vooral rond Chiang Mai en Pai, vind je unieke yogaplekken.

Foto: Claudia Menger

### Bali

Bali is het spirituele hart van Indonesië en trekt het hele jaar veel yogaliefhebbers naar het eiland. Vooral Ubud, een dorpje in het binnenland van het eiland, ademt yoga. Deze plek werd plotseling wereldberoemd door het boek en de film Eat Pray Love en is een paradijs voor yogi’s, vooral dankzij de vele yogastudio’s, ashrams en cafeetjes waar je heel gezond kunt eten.

Foto: eGuide Travel, CC BY 2.0

### Spanje

Wist je dat er ook yogabestemmingen zijn waar je niet de hele wereld voor over hoeft te vliegen? Spanje is een goede keus voor mensen die in Europa op yogareis willen. Je kunt er yogavakanties doen van bijvoorbeeld een week, maar je kunt op veel plekken ook een losse les doen. Dit kan natuurlijk op het vasteland, maar ook de eilanden, zoals Ibiza en Tenerife zijn een goede keus.

Foto: Michael Pravin, CC BY 2.0