By Expedia Team, on June 28, 2016

5x rust in Kuala Lumpur

In een stad met bijna 2 miljoen inwoners kan het soms aanvoelen alsof je je in een drukke mierenhoop bevindt. Kuala Lumpur is druk, chaotisch en vol. Tenminste, zo lijkt het op het eerste gezicht. Gelukkig blijkt de Maleisische hoofdstad ook een aantal heerlijke rustpunten te hebben. Tijdens mijn ontdekkingstocht door de stad, bezocht ik er 5.

### Forest Eco Park

Wist je dat Kuala Lumpur de enige plaats ter wereld is met een stukje regenwoud midden in het centrum? Het is een bizarre ervaring om midden in de drukke stad ineens in een echt regenwoud te staan. Via een canopy walk kun je deze prachtige natuur van bovenaf bezichtigen. De enorme flatgebouwen van Kuala Lumpur omzomen dit junglepark en hier komt dus het beste van Maleisië in één park samen.

Forest Eco Park, Kuala Lumpur, Maleisië

Foto: Kimber Kox

### Butterfly Park

In het Butterfly Park kom je om vlinders te spotten. Ondanks dat het er niet heel groot is en er natuurlijk ook andere bezoekers rondlopen, is dit een heel fijne plaats om even tot rust te komen. Als je van fotograferen houdt, heb je hier de kans om de mooiste vlinders op de foto te zetten. Met wat geluk spot je ergens in het groen ook nog een aantal varanen.

Taman Tasik Perdana, Jalan Cendarasari, Kuala Lumpur,Perdana Botanical Gardens,50480 Kuala Lumpur, Maleisië

Foto: Kimber Kox

### Islamic Arts Museum

In musea is het natuurlijk meestal lekker rustig, maar dit museum spant de kroon. Hier hangt een heerlijk serene rust die ik nergens anders tegen ben gekomen. Neem de tijd om de meest bijzondere kunstobjecten uit de islamitische geschiedenis te bezichtigen en kijk vooral ook even naar boven. Het plafond is adembenemend mooi. De maquettes van de grootste moskeeën ter wereld zijn echt het hoogtepunt van dit museum.

Jalan Lembah Perdana, 50480 Kuala Lumpur,Perdana Botanical Gardens,50480 Kuala Lumpur, Maleisië

Foto: Kimber Kox

### Lake Symphony Water Fountain Show

Elke avond worden er aan de achterkant van de Petronas Twin Towers een aantal prachtige watershows opgevoerd. Midden in de drukke stad valt het even helemaal stil, terwijl iedereen geniet van een mooi schouwspel van licht, geluid en water. Gedurende de dag vinden er ook een aantal shows plaats, maar ik raad je aan om ‘s avonds na 7 uur te gaan. In het donker ziet het er veel spectaculairder uit.

Lake Symphony, Kuala Lumpur, Maleisië

Foto: Kimber Kox

### Heli Lounge Bar

Dit is een heel bijzonder rustpunt in Kuala Lumpur. Dit platform bovenop een hoge toren wordt overdag gewoon door helikopters gebruikt en ‘s avonds verandert het in een skybar. Hier ben je dus nog steeds midden in de stad, maar wel tientallen meters boven de drukte. Tot 9 uur geldt er geen dresscode en kun je dus gewoon in je vakantiekloffie plaatsnemen voor een cocktail. Rust, midden in de stad!

Bukit Bintang 34th Floor, Menara KH, Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur, Maleisië

Foto: Kimber Kox