By Expedia Team, on March 14, 2016

7x ultieme roadtrip stops in Californië

Een auto huren, muziek aan, snacks ingepakt, de route op de gps ingevoerd en gaan: een roadtrip door Californië prijkt voor veel Nederlanders hoog op de bucketlist. Daarom help ik je bij het plannen van een toffe route met de meest indrukwekkende pitstops.

### Yosemite

Op slechts een uurtje van San Francisco is dit de perfecte locatie om je roadtrip te beginnen. Dompel je onder in de prachtige groene natuur, de ruige bergen en de digitale detox die het bekendste natuurpark van Californië met zich meebrengt. Van besneeuwde bergtoppen tot zonnebaden aan een rivier, het kan hier allemaal.

Foto: Milou van Roon

### San Francisco

San Francisco is geliefd om zijn Europese uiterlijk en vibe, wat het een makkelijke stad maakt om van te houden. Huur een fiets om de stad te ontdekken, bezoek China Town en waai lekker uit op het strand. Volg trouwens ook de bordjes om een scenic route door San Francisco te rijden.

Foto: Milou van Roon

### Big Sur

Volgens velen één van de mooiste kustwegen van de Verenigde Staten en ik kan daar weinig tegenin brengen: de Big Sur. Deze weg loopt ruwweg tussen San Francisco en Los Angeles, en kronkelt daar langs de kust en leidt tot prachtige vergezichten en fotogenieke plaatjes. Houd je camera maar bij de hand! Let wel op dat het uitgestrekte gebied weinig tankstations en geen signaal heeft, dus kom goed beslagen ten ijs.

Foto: Milou van Roon

### Santa Barbara

Santa Barbara is één van de meest relaxte stadjes die ik op mijn reis bezocht. Het heeft er mogelijk iets mee te maken dat het een badplaats is voor de rijkere medemens (Oprah heeft er een huis), die zich natuurlijk in de crème de la crème van de badplaatsen vestigen. Goedkoop is het niet, maar dat vergeet je als je op de pier kijkt hoe de goudkleurige zon in de zee zakt. Overigens kun je hier ook op whale watching-excursies gaan.

Foto: Milou van Roon

### Los Angeles

Hate it or love it. Ik val in de tweede categorie; als je weet wat je te wachten staat, zul je zeker voor Los Angeles vallen. Als je denkt dat Los Angeles een schattig centrum heeft, zul je bedrogen uitkomen. Daarentegen heeft de uitgestrekte stad een aantal wijken die op zichzelf als dorpjes fungeren. Silver Lake is een aanrader, en ook Venice Beach mag je niet missen. Vanaf het Griffith Observatory heb je fantastisch uitzicht op de stad.

Foto: Milou van Roon

### La Jolla

Zowel op de stranden van La Jolla als die van naburig Carlsbad kun je fantastisch leren surfen. Het leven gaat hier een niveau minder snel, en de stadjes zitten vol healthy eettentjes, zodat lokale celebrities strak in hun vel blijven. Trek vooral het binnenland in, waar je de Torrey Pines Gliderport vindt, vanaf waar je kunt paragliden. Je hebt er overigens ook fantastisch uitzicht, als je wat minder avontuurlijk bent ingesteld.

Foto: Milou van Roon

### San Diego

De zuidelijke stad San Diego wordt door veel Nederlanders overgeslagen op hun roadtrip, maar dat vind ik niet terecht. Hoewel de stad niet de grandeur heeft van zijn twee grote Californische broers, is het een heerlijke stad om te bezoeken met de gezellige bars in het Gaslamp-district en het oude (tikje toeristische) centrum. In de haven kun je heerlijk wandelen en uitwaaien, er vertrekken elke dag whale watching tours, en je kunt nergens lekkerder Mexicaans eten dan in deze stad, die slechts een half uurtje van de Mexicaanse grens ligt. Vergeet ook schiereiland Coronado Island niet te bezoeken.

Foto: Milou van Roon