By Expedia Team, on August 29, 2016

‘Als je reist leer je ook jezelf beter kennen’ – interview met reisblogger Ivonne van My Footprints

Reisblogger Ivonne is een doorgewinterde wereldreiziger: ze heeft al veel van de wereld gezien, ging al drie keer op wereldreis en woonde bijna een jaar in Atlanta, Amerika. Dit land heeft een bijzondere plek in haar hart, Ivonne is pas weer terug van een lange reis door het westen van Amerika. Een interview over haar blog, wonen in Amerika en welk land iedereen zou moeten bezoeken.

Reisblogger Ivonne van My Footprints

Ivonne in Lassen Volcanic National Park, Californië

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Ik ben Ivonne Calis, net 50 jaar geworden, en gek op buiten zijn én op reizen. Ik verken de wereld het liefst met de auto of het OV en trek mijn eigen plan. Reizen is voor mij: tot rust komen (terwijl ik toch heel actief ben), genieten van de kleine dingen en een enorm gevoel van vrijheid. Na elke reis kom ik met een schat aan nieuwe ervaring thuis. Als je reist kom je in aanraking met heel veel andere culturen en gebruiken, maar leer je ook jezelf steeds beter kennen.

Wanneer ben je begonnen met je reisblog My footprints, en waarom?
Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat ik met mijn blog My Footprints begon. Daarvoor schreef ik al jaren voor familie en vrienden maar ik vond dat het tijd was om iets meer blijvends met mijn ervaringen te doen. De wereld is zo mooi en er is niets mooiers dan dat te delen en anderen te inspireren om zelf al dat moois te gaan verkennen. Een vriendin van me, die ook graag en zelfstandig reist, roept al vanaf het begin dat ik zonder overleg een reis voor haar en haar vriend in elkaar mag zetten en dat het zeker mooi wordt. Dat soort inspiratie dus…..daar word ik enorm blij van.

Interview met Ivonne van My Footprints

In de Amsterdamse Waterleidingduinen

Waar houd je je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
In mijn vrije tijd wandel en fiets ik veel en ik tennis inmiddels al jaren. Elk jaar zit ik met een vaste club achter de wedstrijdtafel van onze clubkampioenschappen. Ik collecteer regelmatig voor de dierenbescherming, hoewel dat de laatste paar jaar klem kwam i.v.m. mijn reisplannen. Ik werk graag in de tuin, behalve als het regent want daar heb ik echt een hekel aan. Verder ben ik gek op dieren, maar vanwege ons onregelmatige leven heb ik helaas geen eigen huisdieren meer.

Je hebt enkele jaren geleden een tijd in Atlanta in Amerika gewoond. Hoe heb je dat ervaren?
In het begin was het best lastig. Mijn man, Frank, was fulltime aan het werk en ik zat zonder auto en zonder werk in een hotel en had enorme heimwee. Het duurde een paar maanden voor ik mijn draai gevonden had. Ik sloot me aan bij een damestennisteam en deed vrijwilligerswerk in een ziekenhuisschool en homeless shelter. Ook haalde ik er mijn duikbrevet en dook af in het water van een prachtige bron in Florida. Als Frank vrij was verkenden we zo veel mogelijk van onze omgeving en we genoten van elke seconde. De Amerikanen zijn zeer relaxed, iets wat ons enorm beviel. Als de rest van de wereld niet zo mooi was zaten we veel vaker in Amerika.

interview met reisblogger Ivonne van My Footprints

Halong Bay, Vietnam

Je bent net terug van een lange reis door het westen van Amerika. Wat heeft tijdens deze reis de meeste indruk op je gemaakt?
Wow! Wat een natuur. Alles was nog zo veel mooier dan ik van tevoren dacht. Vooral het grootse en uitgestrekte van het westen heeft indruk gemaakt, zelfs een gewone autorit op weg naar een nieuwe plek was al prachtig. Wat ons enorm opviel als we het vergeleken met onze tijd in Georgia, is het feit dat iedereen hier lekker buiten was. Fietsen en wandelen werd in en om Atlanta eigenlijk niet gedaan en onze fietsen hebben bijna een jaar bij ons appartement staan niksen. Nu werd er overal volop gewandeld en steden als San Francisco en Seattle hadden diverse fietspaden door de stad, geweldig! Gezellig een terrasje pakken na afloop van al die activiteit was ook een echt genoegen.

Het is vast een onmogelijke keuze… maar wat is je favoriete foto van je laatste reis?
Dat is inderdaad een hele lastige. Ik maakte pas geleden een keuze uit al die foto’s en schreef een blog over mijn drie mooiste foto’s, voor elke maand van de reis één. Welke vind jij het mooist?

Welk land zou iedereen moeten bezoeken, en waarom?
Dat vind ik een hele lastige, er zijn zo veel geweldige landen. Ik vind Myanmar nog steeds heel indrukwekkend, vooral vanwege de vriendelijke bevolking en het feit dat het nog (bijna) niet toeristisch is. Het land werkt er hard aan om een goede democratie te worden, maar na al die jaren onder militair regime is dat best lastig. Met het kiezen van Aung San Suu Kyi als adviseur van de staat van Myanmar eerder dit jaar heb ik hoop op een betere toekomst. Amerika is echt een land dat je een keer moet bezoeken. Veel mensen hebben best wel wat vooroordelen als het op Amerika en de Amerikanen aankomt, maar als je door dat eerste oppervlakkige laagje heen kijkt heeft het land ontzettend veel moois te bieden!

interview met reisblogger Ivonne van My Footprints

Welke drie landen staan er bovenaan je bucketlist?
IJsland, Nieuw-Zeeland en de laatste jaren begint een reis naar Japan ook steeds meer te trekken.

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ook best wel weer een lastige vraag. Er zijn echt heel veel leuke blogs die ik geregeld even aanklik om lekker weg te dromen. Een blog dat ik regelmatig lees is die van Marcellla Molenaar. Vooral de enthousiaste manier waarop ze schrijft en de mooie foto’s spreken mij aan. Tegenwoordig verschijnen er ook geregeld leuke films van “haar Jan” op de site, genieten.
Het blog van Sabine ken ik nog niet zo lang. Sabine vertelt over haar droomprins en het leven in zijn Colombia. Geweldig dat soort verhalen, ik smul ervan en neem graag een kijkje in het Colombiaanse leven. Nooit geweten dat Colombia zo mooi is!
Een ander blog dat ik je kan aanbevelen is die van Yvonne van der Laan. Yvonne sleept haar man en dochters mee naar de meest mooie plekjes op onze aarde. Ik vind het altijd knap hoe ze dat allemaal weet te regelen met twee van die kleine dametjes. Yvonne maakt geweldig mooie foto’s, waar ik als echte fotofreak enorm van geniet.

interview met reisblogger Ivonne van My Footprints

Ivonne in Costa Rica

Heb je tips voor beginnende reisbloggers?
Als je begint met bloggen is het vooral hard werken voor jouw blog een beetje gevonden wordt. Mooie verhalen en foto’s of filmpjes zijn heel belangrijk, maar het netwerken om je blog heen is minstens zo belangrijk. Dit heb ik zelf in het begin best wel onderschat. Ik dacht dat de inhoud van mijn blog alleen de lezers wel zou lokken, maar niets is minder waar…. Inmiddels ben ik ruim een jaar verder, heb de nodige social media aan mijn blog gekoppeld en beginnen de puzzelstukjes meer in elkaar te vallen. Heb geduld, dan komt alles in orde en het voornaamste; blijf plezier houden in wat je doet en volg je eigen weg!

Op de hoogte blijven van Ivonne’s reisavonturen? Volg haar dan via haar blog, Facebook, Twitter en Instagram!