By Expedia Team, on June 18, 2015

De mooiste parken in Barcelona

Wie naar Barcelona gaat, brengt ongetwijfeld een bezoek aan het bekendste park in deze stad: Park Güell van Gaudí. Maar er zijn nog meer mooie parken in Barcelona, waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. In dit artikel een top 5.

1) Park Güell is een must-see als je in Barcelona bent en staat daarom bovenaan in dit lijstje. Het stadspark werd ontworpen door Antoni Gaudí, in opdracht van de rijke industrieel Eusebi Güell. Het resultaat is een park geïnspireerd door klassieke Engelse tuinen (vandaar de Engelse spelling van ‘Park’), maar dan in de unieke eigen stijl van Gaudí: bijzondere gebouwen, imposante trappen met draken, een zuilengalerij en veel mozaïekversieringen, zoals op de van foto’s bekende zitbank. Voor een deel van het park – het meest interessante deel uiteraard – moet je entree betalen. Prijs voor een volwassene € 7,50 (online), kinderen van 7-12 jaar € 5,25 en kinderen tot 7 jaar gratis. Het is aan te raden om van tevoren online de entreekaarten te regelen.

Park Guell in Barcelona

Park Güell in Barcelona

2) Parc del Laberint d’Horta is het oudste park van Barcelona en ligt buiten de toeristische drukte van de stad. Zoals de naam al doet vermoeden is er een doolhof (labyrint) in dit park. Vlak naast de ingang van het park staat het paleis van de Devalls familie met de Torre Sobirana, een oude uitkijktoren uit de 14e eeuw. Verder vind je hier mooi aangelegde tuinen, vijvers, standbeelden, fonteinen en… rust. Het park is goed te bereiken met de metro (halte Mundet). Entree is ca. € 2,25 voor een volwassene, en op woensdag en zondag is de toegang gratis.

De Montjuïc, Barcelona

Op de Montjuïc, Barcelona

3) Vlakbij de havens, in het zuidwesten van Barcelona, ligt de heuvel Montjuïc. In 1992 was dit de thuisbasis voor de Olympische (Zomer)Spelen. Op de top van de heuvel staat een kasteel met daar omheen een park: Parc de Montjuïc. Hier vind je het Nationaal Paleis, het Olympisch Stadion, de ‘Magische Fonteinen’, de botanische tuinen en verschillende musea zoals het Miró museum. Vanaf de Montjuïc heb je een mooi uitzicht over de stad en de Middellandse Zee. Je kunt lopend of met de bus naar dit park, maar je kunt ook met de kabelbaan omhoog, vanaf metrostation Paral-lel.

Parc de la Ciutadella in Barcelona

Parc de la Ciutadella

4) Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona, met een meer, in Engelse stijl aangelegde tuinen, fonteinen, speeltuintjes en enkele musea waaronder het Zoölogisch Museum. Het park werd aangelegd voor de Wereldtentoonstelling in 1888. De hoofdingang was destijds de Arc de Triomf, die je nu vlakbij het park kunt vinden. De Cascada is een van de grootste bezienswaardigheden in het park: een triomboog met een waterval en fonteinen. Bij het grote meer kun je roeibootjes huren. Ook dierentuin Barcelona Zoo bevindt zich in dit park.

5) Stadspark Parc de la Creueta del Coll werd in 1976 aangelegd op de plek van een oude steengroeve en staat bekend om het grote openluchtzwembad. Op warme zomerdagen is het hier druk met gezinnen met kinderen die verkoeling zoeken. Verder vind je in dit park tafeltennistafels, een snackbar, speeltuintjes en grasvelden waar je heerlijk kunt picknicken. Het bekendste kunstwerk in dit park is Elogio del Agua (‘Ode aan het water’) – ook wel de ‘klauw’ genoemd – van Eduardo Chillida. Het park ligt niet ver van Park Güell.

Wat vind jij het mooiste park van Barcelona?

* Prijzen voor het laatst gecontroleerd in mei 2018.