By Expedia Team, on May 4, 2018

Twaalf kastelen in het Verenigd Koninkrijk voor een koninklijk verblijf

Nu de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle nadert, ben je niet de enige die gefascineerd is geraakt door alles wat met het Britse koningshuis te maken heeft. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het is om een lid van de koninklijke familie te zijn, dan bof je! Er zijn namelijk meer dan genoeg kastelen in het Verenigd Koninkrijk waar je kunt verblijven. Van Engeland tot Wales en van Noord-Ierland tot Schotland, hier zijn een paar van de beste kastelen voor een vorstelijk verblijf.

Auteur: Brenna Holeman

Peckforton Castle, Cheshire
—————————

kastelen in Engeland

Foto: stevet955i on VisualHunt / CC BY

Als je op zoek bent naar een sprookje, dan gaat er niets boven een verblijf in een kasteel op het Engelse platteland (vooral als het ook nog eens midden in een prachtig bos staat). En dit is dan ook het geval bij Peckforton Castle in Cheshire. Dit kasteelhotel, dat voltooid werd in 1851, bezit nu over 48 kamers, twee fantastische restaurants en zelfs een spa. Als je je even als een koning of koningin wilt voelen, dan is dit zeker de plek om te verblijven.

Thornbury Castle, South Gloucestershire
—————————————


Voor een vleugje van de Tudor-luxe ga je naar Thornbury Castle in South Gloucestershire. Dit is de perfecte plek om Bristol en omgeving te verkennen. Bovendien is het een schitterend landhuis, dat ooit het eigendom van Hendrik VIII was, met een geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Met 28 hotelkamers, een grote hal, een kerker, eetkamer en zelfs een paar activiteiten waar de Tudors van genoten zouden hebben (zoals boogschieten en valkerij), voel je je hier geheid als een vorst.

Amberley Castle, West Sussex
—————————-

kastelen in het Verenigd Koninkrijk
Voor alle (niet-officiële) prinsen of prinsessen voelt Amberley Castle in West Sussex vast als een tweede thuis. Ook al dateert dit kasteel uit 683 n.Chr., je kunt hier nu gewoon verblijven in een van de 19 luxe kamers. Het is een geweldige plek om het omliggende platteland en de prachtige kust van West Sussex te gaan verkennen.

Leasowe Castle, Wirral
———————-

Leasowe Castle, dat op het schiereiland Wirral staat, werd in 1593 gebouwd en beschikt nu over 47 moderne kamers, waarvan er veel uitzicht op het water hebben. Door het geweldige restaurant en de ruimte voor feesten en conferenties, is dit kasteel een unicum in de omgeving van Liverpool.

Ruthin Castle, Wales
——————–

kastelen in het Verenigd Koninkrijk
Ruthin Castle in Wales heeft met verhalen over Koning Arthur, Hendrik VIII en Elizabeth I een van de indrukwekkendste achtergronden van alle kastelen in het Verenigd Koninkrijk. Als je op zoek bent naar een romantische vakantie, dan is dit grandioze middeleeuwse kasteel op het Welshe platteland de perfecte plek. Er is ook een spa, restaurant, bar en er worden zelfs middeleeuwse feesten gegeven. Ideaal dus voor fans van de koninklijke familie.

Ballygally Castle, Noord-Ierland
——————————–

Er staan veel kastelen in Noord-Ierland, maar als je ook in een kasteel wilt verblijven terwijl je de omgeving verkent, hoef je niet verder te zoeken. Ballygally Castle, aan de prachtige Causeway Coast, is namelijk de perfecte keuze. Dit kasteel dateert uit de 17e eeuw en kijkt uit over Ballygally Bay; een uitzicht over de Ierse zee dat misschien ook ooit bewonderd is door leden van de koninklijke familie. Dus als je op zoek bent naar een verblijfplaats in Noord-Ierland, dan spant deze plek de kroon.

Ackergill Tower, Wick
———————

kastelen in het Verenigd Koninkrijk
De Schotse Hooglanden zijn beroemd door het natuurschoon en de intrigerende geschiedenis, dus waarom verblijf je niet in dit kasteel in het hart van de Hooglanden? Ackergill Tower is een luxehotel aan de kust van Sinclair Bay en is zeker geschikt voor een koning of koningin. Met meer dan genoeg te doen, kun je hier je dagen vullen met sightseeing. Alhoewel niemand je het kwalijk neemt als je in plaats van op pad te gaan, je jezelf onderdompelt in de pracht van dit kasteel.

Glenapp Castle, Ayrshire
————————

Door de prachtige ligging in de bossen van Ayrshire in Schotland, kun je gewoonweg niet om de aantrekkingskracht van Glenapp Castle heen. Dit vijf-sterrenkasteel is de ideale plek als je de stad wilt ontvluchten en wilt ervaren hoe een vorst zich in de Victoriaanse tijd heeft moeten voelen. Met een bekroond restaurant, een luxe afternoon tea en met mogelijkheden om te varen, golfen, wandelen en wilde dieren te spotten, zou het zomaar kunnen dat je wenst dat dit kasteel van jou was.

Barcaldine Castle, Oban
———————–

Als bed and breakfasts meer iets voor jou zijn, ga dan naar Barcaldine Castle in de buurt van Oban, Schotland. Dit kasteel, dat ook wel bekendstaat als de “Black Castle”, dateert uit 1609 en staat aan de kust van Loch Creran. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de met sneeuw bedekte toppen van de bergen van Glencoe; niet verkeerd voor de koninklijke familie (en hun fans). Een meer rustgevende plek is er niet.

Inverlochy Castle, Fort William
——————————-

kastelen in het Verenigd Koninkrijk
Inverlochy Castle in Fort William, staat op een van de meest adembenemende plekken van Schotland, vlak bij de watervallen van Glen Nevis en de bergen van Glencoe. Het kasteel is in de 19e eeuw gebouwd en is nu een plek waar elke fan van de koninklijke familie van droomt. Zoals koningin Victoria in 1873 zei: “Ik heb nog nooit een mooiere of romantischere plek gezien.”

Stonefield Castle, Tarbert
————————–

Aan de westkust van Schotland staat Stonefield Castle, een kasteel uit 1837 waar veel van de originele meubels en decoratie behouden is. Door de ligging aan de schitterende kustlijn van Loch Fyne is dit kasteel een aanrader voor reizigers die de koninklijke levensstijl willen ervaren. Door de 36 kamers en een restaurant waar alle populaire Schotse gerechten geserveerd worden, is dit hotelkasteel ideaal voor een weekendje weg.

Tulloch Castle, Dingwall Ross-Shire
———————————–

kastelen in het Verenigd Koninkrijk

Foto: conner395 on Visual hunt / CC BY

Tulloch Castle dateert uit de 12e eeuw, maar met 20 kamers, een fantastisch restaurant en een bar is dit ook de perfecte keuze voor hedendaagse vorsten. Vroeger waren er specifieke regels over wie er in een kasteel in de Schotse Hooglanden mocht verblijven, maar gelukkig heeft nu iedereen de kans om zich als een koning of koningin te voelen. Dit hotel is prachtig gerestaureerd om de historische kenmerken en de koninklijke sfeer te behouden.

Als je op zoek bent naar nog meer koninklijke bezienswaardigheden, lees dan ook dit artikel over koninklijke plekken in Londen, die allemaal vlakbij je hotel in Londen te vinden zijn!