By Expedia Team, on June 13, 2016

‘Fulltime reizen zit er niet meer in ‘ – interview met Yvon en Laura van reisblog Travelvibe.nl

Yvon en Laura van reisblog Travelvibe reisden als twintigers de hele wereld over. Inmiddels hebben ze allebei een gezin en een drukke baan, en daardoor is hun manier van reizen veranderd. Met hun reisblog, gericht op 30-plussers, spelen ze daar op in. Hun droomreis met hun gezin als ze geen rekening zouden hoeven houden met schoolvakanties en leerplicht? Je leest het in dit interview!

interview met Yvon en Laura van Travelvibe.nl

Wie zijn jullie en waarom reizen jullie zo graag?
Wij zijn Yvon Reitsma en Laura van den Biggelaar.
YR: Voor mij heeft reizen vooral met verwondering te maken. Een beetje dat gevoel dat ik als klein kind had als ik iets voor het eerst deed of ging zien. Dat heb ik nog altijd als ik reis. Ook al ben ik in een supermarkt of loop ik in een doodgewone straat; er is altijd wel iets waar ik me over ‘verwonder’. Dat gevoel vind ik onbetaalbaar en ik word er nog steeds superblij van. Daarom reis ik nog steeds graag en probeer altijd iets van die ‘Travelvibes’ over te brengen op mijn gezin. Dat lukt soms maar gedeeltelijk overigens 🙂

LB: Ik word echt blij van andere culturen en vreemde talen. Dat geldt al als ik Frans, Spaans of Italiaans om me heen hoor. Ik ben gek op Zuid-Europa. Genieten van de zon, heerlijk eten, vriendelijke mensen, de mooiste bouwwerken en natuur. Maar het is meer… ik raak onrustig als er geen reisje op de planning staat. Gelukkig word ik overigens ook nog steeds blij van een tripje in eigen land hoor, maar vliegen en mooi weer maakt het net even iets specialer.

Wanneer zijn jullie begonnen met jullie reisblog, en waarom?
We zijn in oktober 2015 gestart met ons blog Travelvibe. We schrijven allebei veel voor ons werk. Maar we schrijven ook graag over een onderwerp waar we zelf echt heel blij van worden en dat is reizen. Ook worstelden we zelf met de combinatie tussen een drukke baan, een druk gezin en graag willen reizen. Als twintigers reisden we zelf maandenlang over de wereld. Maar nu met een gezin en een drukke baan is onze reisbehoefte veranderd en daar wilden we op inspelen met Travelvibe.

Interview met Travelvibe

Laura in Valencia

Waar houden jullie je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
We werken beiden als zelfstandig communicatieprofessional, Laura voor Tekstenwereld en Yvon voor Bluesparks.nl. We houden ons dan vaak met hele andere onderwerpen bezig, bijvoorbeeld technologie, 3D printen, telecom of onderwijs.

Jullie willen met jullie reisblog ‘andere 30-plussers blijven inspireren en verrassen’. Wat zijn volgens jullie de verschillen tussen reizende twintigers en 30-plussers?
Het grote verschil tussen onze eigen ‘twenties’ en nu, is dat we toen simpelweg veel meer tijd hadden om (de wereld rond) te reizen. Rond ons 30ste ruilden we onze lange reisavonturen in voor een partner, een baan, een eigen huis en kids. Fulltime reizen zat er niet meer in, maar dat betekent niet dat de Travelvibes opeens ‘op’ zijn. Dus integreren we reizen nu in ons interieur en onze lifestyle. We lezen reisboeken en -magazines, speuren naar travel gadgets, volgen alle reisprogramma’s en we maken nog steeds zoveel mogelijk trips. We moeten het nu alleen veel meer van de korte reizen hebben. Dat gaat overigens prima. Dankzij onze banen hebben we meer te besteden, kunnen we dus vaker weg en zijn de accommodaties vaak ook luxer.

Jullie hebben allebei een gezin en hebben dus te maken met schoolvakanties en leerplicht. Waar zou je naar toe gaan met je gezin als je een halfjaar op reis zou kunnen gaan?
YR: Ja, dat klopt en dat is soms best lastig. Als we zo’n lange reis met het gezin zouden kunnen maken, dan zou ik heel graag ‘het continent Amerika’ verkennen. Ik ben zelf nog nooit in Zuid-Amerika geweest en Amerika vond ik zo gaaf dat ik dat heel graag eens aan mijn gezin zou laten zien. Ik zou dan beginnen in Patagonië, via Chili en Peru naar Costa Rica en dan doorreizen naar San Francisco om vanaf daar een verdere roadtrip maken die eindigt in bijvoorbeeld New York of Toronto.

Interview met Travelvibe

Yvon in Londen

LB: Nou en of, die schoolvakanties zitten inderdaad wel eens in de weg. Maar mocht het kunnen, dan neig ik ook naar Zuid-Amerika. Maar om ook mijn vriend en dochter een groter plezier te doen, zal het waarschijnlijk toch iets Caribisch worden. We hebben samen al zo genoten van Cuba en Curaçao en ik eerder al van Jamaica. Er liggen daar nog zoveel mooie eilanden. Misschien dat we voor het extra portie avontuur deze dan zouden kunnen gaan verkennen met een zeiljacht.

Waar gaat jullie eerstvolgende reis naar toe?
YR: Onze eerstkomende reis gaat naar Italië. Een paar dagen aan het Comomeer en dan via Toscane naar Elba. Vooral naar Elba ben ik écht heel nieuwsgierig, omdat ik dat eiland alleen ken uit mijn geschiedenisboeken als het eiland waar Napoleon naar toe werd verbannen :-).

LB: Mijn volgende reis is de zomervakantie. Ik ga eerst met mijn dochter naar Bakkum. 🙂 Zij wil graag een keer kamperen, dus samen met een vriendin en dochter gaan we voor een midweek old-school in de tent. Daarna vertrekken we met het gezin naar ons favoriete eiland Sardinië.

Interview met Travelvibe

Wat was jullie meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
YR: Pffff…. dat is heel erg lastig kiezen. Op elke reis die ik maak, heb ik eigenlijk wel een paar bijzondere momenten. Maar als ik dan toch een bijzondere reiservaring moet noemen: vanuit het Abel Tasman park in Nieuw Zeeland ‘s nachts staren naar de sterrenhemel. Omdat het daar nog ‘echt’ donker wordt, zie je zoveel sterren dat het écht overweldigend mooi is. Inmiddels al lang geleden maar het staat nog altijd in mijn geheugen gegrift.

LB: Moeilijk kiezen, maar mijn persreis naar Maleisië in 2003 was wel echt heel gaaf. Wát heb ik genoten van de cultuur, de smeltkroes aan geloven die zo vredig naast elkaar leven, de natuur op Borneo, het meer dan chique hotel in the middle of nowhere, de parade ter ere van Onafhankelijkheidsdag, de immense Petronas Twintowers in Kuala Lumpur, het Expeditie Robinson-gevoel, een bezoek aan de Iban-stam en – zeker niet onbelangrijk – het supertoffe reisgezelschap.

Welke drie dingen hebben jullie altijd bij je op reis?
YR: Mijn oude spiegelreflexcamera, natuurlijk onmisbaar op reis. Mijn SiGG waterflesje en een goed boek (eindelijk tijd voor :-))
LB: Mijn iPhone (mijn kantoor, camera, reisgids én logboek), creditcard en goede zonnebrandcrème.

Interview met Travelvibe

Wat zijn jullie favoriete websites en (reis)blogs?
YR: Als ik mezelf oriënteer op een vakantie, kijk ik graag op 30 plus kids. De vakantieaccommodaties die daar op staan, zijn echt origineel en kleinschalig. Just the way we like it!
LB: Ik oriënteer me heel veel via Instagram. Ga ik naar een stad (ook in NL!), streek of land, dan kijk ik vaak via de # van die locatie even waar de hotspots zijn.

Beiden zijn we fan van Marleen Brekelmans van Bijzonderplekje.nl. Haar schrijfstijl en de altijd bijzondere plekken op haar site kunnen zo door naar onze bucketlist. Droomplekken.nl van Corno van den Berg vinden we ook top. Naast de goede verhalen die hij schrijft, maakt hij ook nog eens indrukwekkend mooie foto’s. Wat ons betreft absoluut terecht dat zijn blog één van de grootste reisblogs van Nederland is.

Jullie geven ‘Kitchen table workshops’ over bloggen. Wat is jullie ultieme tip voor beginnende reisbloggers?
Het opzetten en onderhouden van een blog kost je gegarandeerd veel meer tijd dan je van tevoren had verwacht. Als je er dan, net als wij, ook nog een baan en een gezin bij hebt, is een goede contentplanning wel een absolute ‘must’. Zo behoud je het overzicht en kun je beter inschatten wanneer je tijd moet vrijmaken om een nieuwe blog te schrijven.

Op de hoogte blijven? Volg Yvon en Laura dan via hun blog Travelvibe, Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.