By Expedia Team, on October 2, 2017

‘Ik vind mooie foto’s heel belangrijk in een reisblog – interview met Carolien van Dream the World

Carolien van Dream the World houdt van natuur, geschiedenis en lekker eten, en deze onderwerpen zie je dan ook terug in de reizen waar ze over schrijft op haar reisblog. Daarnaast fotografeert en wandelt ze veel en dat laatste doet Carolien vooral vaak in haar eigen provincie Zeeland. Een interview over haar meest bijzondere reiservaringen, lekker eten op reis en fotografie.

Carolien van Dream the Wolrd

Kajakken in Friesland

Wie ben je en waarom reis je zo graag?
Ik ben Carolien Boogaard en woon in Zeeland samen met mijn man en dochter. Ik ben gek op reizen, omdat ik heel erg kan genieten van de natuur op deze aarde en ik steeds nieuwe plekken wil ontdekken. Er is zoveel moois op de wereld, waarom zou ik dan alleen in mijn eigen omgeving blijven? Verder hou ik van geschiedenis, lekker eten en drinken en leuke ontmoetingen. Als je reist dan leef je! Althans zo voel ik dat. Ik vind het ook mooi dat je soms je eigen kijk op zaken relativeert door een situatie in een ander land te zien. Je leert iedere keer iets bij als je op reis gaat. Overigens kan ik thuis ook erg genieten, van de natuur om mij heen, maar na een tijdje wil ik toch weer iets nieuws ontdekken.

Wanneer ben je begonnen met je reisblog Dream the World, en waarom?
Ik ben in januari 2016 mijn reisblog Dream the World begonnen. Daarvoor hield ik wel een blog bij voor eigen familie en vrienden, maar dat was meer een reisverslag met nadruk op wat wij als gezin deden. Dream the World is echt mijn eigen blog en gaat over mijn beleving op reis. Als communicatieadviseur ben ik gek op schrijven en als zzp-er fotograaf maak ik altijd veel foto’s. Ik vind het zonde om al die foto’s en belevenissen voor mezelf te houden. Ik heb altijd een drang om het te willen delen, juist omdat ik er vaak zo enthousiast over ben. Vroeger als kind maakte ik al plakboeken van onze zomervakanties en nu houd ik een digitale versie bij. Wie weet inspireer ik anderen om te gaan reizen of om iets te ondernemen. Tegelijkertijd is het voor mij een manier om af en toe weer even weg te dromen bij alles wat ik al heb mogen meemaken.

Carolien van Dream the World

Fietsen in Wallonië

Waar houd je je – naast bloggen en reizen – nog meer mee bezig?
Zoals hierboven al even genoemd, ben ik naast blogger ook communicatieadviseur (20 uur per week) én heb een eigen bedrijfje in de fotografie. Verder ben ik veel aan het wandelen, ik wil dit jaar de 1000 kilometer halen (alleen uit echte wandelingen). Ik wandel veel in Zeeland en heb nu ook een Facebookgroep hiervoor opgericht, zo kunnen we elkaar inspireren om er (in Zeeland) op uit te gaan.

Je woont in Zeeland en je bent gek op de natuur. Welk Zeeuws natuurgebied zou iedereen moeten bezoeken, en waarom?
Oei dit is een lastige. Er is heel veel mooie natuur in Zeeland. Zelf vind ik Oranjezon echt een heel mooi gebied. Je wandelt hier in de duinen en hebt grote kans om wild tegen te komen (herten, hazen, vogels en wild rondlopende Konikspaarden). In augustus kan je hier heel goed bramen plukken, waar je de heerlijkste jam of taarten mee kunt maken.

Het is vast een onmogelijke keuze, maar wat is je favoriete foto van je reis door Zuid-Engeland van afgelopen zomer?
Dat is inderdaad niet makkelijk. Maar ik kies dan toch de foto van de krijtrotsen. De diepte is zo enorm als je bovenaan de rotsen staat. De uitzichten vanaf de kustlijn zijn me vooral bijgebleven, die zijn echt schitterend in zuid-Engeland.

Carolien van Dream the World

Beachy Head, Engeland

Je houdt van lekker eten. Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis… en wat het smerigste?
Ojee, wat lastig deze. Nou het smerigste was toch wel de gemalen rat in Thailand, denk ik. Ik proefde de stukjes bot nog gewoon. Echt heel vies. Het meest bijzondere waren misschien wel de gefrituurde sprinkhanen in Thailand, die smaakten verrassend knapperig, alsof ik een nootje aan het eten was. Ik denk dat het lekkerste gerecht de vis was die we in Costa Rica zelf hadden gevangen en die we bij het restaurant hebben afgegeven met de vraag daar wat lekkers van te maken. Ook de vis die op de boot voor onze ogen gefileerd werd en met een sojasausje zo rauw opgediend werd, was erg lekker. Verser kan gewoon niet.

Wat was je meest bijzondere reiservaring?
Meest bijzondere reiservaringen hebben te maken met ontmoetingen met inwoners óf met dieren. Wat me altijd zal bijblijven is de koppensnellersroute die we hebben gelopen in Maleisië, en waarbij we bij de Iban hebben overnacht. Heel avontuurlijk. Maar ook twee dagen hiken in Corcovado was een belevenis, wetende dat er jaguars rondliepen. En de kookworkshop bij een gezin in Costa Rica, waarmee we later aan tafel gingen was ook erg bijzonder, wat waren die mensen enthousiast. De meest bijzondere ontmoetingen met dieren? Te veel om op te noemen: springende walvissen, snorkelen met zeeleeuwen en zeekoeien, zeeschildpadden eieren zien leggen in Costa Rica. En natuurlijk met onze 4WD auto met daktent door West-Australië, met springende kangoeroes en emoes voor ons op de weg, dat vond ik ook erg bijzonder. Help, ik kan niet kiezen?

Carolien van Dream the Wolrd

Roadtrip West-Australië

Welke drie landen staan er bovenaan je bucketlist?
Zuid-Afrika en/of Namibië (ik wil erg graag op safari in Afrika), Japan (de mix tussen oud en nieuw lijkt me bijzonder, maar ik zal dan vooral op zoek naar de natuur gaan) en Suriname (lijkt me een prachtig land met veel ongerepte jungle). Maar deze lijst kan zo weer veranderen, ik zie en hoor zoveel moois, dat ik moeilijk kan kiezen.

Wat zijn je favoriete reisblogs?
Oh er zijn zoveel mooie en leuke reisblogs dat dit niet te doen is. Mijn favoriete blogs gaan over onderwerpen die mij zelf ook erg aanspreken, zoals natuur, wildlife en wandelen. Ik lees regelmatig deze blogs en zo ben ik ook een beetje op reis als ik gewoon thuis ben. Ik kan echt genieten van al die mooie foto’s en persoonlijke belevenissen maar ik kan niet echt een favoriete blog benoemen, want dan doe ik zovelen tekort.

Carolien van Dream the World

Toekan in Costa Rica

Wat is je ultieme fotografietip voor reisbloggers?
Zelf vind ik mooie foto’s echt heel belangrijk in een reisblog. Vooral door de foto’s wil ik graag ergens heen. Mocht je fotograferen erg moeilijk vinden, dan zou ik daar vooral tijd in investeren en een workshop volgen. Een verhaal kan nog zo mooi geschreven zijn, maar als de foto’s niet mooi zijn dan haak ik toch af. Spelen met de scherpte/diepte vind ik zelf heel belangrijk. Bij een goed portret is de persoon scherp en de achtergrond onscherp. Verder is het goed om af en toe je perspectief te veranderen. Zak eens door je knieën voor een foto. Vaak is dit mooier dan als je rechtop blijft staan. En het licht doet ook heel veel. Wil je écht mooie (landschaps)foto’s dan moet je gewoon heel vroeg opstaan.

Op de hoogte blijven? Volg Carolien dan via haar blog Dream the World, Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.