By Expedia Team, on August 2, 2016

Madrid in één minuut: een wereldstad met temperament

Madrid is een unieke, eigenzinnige stad. Het heeft niet de traditionele charme van Andalusië of de architectonische schoonheid van Barcelona, maar de hoofdstad van Spanje heeft een overvloed aan bezienswaardigheden en bruist van energie. Deze stad is altijd, overdag en ‘s nachts, vol leven. De brede avenida’s zijn vaak vol verkeer en de trottoirs worden bewandeld door eindeloos veel mensen, maar dit drukke stadsgewoel wordt gecompenseerd met een aantal grote parken en recreatiegebieden. De vele musea en bezienswaardigheden houden bezoekers te veel bezig om een siësta te kunnen houden en zelfs de Madrilenen lijken altijd onderweg te zijn van één bar naar de andere. Vooral na zonsondergang, dat wil zeggen: wanneer het beruchte nachtleven van Madrid op gang komt.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=nzMAHuGJQZw']<br /><br />_Deze">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=nzMAHuGJQZw

_Deze video is geproduceerd door Framfilm._

Deze video geeft je een indruk van deze dynamische wereldstad. Laat je aansteken door de energie van Madrid!

♦ Koninklijk Paleis (0:08)

De indrukwekkende residentie van de Spaanse koninklijke familie nodigt bezoekers uit voor het verkennen van de magnifieke ontvangstzalen en staatsievertrekken die een ongelofelijke collectie waardevolle kunstwerken bevatten.

♦ Catedral de la Almudena (0:08)

Direct naast het Koninklijk Paleis zie je de neoclassicistische voorgevel van de Kathedraal van Madrid die pas in 1993 werd voltooid en die een moderne, verfrissende sfeer ademt.

♦ Parque del Buen Retiro (0:28) (0:53) (1:14)

Deze groene long van Madrid beslaat een gebied van 143 hectare. Dit uitgestrekte terrein met prachtig aangelegde tuinen heeft veel mooie plekjes waar je de drukte van de stad even achter je kunt laten.

Retiro-park-madrid.jpg

♦ Plaza Mayor (0:47) (0:51) (1:35)

Plaza Mayor is in sinds haar bestaan vanaf de 15e eeuw voor diverse doeleinden gebruikt: markten, stierengevechten, feestelijkheden en executies hebben hier plaatsgevonden. Tegenwoordig vind je in de historische zuilengangen straatartiesten en toeristen die vanuit knusse cafés en restaurants de gezellige drukte aanschouwen.

♦ Estadio Santiago Bernabéu ♦ (0:56)

Het moderne stadion Santiago Bernabéu laat voetbalharten sneller kloppen wanneer het Spaanse topelftal van Real Madrid teams verwelkomt vanuit de hele wereld. Wanneer alle 81.044 plaatsen zijn bezet, is de sfeer bij de fanatieke Spaanse voetbalfans met geen pen te beschrijven.

♦ Puerta de Alcalá (1:30)

Deze bezienswaardigheid in Madrid diende ooit als stadspoort en ligt nu in het midden van een drukke rotonde. De poort, een prachtig bouwwerk uit de 18e eeuw, ligt meteen naast het Parque del Buen Retiro en ziet er schitterend uit, vooral wanneer deze ‘s avonds wordt verlicht.

Heb je al zin gekregen om de Spaanse hoofdstad te bezoeken? We hebben geweldige reisdeals voor Madrid voor je.”