By Expedia Team, on August 3, 2016

Rome in één minuut: ‘la dolce vita’ in de hoofdstad van Italië

Een overvloed aan architectonische meesterwerken en kerkgebouwen wachten op je Rome. Ondanks de enorme keus aan bezienswaardigheden zijn er enkele trekpleisters die iedere bezoeker gezien moet hebben, zoals het Colosseum en het Pantheon. Tijdens een bezoek aan Rome wordt de geschiedenis van de afgelopen millennia zeer tastbaar. Vergeet niet tijdens het bekijken van alle bezienswaardigheden om je te ontspannen, bijvoorbeeld met een echt Italiaans ijsje op de Spaanse Trappen.

<a href="https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=TbYXLU93XtY']<br /><br />Deze">https://www.youtube-nocookie.com/watch?v=TbYXLU93XtY

Deze video is geproduceerd door Framfilm.

Hieronder komen een paar van de ‘toppers’ van de stad voorbij. Kun je ze allemaal herkennen?

Vaticaan ♦ (0:03, 1:22)

De kleinste staat ter wereld heeft behoorlijk wat te bieden en verrast je met een groot aantal kunstzinnige gebouwen en meesterwerken. Het Vaticaan is een populaire reisbestemming, vooral met Pasen.

Engelenburcht ♦ (0:18, 1:08)

In dit cirkelvormige gebouw, dat ooit werd gebruikt als mausoleum, bevindt zich tegenwoordig een museum. Het gebouw is voor iedereen toegankelijk. Boekenwurmen kennen de Engelenburcht, oftewel Castel Sant’ Angelo, uit het boek ‘Het Bernini Mysterie’.

Sint-Pietersbasiliek ♦ (0:20, 1:34)

Deze indrukwekkende basiliek, die is gebouwd op het graf van Petrus, is een meesterwerk van onbetaalbare waarde, deels vanwege de inrichting met veel kunst.

Colosseum ♦ (0:35, 1:15)

In het 2000 jaar oude Colosseum was ruimte voor wel 50.000 toeschouwers om naar wedstrijden en gladiatorengevechten te kijken. Er werden zelfs zeeslagen opgevoerd.

Monument van Victor Emanuel II ♦ (0:45, 0:53)

Dit nationale monument is gewijd aan de eenwording van Italië in de 19e eeuw en is een symbool voor de Italiaanse republiek. Het ontwerp van het neoclassicistische gebouw is gebaseerd op de bouwkundige vormen uit de oudheid.

Rome-air.jpg

Forum Romanum ♦ (0:49, 1:29)

Dit voormalige marktplein dateert uit de 5e eeuw voor Christus en werd vanaf de stichting van de Romeinse republiek met steeds meer gebouwen uitgebreid. De bouwers en financiers van deze plek hoopten op faam en roem.

Pantheon ♦ (1:03, 1:33)

Het Pantheon werd in opdracht van keizer Hadrianus gebouwd en is tot op de dag van vandaag de grootste koepel van cement ter wereld.

Piazza Navona met de Fontana dei Quattro Fiumi ♦ (1:05)

Dit grote plein maakt zeker indruk, met barokke voorgevels en kunstzinnige, unieke fonteinen die een uiting zijn van de sterke band die Rome heeft met water.

Piazza del Campidoglio met het Palazzo Senatorio en het standbeeld van Marcus Aurelius ♦ (1:11)

Het ontwerp van dit op het Capitool gelegen plein met enorme trappen, de omliggende gebouwen en het indrukwekkende standbeeld gaat terug naar Michelangelo.

Sint-Pietersplein ♦ (1:18, 1:37)

Omringd door colonnades met wandelpaden is het Sint-Pietersplein de belangrijkste ontmoetingsplaats en bestemming voor veel gelovige reizigers. Midden op het plein rijst de Vaticaanse obelisk tot in de lucht.

Heb je al zin gekregen om het Italiaanse ‘dolce vita’ te ervaren? We hebben geweldige reisdeals voor Rome voor je in de aanbieding.”