By Expedia Team, on September 9, 2015

Van Valencia naar Andalusië: met het gezin naar de Spaanse kust

Ontspanning en volop amusement voor het hele gezin aan de Spaanse zuidkust. De mooie lange Spaanse stranden verwelkomen ieder jaar gezinnen van over de hele wereld. Geniet van het uitzonderlijke klimaat en de vele activiteiten voor jong en oud. Zwemmen, attractieparken, uitstapjes en extreme sporten: je vindt hier alle ingrediënten voor een fantastische gezinsvakantie.

Valencia laat kinderen dromen
—————————–

De beste manier om de stad te ontdekken is met een gehuurde fiets. Fiets langs de prachtige stranden van het centrum. Vervolg jullie tocht over de boulevard op het fietspad fachada marítima. Kies een plek om lekker te zwemmen of mooie zandkastelen te bouwen.

De oude rivier van Valencia is omgelegd na de verschrikkelijke overstromingen in de jaren ’50. De gigantische open plek die hierna ontstond, is beetje bij beetje omgebouwd tot stadspark, de Jardín del Turia. Tegenwoordig is dit het drukstbezochte park van Spanje.

De route begint bij de Ciutat de les Arts i les Ciències, stad van Kunst en Wetenschap, die je niet mag missen. Vervolgens ga je naar parc Gulliver. Daar vind je een standbeeld van 70 meter lang, dat de beroemde reus voorstelt die vastgebonden is aan de grond. De kinderen vermaken zich met de glijbanen, de bruggetjes en allerlei spelletjes die ervoor zorgen dat ze over het lichaam van de reus kunnen lopen.

Valencia_Family_zoo_Flickr.jpg

Bioparc. Foto door Gabriel Villena onder licentie CC BY 2.0

Het park loopt door het historische centrum en houdt op bij Parc Cabecera. Daar zijn veel picknickplaatsen aangelegd. Een ideale plek voor een pauze voordat je het Bioparc, een nieuwe generatie dierentuin, gaat ontdekken. In deze dierentuin zijn de grenzen tussen dieren en bezoekers bijna niet te zien. Het gevoel dat je zo dicht bij de dieren kunt komen is indrukwekkend.

In de dierentuin zijn de soorten ingedeeld op basis van hun oorspronkelijke ecosysteem. De maki’s en flamingo’s lopen in ‘Madagascar’, de krokodillen en nijlpaarden ontmoeten elkaar in het tropisch regenwoud en de giraffen en mangoesten paraderen door de savanne.

De Costa Blanca, het koninkrijk van attractieparken
—————————————————

Ontspanning, churro’s (cilindervormige beignets) met chocola en de discotheken: de symbolen van de Costa Blanca zeggen veel over het succes van dit kleine stukje paradijs.

Terra Mítica, in Benidorm, laat je door de tijd en ruimte reizen. Stap bijvoorbeeld in de achtbaan Magnus Colossus of ga op expeditie in het doolhof van de minotaurus. Het park bestaat uit verschillende gedeelten die in het teken staan van werelden uit de oudheid, zoals Egypte, Griekenland en het Romeinse Rijk. De meest waanzinnige attracties staan naast waterbanen, voorstellingen en rustige attracties voor de kleinsten.

In Benidorm vind je ook mooie attractieparken die in het thema staan van water. In Terra Natura zie je wilde dieren en bewonder je dolfijnen en zeeleeuwen in het zeecomplex.

In Mundomar kunnen de kinderen zwemmen met zeezoogdieren en de dieren voeren. Vervolgens springen ze het golfslagbad in en ontdekken ze de duizelingwekkende glijbanen.

Valencia_Family_Juzcar_Flickr.jpg

Juzcar. Foto door Ramón Ojeda onder licentie CC BY 2.0

Grijze dagen zijn zeldzaam aan de kust. Mocht het toch voorkomen, ga dan naar de stad Ibi, op ongeveer 30 kilometer van Alicante. Deze vesting staat bekend om zijn fabriek met historisch speelgoed. Het speelgoedmuseum heeft een prachtige collectie modellen uit verschillende eeuwen en uit de hele wereld.

Hollywood in Andalusië?
———————–

Wist je dat de meeste westerns uit de jaren ’60-’70 midden in de Tabernaswoestijn, op een paar kilometer van Almería, zijn opgenomen? In het Mini-Hollywood zijn de decors van de mythische film The Good, the Bad and the Ugly te bewonderen. Filmliefhebbende ouders zullen het heerlijk vinden om in de voetsporen te treden van Lee Van Cleef en Clint Eastwood. De kinderen voelen zich net cowboys in een echt dorp uit het Wilde Westen.

Bij Málaga ligt Júzcar. In dit dorp zijn alle huizen blauw geschilderd. Het is een echt smurfendorp, zeker nadat hier in 2011 de film De Smurfen werd opgenomen. Gedurende de hele zomer vinden hier activiteiten plaats voor kinderen, zoals je laten schminken, voorstellingen, enzovoorts.

De beroemde rots van Gibraltar is te zien in de intro van The Living Daylights (1987). In deze film vecht James Bond niet alleen met de traditionele slechteriken, maar ook met apen. Ga met de kabelbaan naar de top van de kaap en kom deze dieren tegen die met je willen spelen en je eten af willen pakken.

Andalusië is ook een plek voor avontuur en sensatie. De golven van de Atlantische Oceaan rollen uit over de Costa de la Luz. Hierdoor is het een geliefde plek voor surfers en andere watersporters. Er zijn hier meerdere scholen die introductielessen geven voor kinderen en jongeren.

Daarnaast zijn er veel avonturenparken in de regio, zoals Funny Beach en Aventura Amazonia, in Marbella. Vermaak je met het hele gezin op minibikes of stijg met zijn allen naar grote hoogten in een boomklimparcours.

### Málaga, stad van kunst, vermaak en geschiedenis

De parel van het zuiden verleidt toeristen van alle leeftijden. De vijftien stadsstranden van Málaga profiteren van de zon die bijna het hele jaar schijnt. Wandelingen met het gezin in de koele en schaduwrijke parken zullen zeker zorgen voor geluksmomentjes. Daarnaast kunnen de kinderen kennismaken met moderne kunst in het museum en het huis van Pablo Picasso. Laat ze een sprong in de tijd maken door een wandeling in het historische centrum, waar overal archeologische overblijfselen te vinden zijn.

### De Spaanse zuidkust in het kort

Beste tijd om te gaan

De zomer is het ideale seizoen om met het hele gezin te genieten van alle attracties van Spanje.

Vervoer

Vliegtuig: Het vliegtuig brengt jullie naar Malaga, Sevilla of Valencia.

Auto: Als je met de auto komt, neem dan de kustsnelweg A7.

Fiets: Ga met de fiets over de fietspaden langs de stranden.

Slapen

Vakantieparken bieden veel voordelen voor gezinnen: bungalows, activiteiten en animatie voor kinderen en jongeren en toeristische informatie. Ook buiten de parken heeft de Andalusische kust veel familiehotels en appartementen in haar assortiment. Ook in steden als Malaga, Sevilla en Granada kun je met het hele gezin prima terecht.

Eten & drinken

Miguelito el cariñoso:77, paseo Marítimo del Pedregal, Málaga

Een eenvoudig en karakteristiek restaurant aan zee met een huiselijke keuken. Gezinnen komen hier op zondag bij elkaar.

“Reiziger, er zijn geen wegen, die maak je zelf terwijl je loopt.”

Dit populaire Spaanse spreekwoord nodigt toeristen uit om Spanje te verkennen buiten de gebaande paden. Ontdek de verborgen schatten in de kustdorpen en de dorpen die tegen de bergwanden aanliggen. Geniet met je gezin van deze unieke combinatie van amusement, ontspanning en cultuur.

Top 2 gezins-uitjes

Iedere vrijdag: Een nacht met haaien in het Oceanografisch museum van Valencia. Verblijf een hele nacht midden in het aquarium. Superspannend!

Augustus: Tomatina in Buñol is een gigantisch tomatengevecht midden in de stad. Wat is er beter om een hele familie op de been te brengen?”