Aruba

Reisgids
Baby Beach
Dit kleine eiland vind je net buiten de Caraïbische kust van Zuid-Amerika en bevat prachtige stranden, wateractiviteiten, bergwandelingen en vele culturele ervaringen.

Omdat het buiten de orkaangordel ligt en je er het hele jaar lang een goed klimaat aantreft, wordt Aruba veel bezocht door strandliefhebbers. De beste zandstranden liggen aan de westelijke kant van het eiland, aan een kuststrook van ruim 11 kilometer met talloze badplaatsen. Een van de populairste is Eagle Beach, dat ook bekend staat als broedplaats voor schildpadden. Ook groeien hier de typische dividibomen, die door de wind een bijzondere, omvergewaaide vorm hebben. Bezoek de naar de wind gerichte kant van het eiland als je zoekt naar een meer ongerepte kustlijn met beschutte baaien.

Bewonder het leven onder water tijdens een dagje duiken of snorkelen. Het Arashi Beach op het noordwestelijke punt van Aruba en Mangel Halto Beach aan de westelijk kust zijn prima locaties voor snorkelaars. Langs de zuidkust kun je uit ruim 20 unieke duiklocaties kiezen. Tussen de mariene diersoorten kom je onder andere barracuda's en anemoonvissen tegen. Bewonder scheepswrakken verstopt tussen het koraal. Een ervan was ooit het Duitse vrachtschip Antilla uit de Tweede Wereldoorlog. Hou je het liever droog? Kies dan voor een excursie over de oceaanvloer in een duikboot.

Boven het water kun je door de voortdurende passaatwind genieten van uitstekende watersportmogelijkheden. Kies uit activiteiten zoals kiteboarden, parasailen of kitesurfen. In juli kun je enkele van de beste surfers ter wereld bewonderen. Zij nemen het dan namelijk tegen elkaar op tijdens de Aruba Hi-Winds wedstrijd.

Ook is er op het land genoeg te doen. Maak een bergwandeling naar de top van Jamanota, het hoogste punt van Aruba. Ga op avontuur in een 4x4 over het kleine eiland en neem onderweg een kijkje bij Vuurtoren Aruba en de Goudsmelter en ruïnes van Bushiribana. Speel golf op de baan van het Tierra del Sol Resort.

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad. Leer hier over de pastelkleurige gebouwen, het bewijs van het Nederlandse erfgoed op Aruba. Leer meer over het verleden van het eiland in het Archeologisch museum Aruba. Reserveer voor een leuk avondje uit een tafeltje in een restaurant met uitzicht op zee en bestel een rijsttafel met tot wel 40 verschillende gerechten. Eindig je avond in een casino of dans op electromuziek in een gezellige nachtclub.

Vlieg naar internationale luchthaven Koningin Beatrix of neem de boot naar Oranjestad. Lokaal kun je alles met de bus of taxi verkennen. Als je de omgeving liever zelfstandig verkent, kun je een scooter, motor of auto huren.

Kies voor een verblijf op Aruba, een eiland vol witte stranden, kristalhelder water en spannende buitenactiviteiten.

Populaire steden in Aruba

Oranjestad
Oranjestad
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Excursies
De kleurrijke hoofdstad van Aruba, een populaire pleisterplaats tijdens een cruise, heeft volop moderne winkels, exclusieve restaurants en gebouwen uit het koloniale tijdperk.

Redenen voor een bezoekje

 • Eagle Beach
 • Stadhuis van Aruba
 • Druif Beach
Arashi strand
Noord
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Excursies
Met talloze witte zandstranden, avonturen op het water en een relaxte sfeer is dit zonder meer de betoverendste regio van Aruba.

Redenen voor een bezoekje

 • Palm Beach
 • Arashi strand
 • California Lighthouse
Conchi Natural Pool bevat algemene kustgezichten en ook een klein groepje mensen
Santa Cruz
Staat bekend om Snorkelen, Tropisch en Eilanden
Het tropische Santa Cruz wacht op je. Geniet hier van de snorkelmogelijkheden, de ruïnes, de natuur en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Conchi natuurlijk zwembad
 • Donkey Sanctuary
Rotsformaties Ayo
Paradera
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Excursies
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de eilanden, de stranden en het historische erfgoed in Paradera.

Redenen voor een bezoekje

 • Rotsformaties Ayo
 • Chapel of Alto Vista
Baby Beach
Sint Nicolaas -Zuid
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Natuurparken en Monumenten
Het kleine kustplaatsje San Nicolas was ooit het centrum van de olie-industrie op het eiland. Doordat het stadje gevrijwaard is gebleven van resorts en mensenmassa's, heeft het een aangenaam authentieke sfeer weten te behouden.

Redenen voor een bezoekje

 • Baby Beach
 • Anchor in Memory of All Seamen
Grot van Lourdes toont religieuze elementen en grotten
Sint Nicolaas -Noord
Staat bekend om Natuurparken, Monumenten en Golf
Ontdek Sint Nicolaas -Noord, zoals de golfbanen, de parken, de stranden en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Grot van Lourdes
 • Guadirikirt grot

Populaire plekken om te bezoeken in Aruba

Aruba

Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Kies twee of meer items en bespaar op je reis: