Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Een auto huren in Alicante

Op zoek naar een bestemming vol culturele bezienswaardigheden, maar ook willen genieten van het strand? Dan ben je bij Alicante aan het juiste adres. Bezoek Castillo de Santa Bárbar, het 9e-eeuwse kasteel van de stad. Daarnaast ben je zo bij Playa del Postiguet, een prachtig zandstrand waar je elke zomer kunt genieten van aangename temperaturen. Dankzij je gehuurde auto kun je ook de omgeving van de stad verkennen. Kies bijvoorbeeld voor een tochtje door de provincie en stop onderweg bij Monasterio de la Santa Faz, of rij richting het zuiden voor een bezoek aan El Palmeral de Elche, het grootste palmenwoud van Europa.

Een auto huren in Alicante

Om alles goed te kunnen bekijken, is het tijdens je verblijf in deze Zuid-Spaanse stad handig om je eigen auto te hebben. Hiervoor kun je in het centrum van de stad terecht, of daar net buiten, aan de westkant van de stad. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om direct na het landen in een auto te stappen. Zo heb je bij de luchthaven van Alicante de keuze uit allerlei automerken en types. Let erop dat je bij het huren rekening houdt met een aantal regels. Er geldt bijvoorbeeld vaak een minimum leeftijd, minimum aantal jaren rijervaring en heb je meestal een creditcard nodig. Ga daarnaast van tevoren even na of je voldoende bent verzekerd.

Autorijden in Alicante

In Spanje gelden bij het autorijden over het algemeen dezelfde regels als je in Nederland gewend bent. Ben je van plan om bergachtig gebied te bezoeken? Houd er dan rekening mee dat het bij steilere wegen gebruikelijk is om voor de bocht te claxonneren. Daarnaast is het streng verboden om met teenslippers of blote voeten te rijden en zijn er tolwegen in het land. Wil je tijdens je bezoek je auto in het centrum kwijt? Op straat geldt over het algemeen betaald parkeren. De grootte van de stad gaat gepaard met zeer veel auto’s, waardoor het vaak lastig is om je auto op straat te zetten. Wel zijn er verschillende parkeergarages te vinden, die vaak een goed alternatief bieden. Zet je auto bijvoorbeeld in de parkeergarage bij de haven van Alicante en je loopt zo het centrum in.

Ontdek Alicante

Ontdek Alicante met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.