Begin van hoofdinhoud
Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Een auto huren in Alicante

Op zoek naar een bestemming vol culturele bezienswaardigheden, maar ook willen genieten van het strand? Dan ben je bij Alicante aan het juiste adres. Bezoek Castillo de Santa Bárbar, het 9e-eeuwse kasteel van de stad. Daarnaast ben je zo bij Playa del Postiguet, een prachtig zandstrand waar je elke zomer kunt genieten van aangename temperaturen. Dankzij je gehuurde auto kun je ook de omgeving van de stad verkennen. Kies bijvoorbeeld voor een tochtje door de provincie en stop onderweg bij Monasterio de la Santa Faz, of rij richting het zuiden voor een bezoek aan El Palmeral de Elche, het grootste palmenwoud van Europa.

Een auto huren in Alicante

Om alles goed te kunnen bekijken, is het tijdens je verblijf in deze Zuid-Spaanse stad handig om je eigen auto te hebben. Hiervoor kun je in het centrum van de stad terecht, of daar net buiten, aan de westkant van de stad. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om direct na het landen in een auto te stappen. Zo heb je bij de luchthaven van Alicante de keuze uit allerlei automerken en types. Let erop dat je bij het huren rekening houdt met een aantal regels. Er geldt bijvoorbeeld vaak een minimum leeftijd, minimum aantal jaren rijervaring en heb je meestal een creditcard nodig. Ga daarnaast van tevoren even na of je voldoende bent verzekerd.

Autorijden in Alicante

In Spanje gelden bij het autorijden over het algemeen dezelfde regels als je in Nederland gewend bent. Ben je van plan om bergachtig gebied te bezoeken? Houd er dan rekening mee dat het bij steilere wegen gebruikelijk is om voor de bocht te claxonneren. Daarnaast is het streng verboden om met teenslippers of blote voeten te rijden en zijn er tolwegen in het land. Wil je tijdens je bezoek je auto in het centrum kwijt? Op straat geldt over het algemeen betaald parkeren. De grootte van de stad gaat gepaard met zeer veel auto’s, waardoor het vaak lastig is om je auto op straat te zetten. Wel zijn er verschillende parkeergarages te vinden, die vaak een goed alternatief bieden. Zet je auto bijvoorbeeld in de parkeergarage bij de haven van Alicante en je loopt zo het centrum in.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Alicante

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Alicante?

In de afgelopen 7 dagen was de laagste prijs voor het huren van een auto in Alicante.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Alicante?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Alicante .

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Alicante?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Alicante?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.