Gratis annulering
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Super autodeals in Drenthe

Alle huurauto’s in Drenthe

Een auto huren in Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie die rust uitstraalt. In bijzondere natuurgebieden zoals het Dwingelerveld of de Hondsrug kan je uren dwalen. Je waant je ver van de bewoonde wereld. Een groot aaneengesloten bos- en heidegebied nodigt uit om op een bankje te zitten en de alledaagse drukte om je heen even te vergeten. Online je autoverhuur in Drenthe regelen is een uitstekende manier om de verschillende bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken.

Online autoverhuur in Drenthe

Met online autoverhuur kun je in de Drentse hoofdstad gemakkelijk een auto oppikken en je kunt al huren vanaf één dag. Afhaalpunten bevinden zich op verschillende plekken in de hele provincie, en afhalen bij je hotel behoort vaak ook tot de mogelijkheden. Ruime gezinsauto's met veel kofferruimte en kleinere exemplaren zijn slechts twee voorbeelden van de diverse keuzes die je hebt. De prijzen zijn afhankelijk van het soort auto, en het aantal kilometers waarmee je de weg op kunt is onbeperkt.

Ook bij autoverhuur in Drenthe is het verstandig om op je snelheid te letten, aangezien er enkele flitspalen langs de weg staan. Parkeren is in Drenthe meestal geen probleem. Parkeergelegenheid is voldoende aanwezig, al dan niet tegen betaling. In Assen zijn er ongeveer 1.500 betaalde parkeerplaatsen en de loopafstand naar het centrum is ongeveer vijf minuten.

Verken Drenthe met de auto

Wie Drenthe zegt, denkt aan hunebedden. We zouden de provincie echter te kort doen om de hunebedden als enige boeiende bezienswaardigheid te noemen. Met een huurauto breng je gemakkelijk een bezoek aan dierenpark Emmen, het kasteel van Coevorden en ook de Zuidlaarder paardenmarkt. In Zuidlaren komen paardenhandelaren uit heel Nederland bijeen om te handelen. Met 80.000 inwoners is Assen de hoofdstad van Drenthe. Wanneer je de stad bezoekt kun je op zoek naar het beeld van Bartje of het Drents museum bezoeken.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Drenthe

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Drenthe?

In de afgelopen 7 dagen was € 100 de laagste prijs voor het huren van een auto in Drenthe.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Drenthe?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Drenthe € 108.

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Drenthe?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Drenthe?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.