Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Super autodeals in Friesland

Alle huurauto’s in Friesland

Een auto huren in Friesland

Bij de provincie Friesland denken veel mensen direct aan de Elfstedentocht. De provincie biedt echter veel meer dan de bekende schaatstocht, zoals de gezellige hoofdstad Leeuwarden met een historisch centrum of het prachtige watersportgebied in de Zuidwesthoek. Dankzij autoverhuur in Friesland, waar je vooraf online een huurauto kunt regelen, kun je direct bij aankomst de mooiste plekken ontdekken.

Autoverhuur in Friesland

Voor een ruime gezinsauto met voldoende kofferruimte of een wat kleiner exemplaar, kun je voor autoverhuur in Friesland bij verschillende internationale bedrijven terecht. Tevens heb je de keuze uit handgeschakeld en automaat. Alle online huurauto’s zijn voorzien van airco en je kunt er een onbeperkt aantal kilometers mee de Friese wegen op. Met een online huurauto kun je vrij dicht bij de Friese meren en andere attracties parkeren op daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Het is raadzaam om vooraf te informeren of het parkeren gratis is. Wil je met een huurauto de binnenstad in, dan is er meestal alleen betaald parkeren.

Friesland met de auto verkennen

Friesland is met een oppervlakte van 3.349 km² de op twee na grootste Nederlandse provincie. Met een huurauto leg je de afstanden binnen Friesland makkelijk af en kun je binnen een kort tijdsbestek de hele provincie ontdekken. De hoofdstad Leeuwarden heeft een historisch centrum met honderden rijksmonumenten inschrijvingen. Nu is Leeuwarden een eigentijdse stad met een groot winkelaanbod. Met de auto ben je vanuit Leeuwarden snel in de Zuidwesthoek van Friesland. In dit bekende watersportgebied zit je goed wanneer je wilt zeilen, een andere vorm van watersport wilt bedrijven of van de natuur wilt genieten. Wie in de sfeer van het schaatsen wil blijven, kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het schaatsmuseum in Hindeloopen of schaatsen op de overdekte ijsbaan in Heerenveen.

Veelgestelde vragen over autoverhuur in Friesland

Wat is de laagste prijs voor het huren van een auto in Friesland?

In de afgelopen 7 dagen was € 37 de laagste prijs voor het huren van een auto in Friesland.

Wat is de gemiddelde prijs voor het huren van een auto in Friesland?

Gemiddeld kost het huren van een auto in Friesland € 42.

Waarom zou ik een auto huren bij Expedia?

Wanneer je via Expedia een huurauto boekt, kun je eenvoudig het brede aanbod van de populairste autoverhuurbedrijven vergelijken en daaruit de optie kiezen die het best bij jou past. Aan het boeken van een huurauto bij Expedia zijn geen extra toeslagen en annuleringskosten verbonden.

Hoe kan ik een huurauto boeken bij Expedia?

Huurauto's kun je bij Expedia zowel online als telefonisch boeken. Je kunt ofwel kiezen om nu te reserveren en nu te betalen; of om nu te reserveren en later te betalen. De betalingsoptie wordt aangegeven tijdens het boeken. Meld je vóór het boeken aan bij je account of maak een account aan op de boekingspagina om Expedia Rewards-punten te verzamelen voor het huren van je auto.

Worden er aanvullende kosten berekend als ik mijn huurauto annuleer?

Bij de meeste huurautoboekingen heb je recht op volledige restitutie, ongeacht wanneer je bij Expedia annuleert. Niet alle vooruitbetaalde boekingen komen in aanmerking voor restitutie. Bekijk je reisplan voor meer details. Als je vooruitbetaalde boeking in aanmerking komt voor restitutie, dien je deze minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om hierop aanspraak te maken. Als je een vooruitbetaalde huurauto eerder terugbrengt, krijg je geen restitutie voor het deel van de huurperiode dat je niet hebt gebruikt.

Hoe kan ik mijn huurautoboeking annuleren via Expedia?

Meld je aan of voer je e-mailadres en reisplannummer in om je geboekte auto te annuleren. Selecteer vervolgens Reisplan zoeken. Ga naar Boeking beheren, selecteer Reservering annuleren en vervolgens DEZE RESERVERING ANNULEREN. De meeste vooruitbetaalde huurautoboekingen zijn niet restitueerbaar. Vooruitbetaalde boekingen dien je minstens 6 uur voor het ophalen te annuleren om in aanmerking te komen voor volledige restitutie. Neem contact met ons op als je een huurauto wilt wijzigen of annuleren die je als onderdeel van een vakantie hebt geboekt.

Kan ik de auto het best vóór aankomst online boeken of rechtstreeks in Friesland?

Als je vanuit huis bij Expedia boekt, weet je zeker dat je kunt kiezen uit verschillende autotypes. Ook kun je de verschillende aanbiedingen en aanvullende diensten op een rij zetten en daaruit kiezen wat het best bij jou past. Bij aankomst hoef je alleen nog maar je sleutels op te halen en je kunt op pad. Daarnaast hoef je niet na aankomst nog op zoek naar een geschikte aanbieder of de voorwaarden en bepalingen bij de balie door te nemen. Dat scheelt je weer een hoop stress.

Welke verzekering kan ik het best kiezen voor mijn huurauto?

Een uitgebreide verzekering is een goede keuze als je niet voor onaangename verrassingen wilt komen te staan. Op die manier kun je zorgeloos van je verblijf genieten en de omgeving in je huurauto verkennen.

Dien ik mijn huurauto vooraf te betalen?

We bieden een paar verschillende opties voor het betalen van je huurauto. Lees verder en kijk welke het best bij jou past. Reserveer nu, betaal nu Met deze optie kun je de huurauto direct reserveren en al tijdens het boeken betalen. Je hebt een creditcard nodig voor de vooruitbetaling en je kunt je Expedia Rewards-punten gebruiken om de boekingskosten gedeeltelijk of volledig te voldoen. Hoewel sommige autoverhuurbedrijven een reguliere betaalpas accepteren, dient de bestuurder bij het ophalen nog steeds een geldige creditcard te overleggen voor de borg. Reserveer nu, betaal later Met deze optie kun je de huurauto vast reserveren, zonder vooraf te betalen. Wanneer je bij het ophaalpunt arriveert, dient de bestuurder van de auto een geldige creditcard te overleggen voor de volledige kosten. Het autoverhuurbedrijf zet ook een bedrag vast op je creditcard ter hoogte van de borg voor de huurauto.

Waar dien ik op te letten bij het huren van een auto?

Let er bij het ophalen van je huurauto op of het voertuig krassen en deuken heeft. Controleer de auto grondig, leg eventuele schade vast en stel de leverancier hiervan op de hoogte voordat je op pad gaat.

Waar kan ik autoverhuurders vinden in Friesland?

Autoverhuurbedrijven vind je doorgaans op luchthavens en verspreid door het stadscentrum.

Ontdek Friesland

Ontdek Friesland met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.