Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Gratis annulering

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Super autodeals in Leiden

Alle huurauto’s in Leiden

In de Zuid-Hollandse stad Leiden komt het verleden echt tot leven. Het oude gedeelte van de stad, de geboortestad van Rembrandt, staat vol met historische monumenten. Zo zijn er verschillende hofjes, bijvoorbeeld het St. Annahofje, een oud haventje aan het Kort Galgewater en een eeuwenoude burcht. Je kunt ook gewoon lekker door de binnenstad kuieren en neerstrijken op een terrasje op de Beestenmarkt of de Botermarkt. Wist je dat Leiden niet ver van de kust afligt? Met een huurauto die je via Expedia boekt, ben je binnen een half uurtje in Katwijk aan Zee, waar je aan het strand kunt liggen, in een paviljoen een drankje kunt doen of over de boulevard of door de duinen kunt wandelen. Ook de plaats Wassenaar ligt op zo'n 30 autominuten van Leiden. Voor kunstliefhebbers is Museum Voorlinden een must. Dit museum voor moderne kunst ligt op een prachtig landgoed met een tuin die is aangelegd door de bekende landschapsarchitect Piet Oudolf.

Leiden en omgeving in een huurauto doorkruisen

Ben je met kinderen op stap? In Wassenaar is ook een trekpleister die bij kids vooral in de smaak zal vallen: pretpark Duinrell met meer dan 40 attracties is een leuk dagje uit. Met een ruime huurauto die je via Expedia boekt, kun je met de hele familie dit populaire attractiepark bezoeken. Als je een groot gezin hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een personenbus. Heeft je gezin een bescheiden omvang, dan is een middelgrote auto uit de Midsize-categorie comfortabel en ruim genoeg. Bij Duinrell is een parkeerterrein waar je tegen betaling kunt parkeren.

Als je besluit in Leiden zelf te blijven, is een compacter model auto natuurlijk handiger, én zuiniger. Leiden is een echte studentenstad en dus een fietsstad. De binnenstad is autoluw: Houd daar dus rekening mee tijdens het autorijden. Rond het centrum zijn verschillende parkeergarages en er zijn ook parkeerplekken aan de Langegracht, Morssingel en op de Kaasmarkt. Rond het centrum is een zogenaamde eerste schil en tweede schil waar parkeergelegenheid is. De tweede schil is het verst van het centrum verwijderd.

Met je huurauto naar Volendam en Marken

Vanuit Leiden rijd je in een uur via naar het platteland van Noord-Holland waar je het schilderachtige Volendam en Marken kunt bekijken. Huur als je mooi weer verwacht een cabriolet en geniet van de wind in je haar als je naar Noord-Holland rijdt. Een huurauto via Expedia boeken is al met al een fluitje van een cent. Je kiest een auto uit de categorie die op jou van toepassing is, bijvoorbeeld de Economy-klasse als je zuinig wilt rijden, en je kunt aangeven wat de prijsklasse van je huurauto mag zijn. Het totaalbedrag van de huurprijs is inclusief verzekeringen en belastingen, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken!

Ontdek Leiden

Ontdek Leiden met Expedia! Vind hotels, vluchten, pakketreizen en meer, tegen de beste prijs.