Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Banff-gondel

Neem de Banff-gondel naar de top van Sulphur Mountain en geniet van sneeuwachtige berguitzichten.

Vanaf de top van Sulphur Mountain vind je voorbeelden van de beste uitzichten in de Canadian Rockies. Neem de Banff-gondel helemaal naar boven. De rit van 8 minuten biedt spectaculaire uitzichten vanaf een glazen cabine. Het complex boven aan de gondelrit heeft restaurants, een souvenirwinkeltje en meerdere uitkijkplekken. Kijk uit over zes verschillende bergen, door valleien en naar beneden in het dorp Banff.

De gondel vertrek vanaf de voet van de berg, op ongeveer 5 minuten buiten het dorpscentrum. En gaat het hele jaar lang. Kom in de zomer, als de zon schijnt en wilde dieren de bergen tekenen. Het uitzicht is niet minder indrukwekkend in de winter, als het landschap is bedekt met een deken van schone, witte sneeuw. Wees in de winter voorbereid op temperaturen onder nul en harde wind. Ook tijdens de zomer kan het op de berg koud en winderig zijn.

Elke met glas omgeven gondel heeft ruimte voor vier mensen en biedt de hele rit lang 360-graden uitzicht. De top bovenaan de gondelrit ligt op 2281 meter boven zeeniveau.

Ga naar binnen en wordt warm in een van de twee restaurants. Beide hebben glazen muren, zodat je optimaal van het landschap kunt genieten.

Kies voor een korte wandeling langs de rand voor nog meer fotokansen. Langs de rand van de bergtop loopt een houten wandelweg van 800 meter richting het meteorologische station van Sanson’s Peak. Norman Sanson was een lokale bewoner die de berg 30 jaar lang eenmaal per week beklom om het weer te controleren. Er is bij het station zelf niet veel te zien, maar het uitzicht over de bergen is uiterst spectaculair. Het is er vaak een stuk minder druk dan rondom het eindstation van de gondel.

Een tweede pad loopt vanaf het eindstation naar de daadwerkelijke bergtop, maar deze rotsachtige klim is uitsluitend voor ervaren wandelaars geschikt.

De gondel gaat het hele jaar lang elke dag, behalve tijdens periodieke onderhoud. Vanaf Banff gaan er bussen en taxi's naar het beginstation van de gondel. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Banff Gondola

Alle 396 accommodaties in de buurt van Banff Gondola bekijken
The Rimrock Resort Hotel € 302
The Rimrock Resort Hotel

The Rimrock Resort Hotel

300 Moutain Avenue, Banff, AB
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness resort ligt in de bergen, binnen 5 minuten lopen van Upper Hot Springs en Banff Gondola. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 5 km afstand.

  Fairmont Banff Springs € 466
  Fairmont Banff Springs

  Fairmont Banff Springs

  405 Spray Ave, Banff, AB
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke resort in Banff ligt in de bergen, binnen 15 minuten lopen van Bow Falls en Banff Cascades of Time Gardens. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 3 km afstand.

   Mount Royal Hotel € 264
   Mount Royal Hotel

   Mount Royal Hotel

   138 Banff Avenue, Banff, AB
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Banff ligt in de buurt van de pistes en in de bergen, binnen 5 minuten lopen van Canada House Gallery en Banff Lake Louise Touristenbureau. Het is bovendien ideaal gelegen als je vlakbij wilt langlaufen. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 2 km afstand. Banff Station ligt op 10 minuten lopen.

    Inns of Banff € 211
    Inns of Banff

    Inns of Banff

    600 Banff Avenue, Banff, AB
      
     2.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Banff ligt in de buurt van de pistes en in de bergen, binnen 2 km afstand van Canadian Ski Museum West, Banff Centre for Arts and Creativity en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Cave and Basin National Historic Site en Tunnel Mountain liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 21 minuten lopen.

     Moose Hotel And Suites € 354
     Moose Hotel And Suites

     Moose Hotel And Suites

     345 Banff Ave, Banff, AB
       
      3.5 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel ligt in het centrum van Banff, binnen 5 minuten lopen van Informatiecentrum Nationaal park Banff en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 3 km afstand. Banff Station ligt op 8 minuten lopen.

      Banff Park Lodge € 226
      Banff Park Lodge

      Banff Park Lodge

      222 Lynx St, Banff, AB
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Banff ligt in de buurt van de pistes en in de bergen, binnen 5 minuten lopen van Canada House Gallery en Banff Lake Louise Touristenbureau. Het is bovendien ideaal gelegen als je vlakbij wilt langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 3 km afstand. Banff Station ligt op 6 minuten lopen.

       Cascade Court Bed and Breakfast
       Cascade Court Bed and Breakfast

       Cascade Court Bed and Breakfast

       2 Cascade Court, Banff, AB
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Deze bed & breakfast in Banff ligt binnen 2 km afstand van Banff Cascades of Time Gardens, Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site. Ook Upper Hot Springs en Banff Gondola liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 22 minuten lopen.

        De Beste Gaststudio van Banff!
        De Beste Gaststudio van Banff!

        De Beste Gaststudio van Banff!

        133 Kootenay Avenue, Banff, Alberta
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement in Banff ligt binnen 2 km afstand van Banff Cascades of Time Gardens, Banff Centre for Arts and Creativity en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Cave and Basin National Historic Site en Banff Gondola liggen binnen 3 km afstand. Banff Station ligt op 22 minuten lopen.