Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Banff-gondel

Neem de Banff-gondel naar de top van Sulphur Mountain en geniet van sneeuwachtige berguitzichten.

Vanaf de top van Sulphur Mountain vind je voorbeelden van de beste uitzichten in de Canadian Rockies. Neem de Banff-gondel helemaal naar boven. De rit van 8 minuten biedt spectaculaire uitzichten vanaf een glazen cabine. Het complex boven aan de gondelrit heeft restaurants, een souvenirwinkeltje en meerdere uitkijkplekken. Kijk uit over zes verschillende bergen, door valleien en naar beneden in het dorp Banff.

De gondel vertrek vanaf de voet van de berg, op ongeveer 5 minuten buiten het dorpscentrum. En gaat het hele jaar lang. Kom in de zomer, als de zon schijnt en wilde dieren de bergen tekenen. Het uitzicht is niet minder indrukwekkend in de winter, als het landschap is bedekt met een deken van schone, witte sneeuw. Wees in de winter voorbereid op temperaturen onder nul en harde wind. Ook tijdens de zomer kan het op de berg koud en winderig zijn.

Elke met glas omgeven gondel heeft ruimte voor vier mensen en biedt de hele rit lang 360-graden uitzicht. De top bovenaan de gondelrit ligt op 2281 meter boven zeeniveau.

Ga naar binnen en wordt warm in een van de twee restaurants. Beide hebben glazen muren, zodat je optimaal van het landschap kunt genieten.

Kies voor een korte wandeling langs de rand voor nog meer fotokansen. Langs de rand van de bergtop loopt een houten wandelweg van 800 meter richting het meteorologische station van Sanson’s Peak. Norman Sanson was een lokale bewoner die de berg 30 jaar lang eenmaal per week beklom om het weer te controleren. Er is bij het station zelf niet veel te zien, maar het uitzicht over de bergen is uiterst spectaculair. Het is er vaak een stuk minder druk dan rondom het eindstation van de gondel.

Een tweede pad loopt vanaf het eindstation naar de daadwerkelijke bergtop, maar deze rotsachtige klim is uitsluitend voor ervaren wandelaars geschikt.

De gondel gaat het hele jaar lang elke dag, behalve tijdens periodieke onderhoud. Vanaf Banff gaan er bussen en taxi's naar het beginstation van de gondel. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid.


Beste hotelaanbiedingen in Banff Gondola

Alle 518 accommodaties in de buurt van Banff Gondola bekijken
The Rimrock Resort Hotel € 183
The Rimrock Resort Hotel

The Rimrock Resort Hotel

300 Moutain Avenue, Banff, AB
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness resort ligt in een nationaal park, binnen 5 minuten lopen van Upper Hot Springs en Banff Gondola. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Banff Lake Louise Touristenbureau liggen binnen 5 km afstand.

  Moose Hotel And Suites € 176
  Moose Hotel And Suites

  Moose Hotel And Suites

  345 Banff Ave, Banff, AB
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in het centrum van Banff, binnen 5 minuten lopen van Informatiecentrum Nationaal park Banff en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Banff Gondola liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 8 minuten lopen.

   Banff Caribou Lodge and Spa € 127
   Banff Caribou Lodge and Spa

   Banff Caribou Lodge and Spa

   521 Banff Ave, Box 1070, Banff, AB
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in het centrum van Banff, op 0,9 km van Banff Lake Louise Touristenbureau en binnen 5 km afstand van Cave and Basin National Historic Site en Tunnel Mountain. Ook Banff Springs Golf Club en Banff Gondola liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 17 minuten lopen.

    Canalta Lodge € 141
    Canalta Lodge

    Canalta Lodge

    545 Banff Ave, Banff, AB
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in een nationaal park, binnen 15 minuten lopen van Informatiecentrum Nationaal park Banff en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Banff Gondola liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 20 minuten lopen.

     Fairmont Banff Springs € 341
     Fairmont Banff Springs

     Fairmont Banff Springs

     405 Spray Ave, Banff, AB
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke resort in Banff ligt aan de rivierpromenade, binnen 2 km afstand van Bow Falls en Banff Gondola. Ook Upper Hot Springs en Banff Centre for Arts and Creativity liggen binnen 3 km afstand.

      Tunnel Mountain Resort € 148
      Tunnel Mountain Resort

      Tunnel Mountain Resort

      502 Tunnel Mountain Road, Box 1137, Banff, AB
        
       3.5 van 5.0 Sterren

       Deze gezinsvriendelijke lodge in Banff ligt in een nationaal park, binnen 2 km afstand van Canadian Ski Museum West, Banff Centre for Arts and Creativity en Informatiecentrum Nationaal park Banff. Ook Banff Lake Louise Touristenbureau en Tunnel Mountain liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 27 minuten lopen.

       Mount Royal Hotel € 139
       Mount Royal Hotel

       Mount Royal Hotel

       138 Banff Avenue, Banff, AB
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in het centrum van Banff, binnen 5 minuten lopen van Canada House Gallery, Banff Lake Louise Touristenbureau en Informatiecentrum Nationaal park Banff. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Banff Gondola liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 10 minuten lopen.

        The Fox Hotel and Suites € 141
        The Fox Hotel and Suites

        The Fox Hotel and Suites

        461 Banff Ave, Banff, AB
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in een nationaal park, binnen 10 minuten lopen van Informatiecentrum Nationaal park Banff en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Banff Gondola liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 14 minuten lopen.