Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Banff-gondel

Neem de Banff-gondel naar de top van Sulphur Mountain en geniet van sneeuwachtige berguitzichten.

Vanaf de top van Sulphur Mountain vind je voorbeelden van de beste uitzichten in de Canadian Rockies. Neem de Banff-gondel helemaal naar boven. De rit van 8 minuten biedt spectaculaire uitzichten vanaf een glazen cabine. Het complex boven aan de gondelrit heeft restaurants, een souvenirwinkeltje en meerdere uitkijkplekken. Kijk uit over zes verschillende bergen, door valleien en naar beneden in het dorp Banff.

De gondel vertrek vanaf de voet van de berg, op ongeveer 5 minuten buiten het dorpscentrum. En gaat het hele jaar lang. Kom in de zomer, als de zon schijnt en wilde dieren de bergen tekenen. Het uitzicht is niet minder indrukwekkend in de winter, als het landschap is bedekt met een deken van schone, witte sneeuw. Wees in de winter voorbereid op temperaturen onder nul en harde wind. Ook tijdens de zomer kan het op de berg koud en winderig zijn.

Elke met glas omgeven gondel heeft ruimte voor vier mensen en biedt de hele rit lang 360-graden uitzicht. De top bovenaan de gondelrit ligt op 2281 meter boven zeeniveau.

Ga naar binnen en wordt warm in een van de twee restaurants. Beide hebben glazen muren, zodat je optimaal van het landschap kunt genieten.

Kies voor een korte wandeling langs de rand voor nog meer fotokansen. Langs de rand van de bergtop loopt een houten wandelweg van 800 meter richting het meteorologische station van Sanson’s Peak. Norman Sanson was een lokale bewoner die de berg 30 jaar lang eenmaal per week beklom om het weer te controleren. Er is bij het station zelf niet veel te zien, maar het uitzicht over de bergen is uiterst spectaculair. Het is er vaak een stuk minder druk dan rondom het eindstation van de gondel.

Een tweede pad loopt vanaf het eindstation naar de daadwerkelijke bergtop, maar deze rotsachtige klim is uitsluitend voor ervaren wandelaars geschikt.

De gondel gaat het hele jaar lang elke dag, behalve tijdens periodieke onderhoud. Vanaf Banff gaan er bussen en taxi's naar het beginstation van de gondel. Daarnaast is er voldoende parkeergelegenheid.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Banff Gondola

Alle 463 accommodaties in de buurt van Banff Gondola bekijken
The Rimrock Resort Hotel € 168
The Rimrock Resort Hotel

The Rimrock Resort Hotel

300 Moutain Avenue, Banff, AB
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness resort ligt in de bergen, binnen 5 minuten lopen van Upper Hot Springs en Banff Gondola. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 5 km afstand.

  Fairmont Banff Springs € 317
  Fairmont Banff Springs

  Fairmont Banff Springs

  405 Spray Ave, Banff, AB
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke resort in Banff ligt aan de rivierpromenade, binnen 15 minuten lopen van Bow Falls en Banff Cascades of Time Gardens. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Banff Lake Louise Touristenbureau liggen binnen 3 km afstand.

   Banff Caribou Lodge and Spa € 76
   Banff Caribou Lodge and Spa

   Banff Caribou Lodge and Spa

   521 Banff Ave, Box 1070, Banff, AB
     
    3.5 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in het centrum van Banff, op 0,9 km van Banff Lake Louise Touristenbureau en binnen 5 km afstand van Cave and Basin National Historic Site en Tunnel Mountain. Ook Banff Springs Golf Club en Upper Hot Springs liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 17 minuten lopen.

    Mount Royal Hotel € 82
    Mount Royal Hotel

    Mount Royal Hotel

    138 Banff Avenue, Banff, AB
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in het centrum van Banff, binnen 5 minuten lopen van Canada House Gallery en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 2 km afstand. Banff Station ligt op 10 minuten lopen.

     Banff Park Lodge € 69
     Banff Park Lodge

     Banff Park Lodge

     222 Lynx St, Banff, AB
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in het centrum van Banff, binnen 5 minuten lopen van Canada House Gallery en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 3 km afstand. Banff Station ligt op 6 minuten lopen.

      The Elk & Avenue Hotel € 75
      The Elk & Avenue Hotel

      The Elk & Avenue Hotel

      333 Banff Ave, Banff, AB
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in een nationaal park, binnen 15 minuten lopen van Banff Lake Louise Touristenbureau en Banff Centre for Arts and Creativity. Ook Cave and Basin National Historic Site en Tunnel Mountain liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 6 minuten lopen.

       Moose Hotel And Suites € 153
       Moose Hotel And Suites

       Moose Hotel And Suites

       345 Banff Ave, Banff, AB
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in het centrum van Banff, binnen 5 minuten lopen van Informatiecentrum Nationaal park Banff en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 3 km afstand. Banff Station ligt op 8 minuten lopen.

        The Fox Hotel and Suites € 114
        The Fox Hotel and Suites

        The Fox Hotel and Suites

        461 Banff Ave, Banff, AB
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in een nationaal park, binnen 10 minuten lopen van Informatiecentrum Nationaal park Banff en Banff Lake Louise Touristenbureau. Ook Banff Centre for Arts and Creativity en Cave and Basin National Historic Site liggen binnen 5 km afstand. Banff Station ligt op 14 minuten lopen.