Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Basílica de Sant Francesc

Bezoek deze prachtige 13e-eeuwse kerk om meer te leren over de levens en problemen van enkele belangrijkste religieuze personen van Mallorca. 

Basílica de Sant Francesc toont een combinatie van de 14e-eeuwse gotische en 17e-eeuwse barokke stijl. Hierdoor is het een van de meest interessante bezienswaardigheden op Mallorca. Bekijk de beelden en graftombes die je inzicht bieden in de levens van enkele belangrijke personen op het eiland, ontspan in de serene binnenplaats en bewonder nog meer kunst in de beschutte graftombes en kloostergangen.  

Als je voor de hoge, zandstenen voorkant van de kerk staat, zie je het enorme, ronde raam en verschillende uitgehouwen figuren. Het raam werd geplaatst nadat de bliksem in de 17e eeuw was ingeslagen. De lichte kleur en barokke details vormen een grote tegenstelling met veel van de gotische architectuur die je binnen aantreft. 

Betreed de kerk via de barokke ingang en bewonder zijn gotische hart. Je vindt er onder andere een gewelfd plafond met metselwerk en beelden tot uit de 14e eeuw. Je ogen zullen even aan de beperkte verlichting moeten wennen, maar je zult al snel de godsdienstige beelden en details op de muren en pilaren zien. Opvallende voorbeelden hiervan zijn de Capilla de los Santos Mártires de Gorkum. Zij tonen de afschuwelijke moorden op 19 katholieke personen in Holland uit 1572.

Als je de kerk verder inloopt, tref je de graftombe aan van een zeer bekend, historisch figuur van Mallorca, Ramon Llull. Deze theoloog, filosoof, dichter en kluizenaar overleed in 1315 na een steniging nadat hij in Tunesië betrapt werd op het proberen te bekeren van moslims. Het kan zijn dat je lokale bewoners geld in een doosje ziet stoppen. Dit zijn donaties aan een campagne om hem heilig te laten verklaren. 

In het ernaast gelegen klooster zijn nog meer gotische kenmerken te bewonderen. Bewonder de prachtige architectonische bogen rond een kalme oase van citrusbomen en exotische bloemen. Ga even in de schaduw zitten en ervaar de vrede en rust weg van de drukke straten. 

Je vindt Basílica de Sant Francesc in het oude centrum, nabij het centrum van Palma de Mallorca. De kerk is de hele week open en vraagt een bescheiden entreeprijs. Je kunt het eenvoudig met het openbaar vervoer bereiken. Daarnaast vind je verschillende uitstekende hotels en restaurants in de buurt.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Basiliek van St. Franciscus

Alle 2.101 accommodaties in de buurt van Basiliek van St. Franciscus bekijken
Melia Palma Bay
Melia Palma Bay

Melia Palma Bay

Calle Felicia Fuster 4, Palma de Mallorca, Balearen
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in het centrum van Palma de Mallorca, binnen 2 km afstand van Catedral de Santa María de Palma de Mallorca, Fundación Juan March en La Rambla. Ook Mercat de L'Olivar en Plaça d'Espanya liggen binnen 3 km afstand. Station Intermodal ligt op 25 minuten lopen.

  Hotel Basílica
  Hotel Basílica

  Hotel Basílica

  Carrer de Can Troncoso 3, Palma de Mallorca, Illes Balears
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Old Town, binnen 15 minuten lopen van Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Paseo Marítime. Ook Kasteel Bellver en Haven van Palma de Mallorca liggen binnen 5 km afstand. Station Intermodal ligt op 12 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 20 minuten lopen.

   Protur Naisa Palma Hotel € 162
   Protur Naisa Palma Hotel

   Protur Naisa Palma Hotel

   Carrer de Simó Ballester 6, Palma de Mallorca, Illes Balears
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in El Camp d'en Serralta, binnen 10 minuten lopen van Es Baluard Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst en Paseo Marítime. Ook Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Parc de la Mar liggen binnen 15 minuten lopen. Station Intermodal ligt op 16 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 24 minuten lopen.

    Sant Francesc Hotel Singular
    Sant Francesc Hotel Singular

    Sant Francesc Hotel Singular

    Plaza Sant Francesc, 5, Palma de Mallorca, Mallorca
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Old Town, binnen 10 minuten lopen van Basiliek van St. Franciscus, Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Parc de la Mar. Ook Haven van Palma de Mallorca en Paseo Marítime liggen binnen 5 km afstand. Station Intermodal ligt op 13 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 21 minuten lopen.

     Hotel Palma Bellver, managed by Melia € 134
     Hotel Palma Bellver, managed by Melia

     Hotel Palma Bellver, managed by Melia

     Paseo Maritimo 11, Palma de Mallorca, Mallorca
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Son Armadams, binnen 15 minuten lopen van Auditorium de Palma de Mallorca en Es Baluard Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst. Ook Kasteel Bellver en Lonja de Palma de Mallorca liggen binnen 2 km afstand.

      Purohotel Palma € 162
      Purohotel Palma

      Purohotel Palma

      Carrer de Montenegro, 12, Palma de Mallorca, Mallorca
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Old Town, vlak bij Paseo Marítime, Lonja de Palma de Mallorca en Paseo del Borne. Ook Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Haven van Palma de Mallorca liggen binnen 5 km afstand. Station Intermodal ligt op 16 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 24 minuten lopen.

       Hotel El Llorenç Parc de la Mar € 390
       Hotel El Llorenç Parc de la Mar

       Hotel El Llorenç Parc de la Mar

       Plaça de Llorenç Villalonga 4, Palma de Mallorca, Illes Balears
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Old Town, binnen 10 minuten lopen van Paseo Marítimo, Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Basiliek van St. Franciscus. Ook Paseo Marítime en Parc de la Mar liggen binnen 15 minuten lopen. Station Intermodal ligt op 18 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 26 minuten lopen.

        Fil Suites Turismo de Interior € 348
        Fil Suites Turismo de Interior

        Fil Suites Turismo de Interior

        Carrer de la Ferreria 14, Palma de Mallorca, Illes Balears
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Old Town, binnen 10 minuten lopen van Fundación Juan March en La Rambla. Ook Catedral de Santa María de Palma de Mallorca en Palacio de Congresos liggen binnen 2 km afstand. Station Intermodal ligt op 8 minuten lopen en naar Station Jacint Verdaguer is het 16 minuten lopen.