Reisadvies

Houd rekening met reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) en houd updates van de Wereldgezondheidsorganisatie in de gaten. Door het ongezien hoge aantal reisverstoringen, kan het tot 30 dagen duren voordat je terugbetaling verwerkt is.

BaskenlandSpanje

Ontdek de thuis van de Basken, een regio vol culinaire traktaties, kustplaatsen, historisch erfgoed en talloze landschappen.

De zonnige stranden, traditionele keuken, spectaculaire moderne architectuur en groene heuvels van het Baskenland maken het zeker een bezoekje waard. Verken zijn lange kustlijn, waardeer beroemde kunst en bezoek verschillende cafés om talloze tapas te proberen.

Een van de populairste bestemmingen in het Spaanse Baskenland is Donostia-San Sebastian, een eeuwenoude stad aan de kust. Geniet van de zon op het prachtige Playa La Concha en kijk naar voorbijgangers aan het Plaza de la Constitución in het oude centrum, waar vroeger stiergevechten georganiseerd werden. Kijk omhoog naar de gebouwen aan het plein om de getallen te zien uit de tijd waarin de balkons als tribunes werden gebruikt. Bezoek de kustplaats Zarautz en Getxo om nog meer stranden te bezoeken. Daarnaast kun je hier lokale visgerechten proberen.

Begeef je landinwaarts voor een bezoek aan Bilbao, ooit een industriestad, maar tegenwoordig een bestemming vol culturele attracties. De stadstransformatie begon met de bouw van het Guggenheim Museum Bilbao, een indrukwekkende kunstgalerij gemaakt van glinsterend titanium.

Op minder dan een uur rijden ten oosten van Bilbao ligt Guernica, een plaats die in 1937 bijna werd verwoest tijdens een bombardering door Duitse en Italiaanse strijdkrachten. De verwoesting is vereeuwigd in een van de beroemdste werken van Pablo Picasso, Geurnica. In de straat Pedro de Elejalde is hier een replica van aardewerk van te bewonderen. Na de aanval stonden er slechts nog enkele gebouwen overeind, waaronder het Casa de Juntas de Guernica, dat vandaag de dag nog steeds bezocht kan worden.

Guernica ligt in het Reserva de la biosfera de Urdaibai, een beschermd gebied aan de riviermonding van de Oka. Volg zijn wandelroutes en ga op zoek naar de flora en fauna in het moeraslandschap of kies voor een van de watersporten op de rivier.

Overal in de regio zul je verleid worden door pintxos, hapjes vergelijkbaar met tapas die in veel van de bars geserveerd worden.

Vlieg naar Bilbao of San Sebastián en ervaar de keuken, cultuur, geschiedenis en architectuur van het Baskenland. Huur een auto om de regio te verkennen of reis per bus of trein.

Populaire steden in Baskenland

Guggenheim Museum inclusief nachtleven en moderne architectuur
Bilbao
Staat bekend om Museums, Bars en Wandelen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Guggenheim Museum Bilbao
  Guggenheim Museum Bilbao
 • Euskalduna Conference Centre and Concert Hall
  Euskalduna Conference Centre and Concert Hall
 • Bilbao Fine Arts Museum
  Bilbao Fine Arts Museum
San Sebastian inclusief een baai of haven, een kuststadje en een stad
San Sebastian
Staat bekend om Stranden, Bars en Wandelen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Concha Beach
  Concha Beach
 • Monte Igueldo
  Monte Igueldo
 • Ondarreta Beach
  Ondarreta Beach
Vitoria-Gasteiz
Staat bekend om Historische gebouwen, Monumenten en Cultuur

…"

Zarautz inclusief algemene kustgezichten, een strand en vredige uitzichten
Zumaia
Staat bekend om Zee, Wijnmakerijen en Rustgevend

…"

Laguardia
Staat bekend om Wijnmakerijen, Tours en Historische gebouwen

…"

Mondragon
Staat bekend om Historische gebouwen, Monumenten en Universiteiten

…"