Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Slot Belvedere

Bekijk de meesterwerken van Klimt, Monet en Van Gogh en geniet van een uitzonderlijk uitzicht over de stad in dit voormalige keizerlijke complex met tuinen, stallen en twee barokke paleizen. 

Loop naar boven over de helling door de verzorgde tuinen van het historische complex Belvedere en wordt beloond met één van de beste uitzichten over Wenen. Binnen de muren van de twee indrukwekkende barokke paleizen kun je weelderige kamers en de beroemde werken van Gustav Klimt en andere Europese meesters bewonderen.

Het Belvedere is in opdracht van prins Eugenius van Savoye, een Oostenrijkse militaire commandant die meer dan 350 jaar geleden in Frankrijk geboren werd, gebouwd. De twee paleizen dateren van het begin van de 18e eeuw en behoren tot de mooiste barokke bouwwerken van Wenen. Een kunstmuseum van wereldklasse is de belangrijkste attractie van het Bovenste Belvedere (Obere Belvedere), terwijl weelderige keizerlijke kamers en barokke exposities het publiek naar het Onderste Belvedere (Untere Belvedere) trekt.

Begin bij het Obere Belvedere. Bezoek de voormalige keizerlijke schilderijengalerij en geniet van het prachtige uitzicht op de tuinen en de stad. Bekijk binnen de grote collectie werken van Gustav Klimt - de grootste collectie ter wereld - en bekijk zijn intrigerende schilderij De kus, dat tentoongesteld is tegen een zwarte muur. Je zult er ook werken van verschillende impressionistische meesters zoals Monet, Renoir en Van Gogh vinden, evenals middeleeuwse Oostenrijkse kunst.

Het Untere Belvedere herbergt Oostenrijkse barokke kunst en toont de luxe waarin prins Eugene woonde. De uitgebreide plafondschildering in de Marmer Hal toont Eugenius als de Griekse god Apollo. Ga naar de sierlijke Gouden Zaal om nog meer decadentie te zien. De prins was de zoon van Italiaanse edelen en hij was goed bereisd, dus zijn smaak in kunst en meubels was exotisch.

De voormalige Oranjerie bij het Untere Belvedere is nu een museum voor hedendaagse kunst en is omgeven door tuinen in de Franse stijl, symmetrisch opgedeeld door paden, watervallen en hagen. Bekijk de talrijke beelden en fonteinen als je langs de paden loopt.

Het Belvedere ligt ten zuidoosten van het centrum van de stad en je kunt het bereiken met het openbaar vervoer. Het complex is dagelijks open. Elk gebouw heeft zijn eigen toegangsprijs, maar de tuinen zijn gratis. De paleisstallen zijn slechts een paar uur 's ochtends open en 's middags gesloten. Obere Belvedere heeft een café. Voor groepen zijn er rondleidingen in het Engels beschikbaar op afspraak vooraf.


Belvedere Reisgids


Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen Belvedere