Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Slot Belvedere

Bekijk de meesterwerken van Klimt, Monet en Van Gogh en geniet van een uitzonderlijk uitzicht over de stad in dit voormalige keizerlijke complex met tuinen, stallen en twee barokke paleizen. 

Loop naar boven over de helling door de verzorgde tuinen van het historische complex Belvedere en wordt beloond met één van de beste uitzichten over Wenen. Binnen de muren van de twee indrukwekkende barokke paleizen kun je weelderige kamers en de beroemde werken van Gustav Klimt en andere Europese meesters bewonderen.

Het Belvedere is in opdracht van prins Eugenius van Savoye, een Oostenrijkse militaire commandant die meer dan 350 jaar geleden in Frankrijk geboren werd, gebouwd. De twee paleizen dateren van het begin van de 18e eeuw en behoren tot de mooiste barokke bouwwerken van Wenen. Een kunstmuseum van wereldklasse is de belangrijkste attractie van het Bovenste Belvedere (Obere Belvedere), terwijl weelderige keizerlijke kamers en barokke exposities het publiek naar het Onderste Belvedere (Untere Belvedere) trekt.

Begin bij het Obere Belvedere. Bezoek de voormalige keizerlijke schilderijengalerij en geniet van het prachtige uitzicht op de tuinen en de stad. Bekijk binnen de grote collectie werken van Gustav Klimt - de grootste collectie ter wereld - en bekijk zijn intrigerende schilderij De kus, dat tentoongesteld is tegen een zwarte muur. Je zult er ook werken van verschillende impressionistische meesters zoals Monet, Renoir en Van Gogh vinden, evenals middeleeuwse Oostenrijkse kunst.

Het Untere Belvedere herbergt Oostenrijkse barokke kunst en toont de luxe waarin prins Eugene woonde. De uitgebreide plafondschildering in de Marmer Hal toont Eugenius als de Griekse god Apollo. Ga naar de sierlijke Gouden Zaal om nog meer decadentie te zien. De prins was de zoon van Italiaanse edelen en hij was goed bereisd, dus zijn smaak in kunst en meubels was exotisch.

De voormalige Oranjerie bij het Untere Belvedere is nu een museum voor hedendaagse kunst en is omgeven door tuinen in de Franse stijl, symmetrisch opgedeeld door paden, watervallen en hagen. Bekijk de talrijke beelden en fonteinen als je langs de paden loopt.

Het Belvedere ligt ten zuidoosten van het centrum van de stad en je kunt het bereiken met het openbaar vervoer. Het complex is dagelijks open. Elk gebouw heeft zijn eigen toegangsprijs, maar de tuinen zijn gratis. De paleisstallen zijn slechts een paar uur 's ochtends open en 's middags gesloten. Obere Belvedere heeft een café. Voor groepen zijn er rondleidingen in het Engels beschikbaar op afspraak vooraf.


Belvedere Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Belvedere

Alle 1.635 accommodaties in de buurt van Belvedere bekijken
Hotel Daniel Vienna € 82
Hotel Daniel Vienna

Hotel Daniel Vienna

Landstraßer Gürtel 5, Wenen, Wenen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Landstrasse, binnen 10 minuten lopen van Botanische tuin van de universiteit van Wenen en Belvedere. Ook Weens stadspark en Secessiongebouw liggen binnen 3 km afstand. Station Süd ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Südtiroler Platz is het 10 minuten lopen.

  B&B Hotel Wien Hauptbahnhof € 78
  B&B Hotel Wien Hauptbahnhof

  B&B Hotel Wien Hauptbahnhof

  Bloch-Bauer-Promenade 5, Wenen
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Favoriten, binnen 2 km afstand van Heeresgeschichtliches Museum en Belvedere. Ook Naschmarkt en Secessiongebouw liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Keplerplatz ligt op 9 minuten lopen en naar Wien Hauptbahnhof is het 8 minuten lopen.

   Andaz Vienna Am Belvedere - a concept by Hyatt € 140
   Andaz Vienna Am Belvedere - a concept by Hyatt

   Andaz Vienna Am Belvedere - a concept by Hyatt

   Arsenalstrasse 10, Wenen, Wenen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Favoriten, binnen 10 minuten lopen van Heeresgeschichtliches Museum en Belvedere. Ook Weens stadspark en Secessiongebouw liggen binnen 3 km afstand. Station Süd ligt op maar 4 minuten lopen en naar Wien Hauptbahnhof is het 10 minuten lopen.

    Austria Trend Hotel Savoyen Vienna € 91
    Austria Trend Hotel Savoyen Vienna

    Austria Trend Hotel Savoyen Vienna

    Rennweg 16, Wenen, Wenen
      
     4.5 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Landstrasse, binnen 15 minuten lopen van Botanische tuin van de universiteit van Wenen, Weens stadspark en Musikverein. Ook Belvedere en Staatsopera Wenen liggen binnen 2 km afstand. Station Rennweg ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Stadtpark is het 12 minuten lopen.

     Novotel Wien Hauptbahnhof € 96
     Novotel Wien Hauptbahnhof

     Novotel Wien Hauptbahnhof

     Canettistrasse 6, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Wieden, binnen 2 km afstand van Botanische tuin van de universiteit van Wenen, Belvedere en Musikverein. Ook Secessiongebouw en Naschmarkt liggen binnen 3 km afstand. Station Süd en Wien Hauptbahnhof liggen op 5 minuten lopen.

      Ibis Wien Hauptbahnhof € 76
      Ibis Wien Hauptbahnhof

      Ibis Wien Hauptbahnhof

      Canettistrasse 8, Wenen
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Wieden, binnen 2 km afstand van Botanische tuin van de universiteit van Wenen, Belvedere en Musikverein. Ook Secessiongebouw en Naschmarkt liggen binnen 3 km afstand. Station Süd en Wien Hauptbahnhof liggen op 5 minuten lopen.

       Novum Hotel Prinz Eugen Wien € 59
       Novum Hotel Prinz Eugen Wien

       Novum Hotel Prinz Eugen Wien

       Wiedner Guertel 14, 1040 Wien 4, Wenen, Wenen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Wieden, binnen 2 km afstand van Botanische tuin van de universiteit van Wenen, Belvedere en Secessiongebouw. Ook Naschmarkt en Staatsopera Wenen liggen binnen 3 km afstand. Station Süd en Metrostation Südtiroler Platz liggen op 5 minuten lopen.

        a&o Wien Hauptbahnhof € 41
        a&o Wien Hauptbahnhof

        a&o Wien Hauptbahnhof

        Sonnwendgasse 11, Wenen, Wenen
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Favoriten, binnen 2 km afstand van Heeresgeschichtliches Museum en Belvedere. Ook Naschmarkt en Secessiongebouw liggen binnen 3 km afstand. Metrostation Keplerplatz en Wien Hauptbahnhof liggen op 5 minuten lopen.