Topsteden in Nova Scotia

Vind een hotel in Nova Scotia

De cultuur, kustlijn en het schilderachtige natuurschoon van Nova Scotia vormen het hart van de toeristenindustrie van dit gebied. Cape Breton's Skylune Trail en de routes langs de Bay of Fundy zijn twee topbestemmingen waar je van kunt genieten tijdens je verblijf in een van de hotels of pensions in Nova Scotia.

Met een overvloed aan hotels van wereldklasse en historische herbergen, gezellige bed and breakfastgelegenheden en gezinsvriendelijke resorts, zou je nauwelijks denken dat Nova Scotia de op een na kleinste provincie van Canada is. Desondanks, kun je in deze provincie dus van een veelzijdige vakantie genieten, waarin je musea op het gebied van historie of kunst kunt bezoeken en gebruik kunt maken van speciale parkeerplaatsen voor campers en kunt overnachten op schilderachtige kampeerplekken.

Vanwege de invloed van de golfstroom, loopt de zomer hier ongeveer van begin april tot eind oktober. De hotels in Nova Scotia bieden vaak vervoer naar lokale winkelcentra en de gebieden waar je veel restaurants vindt. Er worden in Nova Scotia talloze leuke festivals georganiseerd die je op je reisplan kunt zetten. In het laag seizoen, van begin november tot eind maart, vind je de beste aanbiedingen.

Dankzij de mooie zandstranden is het kustgebied van Nova Scotia een zeer geliefde bestemming. Je kunt hier surflessen volgen of op je gemak langs het strand slenteren en nadien uitrusten bij een van de lokale eettentjes. Veel accommodaties met scherp geprijsde kamers liggen op loopafstand van populaire stranden als Martinique Beach en Clam Harbour Beach, waar ieder jaar een zandsculpturenwedstrijd wordt gehouden. Als je van plan bent naar Risser's Beach te gaan, zorg dan dat je op tijd een plekje reserveert, want de omliggende kampeerterreinen zijn vaak snel bezet.

Peggy's Cove Lighthouse is een van de meer dan 150 historische vuurtorens die je in Nova Scotia vindt. De hotels in de buurt van deze historische plekken liggen vaak ook in de nabijheid van visrestaurants en bistro's langs de kade, waar tegen een redelijke prijs verse garnalen, kreeft en andere heerlijke zeevruchten worden geserveerd. Geef een speciaal tintje aan je bezoek aan Nova Scotia met een rondleiding door een van de bekroonde wijnmakerijen die je door heel de provincie vindt.

Vergeet niet je feestkleding in te pakken als het je leuk lijkt het bruisende nachtleven met moderne clubs en gezellige pubs te verkennen. Profiteer in Nova Scotia van de goedkope hoteldeals voor de stad Halifax en geniet van een geweldige vakantie. Als je in de lokale restaurants streekgerechten wilt proeven en de lokale cultuur wilt opsnuiven, zorg er dan voor dat je tijdig een tafeltje reserveert.

false