Nova Scotia

Canada
Nova Scotia
Dit Atlantische schiereiland had een Amerikaanse staat of Franse kolonie kunnen zijn, maar in plaats daarvan is het een bolwerk van het van oorsprong Schotse deel van de bevolking van Canada.

De naam is Latijn voor 'Nieuw-Schotland' en het schiereiland heeft dan ook een Schotse oorsprong. Historisch gezien is het een heuse smeltkroes van culturen. In de kustplaatsen vind je talloze pubs en voorbeelden van de Keltische cultuur. Het eiland heeft al miljoenen immigranten uit de hele wereld welkom geheten in Canada. Je ziet dan ook nog steeds sporen van andere naties. Geniet van de typisch Schotse havensteden van Nova Scotia, verken het koloniale erfgoed en bewonder het wereldberoemde kustlandschap.

Maak in een van de kustplaatsen van Nova Scotia kennis met de cultuur en de vis en zeevruchten. Halifax is de grootste stad van de provincie en heeft ook de drukste haven. Wanneer je de haven bezichtigt, zie je onder andere antieke vaartuigen en diverse visrestaurants. In de buurt zitten enkele musea met een zeethema, waaronder het Maritime Museum of the Atlantic, waar je een reproductie van een dekstoel van de Titanic kunt bekijken. In het kustdorp Lunenburg kun je het leven van Nova Scotia aan de oceaan op een wat intiemere manier beleven. Het dorp is te herkennen aan de felgekleurde 18e- en 19e-eeuwse gebouwen. Het werd gesticht in 1753 en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In de koloniale tijd vormde Nova Scotia een belangrijke grenspost in de territoriale race tussen Frankrijk en Engeland. Er staan daarom veel oude forten in de provincie, zoals Halifax Citadel. Deze stervormige vesting staat op de hoogste heuvel van de stad. De naastgelegen Halifax Town Clock is de populairste bezienswaardigheid van de stad. Frankrijk reageerde op Engelands imposante vestingsteden met het Fortress of Louisbourg, vlak buiten de huidige stad Louisbourg op Cape Breton Island. De muren van dit 18e-eeuwse kasteel zijn op sommige plekken wel 11meter dik. In de zomer spelen acteurs in kostuums het leven van 1744 na.

Behalve Louisbourg vind je op Nova Scotia's noordoostelijk gelegen Cape Breton Island de beroemde Cabot Trail. De Cabot Trail loopt over het noordelijke schiereiland van het eiland. Onderweg heb je een weids uitzicht op de bergen en de kust. Ga ook wandelen in Cape Breton Highlands National Park, waar 26routes je voorzien van schitterende uitzichten over de bebosten klippen. Begeef je vervolgens naar Pleasant Bay, een goede plek om walvissen te spotten.

De beste tijd om Nova Scotia te bezoeken, is tussen juni en september, al kan het in juli en augustus wel druk zijn. Vlieg of vaar naar Halifax en reis rond in deze kleurrijke, oude provincie aan de Atlantische Oceaan.

Populaire steden in Nova Scotia

Crystal Crescent-strand toont een strand en algemene kustgezichten
Halifax
Staat bekend om Havens, Historisch en Tours
Deze havenstad in Atlantisch Canada is een schatkamer van maritiem erfgoed, bosrijke parken en eindeloze zandstranden.

Redenen voor een bezoekje

  • Halifax Waterfront Boardwalk
  • Maritiem museum van de Atlantische Oceaan
  • Halifax Public Gardens
Ingonish inclusief een baai of haven
Cape Breton Highlands National Park
Ga naar bezienswaardigheden, zoals Nationaal park Cape Breton Highlands en Skyline Trail, terwijl je Cape Breton Highlands National Park ontdekt.

Redenen voor een bezoekje

  • Nationaal park Cape Breton Highlands
Dartmouth bevat straten
Dartmouth
Staat bekend om Winkelen, Havens en Meren
Breng een bezoek aan Dartmouth! Geniet van de meren, de zonsondergangen en de musea.
Yarmouth bevat een jachthaven
Yarmouth
Staat bekend om (Veer)boten, Excursies en Havens
Breng een bezoek aan Yarmouth! Geniet van de bibliotheek, de musea en de stranden.
Sydney inclusief een huis en een klein stadje of dorpje
Sydney
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Wandelen
Ben je gek van uit eten gaan, sightseeing en casino's? Ga dan naar Sydney!
Truro toont straten
Truro
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Tuinen en Fietsen
Breng een bezoek aan Truro! Geniet van de natuur, de tuinen en de rivier.