British Columbia

Canada
Stanley Park bevat een stad, hoogbouw en een baai of haven
Reis door deze provincie in Zuidwest-Canada om het grootste Pacifische eiland van Noord-Amerika en een van de grootste wintersportresorts van het continent te zien.

British Columbia beslaat de volledige 25.725kilometer van de Canadese kust aan de kant van de Stille Oceaan. Een groot deel van de provincie bestaat uit Pacifisch regenwoud en met gletsjers bedekte bergen. In British Columbia liggen bovendien twee van de grootste steden van Canada. Maak kennis met de geschiedenis en cultuur van deze steden voordat je je naar de subarctische omgeving begeeft.

Begin in Vancouver, de grootste stad van British Columbia. In deze metropool aan de westkust vind je een downtown gedeelte omringd door grote parken en vele kilometers aan prachtige kust. Huur een fiets en maak een tocht over de 28kilometer lange Seaside Greenway, een kustpad dat langs Vancouvers English Bay en False Creek loopt. Vertrek vanuit het populaire Stanley Park, waar zich onder meer het Vancouver Aquarium bevindt met zijn 9000 zeedieren. Eindig bij Kitsilano Beach, een populair strand met ongebruikelijke bezienswaardigheden.

Neem vanuit Vancouver de veerboot naar Vancouver Island, het grootste Noord-Amerikaanse eiland in de Stille Oceaan. Verken de hoofdstad van British Columbia, Victoria. Het monumentale British Columbia Parliament en uitgebreide Royal BC Museum steken uit boven een aangename havenstad die bekendstaat om de parken en Britse cultuur. Buiten Victoria is het eiland niet veel bebouwd. Rijd door het Pacific Rim National Park Reserve naar de westkust. Dit park bestaat uit bossen, stranden met een gematigd klimaat en honderden eilanden. Vanaf de nabijgelegen badplaats Tofino kun je tussen de eilanden varen en op walvisexcursie gaan.

Er zijn in British Columbia twee grote bergketens: de Coast Mountains en de Kootenay Rocky Mountains. Ga skiën in Whistler Blackcomb, een gebied van 3300 hectare vol pistes in de Coast Mountains. Je kunt ook naar de Kootenay Rockies reizen waar vier van de nationale parken van British Columbia liggen. Glacier National Park biedt de mogelijkheid om een schilderachtige autorit te maken door prachtige bergpassen tussen de met sneeuw bedekte pieken, terwijl Kootenay National Park aan de grens met Alberta grote warmwaterbronnen heeft.

Vlieg naar Vancouver om daarvandaan British Columbia te verkennen. Huur er zodra je bent geland een auto, zodat je niet alleen de kust van de Stille Oceaan, maar ook de hoogste regionen van de Kootenay Rockies kunt verkennen.

Populaire steden in British Columbia

Stanley Park toont een stad en een rivier of beek
Vancouver
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Havens
Vancouver BC: de ideale bestemming in Noord-Amerika voor mensen die graag net even iets anders wille

Redenen voor een bezoekje

 • English Bay Beach
 • Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden
 • Queen Elizabeth Park
Inner Harbour inclusief skyline, een kuststadje en een baai of haven
Victoria
Staat bekend om Havens, Wandelen en Tuinen
De door water omgeven hoofdstad van British Columbia is befaamd om zijn maritieme omgeving en haven, maar beschikt ook over uitstekende musea en interessant historisch erfgoed.

Redenen voor een bezoekje

 • Victoria Harbour
 • Royal BC Museum
 • Bastion Square
Whistler toont een klein stadje of dorpje, straten en sneeuw
Whistler
Staat bekend om Kleine stad, Langlaufen en Bergen
Kies voor het gezellige Whistler en geniet van de skimogelijkheden, de berguitzichten en de sportevenementen.

Redenen voor een bezoekje

 • Whistler Blackcomb Ski Resort
 • Peak 2 Peak-gondellift Blackcomb-skilift
 • Whistler Mountain Bike Park
Penticton toont een huis, vredige uitzichten en een meer of poel
Penticton
Staat bekend om Meren, Wijnmakerijen en Festivals
Penticton ligt op je te wachten. Geniet hier van de meeruitzichten, de wijnmakerijen, de stranden en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Strand Skaha
 • Strand Okanagan
 • Skaha Bluffs Provincial Park
Quails\' Gate Estate Winery inclusief een rivier of beek en akkerland
Kelowna
Staat bekend om Meren, Sporten en Wijnmakerijen
Ontdek Kelowna, zoals de meeruitzichten, de wijnmakerijen, de golfmogelijkheden en meer!

Redenen voor een bezoekje

 • Kasugai Gardens
 • Okanagan Heritage Museum
Kamloops bevat sneeuw en bergen
Kamloops
Staat bekend om Rivieren, Bergen en Culturele activiteiten
In alle vier de seizoenen kun je genieten van dit vriendelijke Canadese sportcentrum, dat meer dan 2000 zonne-uren per jaar heeft en elke dag allerlei leuke buitenactiviteiten biedt.