Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Columbus Circle

In het midden van deze verkeersrotonde vind je een iconisch monument ter nagedachtenis aan een wereldberoemde ontdekkingsreiziger. De rotonde vormt de overgang van de drukte van de stad naar het rustige Central Park.

Columbus Circle ligt bij de zuidwestelijke ingang van Central Park. Op het plein op de rotonde vind je plekken om te zitten en te ontspannen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de 'city that never sleeps'.

Columbus Circle is een van de vier pleinen die dienen als toegangspoort naar Central Park. Het open, ronde gebied was oorspronkelijk een plaats waar de koetsen konden omdraaien. Het monument in het midden van de rotonde is ontworpen door de Siciliaanse artiest Gaetano Russo, en in 1892, toen het 400 jaar geleden was dat Columbus in Amerika aankwam, werd dit monument door de Italiaans-Amerikaanse gemeenschap aan de stad geschonken.

Maak een rondje om het beeld en bewonder het van Italiaans marmer gemaakte beeld van Christoffel Columbus. Het standbeeld staat bovenop fonteinen die zijn gebaseerd op fonteinen uit Rome. Op de voet staat het allegorische 'Genius of Discovery' gegraveerd en op de bronzen reliëfs staan afbeeldingen van de reizen die Columbus maakte, een lotusbloem en een Amerikaanse adelaar. Op de granieten kolom staan de boegen en ankers van de schepen waar Columbus de wereld mee verkende.

Zoek een plekje in de buurt van het monument om naar mensen te kijken en de hoge gebouwen te bewonderen. Luister naar het geluid van het water in de fontein, kijk naar voorstellingen van straatartiesten en haal een lekkere Italiaanse snack bij een van de omliggende cafés. Het monument is 's avonds mooi verlicht.

Verken de gebouwen in de buurt van Columbus Circle. Breng een bezoek aan het Time Warner Center en het Museum of Arts and Design. In de buurt van het monument vind je veel winkels, waaronder winkels voor dames- en herenmode, winkels met woonaccessoires- en cosmeticawinkels. Rond de kerst kun je winkelen in de Columbus Circle Holiday Market. Als je moe bent van het winkelen kun je een ontspannende wandeling maken in Central Park, te midden van de mooie natuur.

Columbus Circle ligt op de kruising van 59th Street met Eighth Avenue en Broadway. Onder de rotonde ligt het gelijknamige metrostation.


Gids voor Columbus Circle


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.520 hotels in de buurt van Columbus Circle weergeven
The Manhattan at Times Square Hotel € 72
The Manhattan at Times Square Hotel

The Manhattan at Times Square Hotel

790 7th Ave, New York
   
  3,3
  / 5, op basis van 8.659 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel in New York ligt één blok ten oosten van de meeste Broadway-theaters, twee blokken van Rockefeller Center en drie blokken van het Museum of Modern Art.

  The Roosevelt Hotel, New York City € 102
  The Roosevelt Hotel, New York City

  The Roosevelt Hotel, New York City

  45 E 45th Street, New York
    
   3,7
   / 5, op basis van 22.668 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

   Salisbury Hotel € 113
   Salisbury Hotel

   Salisbury Hotel

   123 W 57th St, New York
     
    4,1
    / 5, op basis van 16.859 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit 17 verdiepingen hoge hotel in neogotische stijl staat op een toplocatie in Midtown Manhattan tegenover Carnegie Hall, en op slechts 2 blokken van Central Park en de stijlvolle winkelstraat Fifth Avenue.

    Pod 51 € 85
    Pod 51

    Pod 51

    230 E 51st St, New York
      
     4,1
     / 5, op basis van 14.005 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Het innovatieve Pod Hotel biedt compacte, slim ingerichte kamers op een toplocatie op vier blokken van Fifth Avenue in Manhattan, minder dan zes blokken van het Theater District en twee blokken van de metro.

     Park Central Hotel New York € 109
     Park Central Hotel New York

     Park Central Hotel New York

     870 7th Ave, New York
       
      3,9
      / 5, op basis van 6.211 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel in Midtown New York, dat in oktober 2013 gerenoveerd, ligt op een aantrekkelijke locatie schuin tegenover Carnegie Hall, 1 blok van Broadway, 2 blokken van de winkels op Fifth Avenue en 2 blokken van Central Park. Het Theater District en Times Square liggen op ongeveer 1,5 km.

      Hudson New York, Central Park € 90
      Hudson New York, Central Park

      Hudson New York, Central Park

      358 W 58th St, New York
        
       3,5
       / 5, op basis van 7.810 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Het trendy Hudson, A Morgans Original, dat is ontworpen door Philippe Starck, bevindt zich op slechts 1 blok afstand van de winkels en restaurants van Time Warner Center; Central Park ligt op 1 blok afstand en Lincoln Center ligt 5 blokken naar het noorden.

       Warwick New York € 227
       Warwick New York

       Warwick New York

       65 W 54th St, New York
         
        4,4
        / 5, op basis van 4.918 beoordelingen
        4.5 van 5.0

        Dit hotel in Midtown is in 1926 gebouwd door krantenmagnaat William Randolph Hearst en ligt tegenover het Museum of Modern Art (MoMA), twee blokken van de Broadway-theaters en vier blokken van Rockefeller Center.

        Empire Hotel € 105
        Empire Hotel

        Empire Hotel

        44 W 63rd St, New York
          
         3,8
         / 5, op basis van 6.889 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van New York, binnen 15 minuten lopen van Lincoln Center, Carnegie Hall en Ed Sullivan Theater. Ook Barney's en Broadway liggen binnen 2 km afstand.