Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Columbus Circle

In het midden van deze verkeersrotonde vind je een iconisch monument ter nagedachtenis aan een wereldberoemde ontdekkingsreiziger. De rotonde vormt de overgang van de drukte van de stad naar het rustige Central Park.

Columbus Circle ligt bij de zuidwestelijke ingang van Central Park. Op het plein op de rotonde vind je plekken om te zitten en te ontspannen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de 'city that never sleeps'.

Columbus Circle is een van de vier pleinen die dienen als toegangspoort naar Central Park. Het open, ronde gebied was oorspronkelijk een plaats waar de koetsen konden omdraaien. Het monument in het midden van de rotonde is ontworpen door de Siciliaanse artiest Gaetano Russo, en in 1892, toen het 400 jaar geleden was dat Columbus in Amerika aankwam, werd dit monument door de Italiaans-Amerikaanse gemeenschap aan de stad geschonken.

Maak een rondje om het beeld en bewonder het van Italiaans marmer gemaakte beeld van Christoffel Columbus. Het standbeeld staat bovenop fonteinen die zijn gebaseerd op fonteinen uit Rome. Op de voet staat het allegorische 'Genius of Discovery' gegraveerd en op de bronzen reliëfs staan afbeeldingen van de reizen die Columbus maakte, een lotusbloem en een Amerikaanse adelaar. Op de granieten kolom staan de boegen en ankers van de schepen waar Columbus de wereld mee verkende.

Zoek een plekje in de buurt van het monument om naar mensen te kijken en de hoge gebouwen te bewonderen. Luister naar het geluid van het water in de fontein, kijk naar voorstellingen van straatartiesten en haal een lekkere Italiaanse snack bij een van de omliggende cafés. Het monument is 's avonds mooi verlicht.

Verken de gebouwen in de buurt van Columbus Circle. Breng een bezoek aan het Time Warner Center en het Museum of Arts and Design. In de buurt van het monument vind je veel winkels, waaronder winkels voor dames- en herenmode, winkels met woonaccessoires- en cosmeticawinkels. Rond de kerst kun je winkelen in de Columbus Circle Holiday Market. Als je moe bent van het winkelen kun je een ontspannende wandeling maken in Central Park, te midden van de mooie natuur.

Columbus Circle ligt op de kruising van 59th Street met Eighth Avenue en Broadway. Onder de rotonde ligt het gelijknamige metrostation.


Gids voor Columbus Circle


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.510 hotels in de buurt van Columbus Circle weergeven
€ 64
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 9.672 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in de omgeving Midtown West, dicht bij Jacob K. Javits Convention Center, Times Square en Broadway. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Rockefeller Center en Empire State Building.

€ 87
The Belvedere Hotel

The Belvedere Hotel

319 W 48th St, New York
4,2
/ 5, op basis van 17.895 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel in New York hotel ligt een half blok ten westen van Eighth Avenue en van de grootste concentratie theaters op Broadway. Times Square ligt 2 blokken verderop en Rockefeller Center is een wandeling van slechts 3 blokken.

€ 76
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel

123 W 57th St, New York
4,1
/ 5, op basis van 16.185 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit 17 verdiepingen hoge hotel in neogotische stijl staat op een toplocatie in Midtown Manhattan tegenover Carnegie Hall, en op slechts 2 blokken van Central Park en de stijlvolle winkelstraat Fifth Avenue.

€ 68
Wellington Hotel

Wellington Hotel

871 Seventh Ave, New York
3,7
/ 5, op basis van 12.488 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Central New York City, vlak bij Carnegie Hall en Ed Sullivan Theater. Ook Broadway en Museum of Modern Art liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 52
The Watson Hotel

The Watson Hotel

440 West 57th Street, New York
3,9
/ 5, op basis van 1.282 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Hell's Kitchen, binnen 10 minuten lopen van Terminal 5, Lincoln Center en Carnegie Hall. Ook Broadway en Rockefeller Center liggen binnen 2 km afstand.

€ 69
Empire Hotel

Empire Hotel

44 W 63rd St, New York
3,8
/ 5, op basis van 6.573 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Manhattan, binnen 15 minuten lopen van Lincoln Center, Carnegie Hall en Ed Sullivan Theater. Ook Barney's en Broadway liggen binnen 2 km afstand.

€ 76
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 21.611 beoordelingen
4.5 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 73
Park Central Hotel New York

Park Central Hotel New York

870 7th Ave, New York
3,9
/ 5, op basis van 5.756 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel in Midtown New York, dat in oktober 2013 gerenoveerd, ligt op een aantrekkelijke locatie schuin tegenover Carnegie Hall, 1 blok van Broadway, 2 blokken van de winkels op Fifth Avenue en 2 blokken van Central Park. Het Theater District en Times Square liggen op ongeveer 1,5 km.