Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Columbus Circle

In het midden van deze verkeersrotonde vind je een iconisch monument ter nagedachtenis aan een wereldberoemde ontdekkingsreiziger. De rotonde vormt de overgang van de drukte van de stad naar het rustige Central Park.

Columbus Circle ligt bij de zuidwestelijke ingang van Central Park. Op het plein op de rotonde vind je plekken om te zitten en te ontspannen. Vanaf hier heb je prachtig zicht op de 'city that never sleeps'.

Columbus Circle is een van de vier pleinen die dienen als toegangspoort naar Central Park. Het open, ronde gebied was oorspronkelijk een plaats waar de koetsen konden omdraaien. Het monument in het midden van de rotonde is ontworpen door de Siciliaanse artiest Gaetano Russo, en in 1892, toen het 400 jaar geleden was dat Columbus in Amerika aankwam, werd dit monument door de Italiaans-Amerikaanse gemeenschap aan de stad geschonken.

Maak een rondje om het beeld en bewonder het van Italiaans marmer gemaakte beeld van Christoffel Columbus. Het standbeeld staat bovenop fonteinen die zijn gebaseerd op fonteinen uit Rome. Op de voet staat het allegorische 'Genius of Discovery' gegraveerd en op de bronzen reliëfs staan afbeeldingen van de reizen die Columbus maakte, een lotusbloem en een Amerikaanse adelaar. Op de granieten kolom staan de boegen en ankers van de schepen waar Columbus de wereld mee verkende.

Zoek een plekje in de buurt van het monument om naar mensen te kijken en de hoge gebouwen te bewonderen. Luister naar het geluid van het water in de fontein, kijk naar voorstellingen van straatartiesten en haal een lekkere Italiaanse snack bij een van de omliggende cafés. Het monument is 's avonds mooi verlicht.

Verken de gebouwen in de buurt van Columbus Circle. Breng een bezoek aan het Time Warner Center en het Museum of Arts and Design. In de buurt van het monument vind je veel winkels, waaronder winkels voor dames- en herenmode, winkels met woonaccessoires- en cosmeticawinkels. Rond de kerst kun je winkelen in de Columbus Circle Holiday Market. Als je moe bent van het winkelen kun je een ontspannende wandeling maken in Central Park, te midden van de mooie natuur.

Columbus Circle ligt op de kruising van 59th Street met Eighth Avenue en Broadway. Onder de rotonde ligt het gelijknamige metrostation.


Gids voor Columbus Circle


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.562 hotels in de buurt van Columbus Circle weergeven
€ 73
Hudson New York, Central Park

Hudson New York, Central Park

358 W 58th St, New York
3,5
/ 5, op basis van 7.619 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het trendy Hudson, A Morgans Original, dat is ontworpen door Philippe Starck, bevindt zich op slechts 1 blok afstand van de winkels en restaurants van Time Warner Center; Central Park ligt op 1 blok afstand en Lincoln Center ligt 5 blokken naar het noorden.

€ 87
The Belvedere Hotel

The Belvedere Hotel

319 W 48th St, New York
4,2
/ 5, op basis van 18.307 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel in New York hotel ligt een half blok ten westen van Eighth Avenue en van de grootste concentratie theaters op Broadway. Times Square ligt 2 blokken verderop en Rockefeller Center is een wandeling van slechts 3 blokken.

€ 100
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel

123 W 57th St, New York
4,1
/ 5, op basis van 16.528 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit 17 verdiepingen hoge hotel in neogotische stijl staat op een toplocatie in Midtown Manhattan tegenover Carnegie Hall, en op slechts 2 blokken van Central Park en de stijlvolle winkelstraat Fifth Avenue.

€ 86
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 10.116 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in de omgeving Midtown West, dicht bij Jacob K. Javits Convention Center, Times Square en Broadway. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Rockefeller Center en Empire State Building.

€ 124
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 22.108 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 87
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York
2,7
/ 5, op basis van 24.294 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel in New York op West 32nd Street ligt tegenover Seventh Avenue vanaf Madison Square Garden met daaronder het Amtrak/metrostation Penn Station.

€ 127
Dream Midtown

Dream Midtown

210 West 55th Street, New York
4,0
/ 5, op basis van 2.044 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit accommodatie ligt in Midtown, vlak bij Ed Sullivan Theater en Carnegie Hall. Ook Broadway en Museum of Modern Art liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 81
Pod 51

Pod 51

230 E 51st St, New York
4,1
/ 5, op basis van 13.813 beoordelingen
3.0 van 5.0

Het innovatieve Pod Hotel biedt compacte, slim ingerichte kamers op een toplocatie op vier blokken van Fifth Avenue in Manhattan, minder dan zes blokken van het Theater District en twee blokken van de metro.