Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Cutty Sark

Bekijk het scheepsdek en de romp van dit mooie, 19e-eeuwse houten zeilschip. Het is de laatst overgebleven theeklipper ter wereld.

Leer over het leven op zee in de 19e eeuw wanneer je aan boord gaat van de Cutty Sark. Dit houten handelsschip was een van de snelste boten van zijn tijd en heeft de hele wereld over gevaren. Sinds de jaren 50 is de theeklipper een museum en populaire attractie in Londen.

De Cutty Sark werd in 1869 in Schotland gebouwd. Daarnaast is het vernoemd naar een oude Schotse benaming voor vrouwenondergoed. Het zeilschip heeft maar liefst 3 masten en is onder andere gebruikt voor het vervoeren van wol uit Australië en thee uit China naar Londen. Tijdens een bezoek aan de drie scheepsdekken en het museum in de romp leer je veel over zijn verleden.

Wanneer je het schip bezoekt, zijn de interactieve tentoonstellingen en exposities over de avonturen en gevaren van het leven op zee een must. Bekijk de originele houten planken en het ijzeren lijstwerk dat zich nog altijd in goede staat bevindt. En neem zeker een kijkje in het museum.

Zo vind je hier een expositie van boegbeelden uit de koopvaardij, dat naar zeggen de grootste collectie ter wereld is in zijn soort. De meeste beelden dateren uit de 19e eeuw en dienden als versiering van de voorkant van verschillende handelsschepen. Enkele van de beelden vertegenwoordigen historische en mythologische personages. Probeer bijvoorbeeld Florence Nightingale of Sir Lancelot te spotten.

Het schip bevat de 19e-eeuwse telescoop die ooit van kapitein Woodget was, de man die van 1885 tot 1895 kapitein van de Cutty Sark was. Je kunt hier ook zijn sextant en chronometer zien, beide belangrijke navigatie-instrumenten. Een andere aanrader is de pet die kapitein Woodget droeg tijdens de recordvaartocht van het schip naar Sydney in 1885.

Bestudeer de boeg van de Cutty Sark vervolgens van onderen. Na uitgebreide renovaties werd de Cutty Sark in 2012 opnieuw geopend en werd het 3 meter boven zijn droge ligplaats verhoogd. Hierdoor kun je als bezoeker zo onder het schip door lopen. Kijk onderweg omhoog door het glas waar het schip op rust. Het uitzicht is fantastisch.

Neem de DLR-trein naar het station Cutty Sark om het schip te bereiken. Je kunt het schip en museum dagelijks tegen betaling bezoeken.


Gids voor Cutty Sark


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.384 accommodaties in de buurt van Cutty Sark bekijken
Britannia The International Hotel London, Canary Wharf € 41
Britannia The International Hotel London, Canary Wharf

Britannia The International Hotel London, Canary Wharf

Marsh Wall, London
   
  3,3
  / 5, op basis van 3.689 beoordelingen
  4.5 van 5.0

  Dit hotel ligt in Canary Wharf, binnen 5 km afstand van Cutty Sark, Tower of Londen en Royal Observatory. Ook Greenwich Park en Excel Exhibition Centre liggen binnen 5 km afstand. Station South Quay ligt op 6 minuten lopen en naar Station Heron Quays is het 6 minuten lopen.

  Novotel London Greenwich € 76
  Novotel London Greenwich

  Novotel London Greenwich

  173-185 Greenwich High Road, London
    
   4,3
   / 5, op basis van 1.933 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Greenwich, binnen 3 km afstand van Cutty Sark, Royal Observatory en Greenwich Park. O2 Arena ligt op 4,1 km. Greenwich DLR Station en London Greenwich Station liggen op 2 minuten lopen.

   De Vere Devonport House € 78
   De Vere Devonport House

   De Vere Devonport House

   King William Walk, London
     
    4,2
    / 5, op basis van 971 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Greenwich, binnen 15 minuten lopen van Cutty Sark en Royal Observatory. Ook O2 Arena en Greenwich Park liggen binnen 5 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Island Gardens is het 10 minuten lopen.

    ibis London Greenwich € 56
    ibis London Greenwich

    ibis London Greenwich

    30 Stockwell Street, London
      
     4,0
     / 5, op basis van 985 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Greenwich, binnen 15 minuten lopen van Cutty Sark en Royal Observatory. Ook O2 Arena en Greenwich Park liggen binnen 5 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 11 minuten lopen.

     Riverside Cutty Sark 2 Bedroom Retreat
     Riverside Cutty Sark 2 Bedroom Retreat

     Riverside Cutty Sark 2 Bedroom Retreat

     Rockfield House, Welland Street, London
       
      3.5 van 5.0

      Dit appartement ligt in Greenwich, binnen 3 km afstand van Cutty Sark, Royal Observatory en Greenwich Park. O2 Arena ligt op 3,5 km. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Island Gardens is het 8 minuten lopen.

      New Super 1 Bedroom Flat in the Heart of Greenwich
      New Super 1 Bedroom Flat in the Heart of Greenwich

      New Super 1 Bedroom Flat in the Heart of Greenwich

      330a Creek Road, SE10 9SW, London
        
       3.5 van 5.0

       Dit appartement ligt in Greenwich, binnen 15 minuten lopen van Cutty Sark en Royal Observatory. Ook O2 Arena en Greenwich Park liggen binnen 5 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Island Gardens is het 10 minuten lopen.

       16 St Alfeges € 125
       16 St Alfeges

       16 St Alfeges

       St Alfeges Passage, London
         
        3,8
        / 5, op basis van 4 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Deze bed & breakfast ligt in Greenwich, binnen 15 minuten lopen van Cutty Sark en Royal Observatory. Ook O2 Arena en Greenwich Park liggen binnen 5 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 10 minuten lopen.

        Spacious Greenwich Flat
        Spacious Greenwich Flat

        Spacious Greenwich Flat

        Bardsley Lane, London
          
         3.5 van 5.0

         Dit appartement ligt in Greenwich, binnen 3 km afstand van Cutty Sark, Royal Observatory en Greenwich Park. O2 Arena ligt op 3,5 km. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 11 minuten lopen.