Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Queen's House

Dit vorstelijke landgoed heeft een elegante, klassieke architectuur en verzameling van schilderijen die in het teken staan van de zeevaart.

Het Queen's House is een voormalig koninklijk landhuis en heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van bouwkundige stijlen in Engeland. Bekijk het elegante, klassieke ontwerp en bezoek de indrukwekkende kunsttentoonstellingen.

Het gebouw werd begin 17e eeuw voor Anna van Denemarken gebouwd, de vrouw van koning Jacobus I. Het was een van de eerste grote projecten van de Britse architect Inigo Jones, die hierna nog talloze andere bekende gebouwen zou ontwerpen, zoals de Somerset House Chapel en het Banqueting House in Whitehall. De villa is gebouwd in de stijl van het palladianisme en was daarmee een van de eerste gebouwen van Groot-Brittannië met deze stijl.

Volg de routes op het terrein naar de statige ingang. Hierachter bevindt zich de hoofdhal, gebouwd in de vorm van een perfect vierkant. Kijk naar de wiskundige afmetingen van de kamer, waarbij idealen over harmonie en symmetrie uit de renaissance wordt weerspiegelt. De zwart-witte, marmeren vloer werd in 1635 gelegd.

Bekijk de schitterende Tulip Staircase die de verschillende etages met elkaar verbindt. De trap heeft zijn naam te danken aan de zwarte, smeedijzeren bloemen die de balustrade sieren. Ga daarnaast zeker naar de galerieën van het huis. Een van de exposities staat in het teken van zeevaartschilderijen die de geschiedenis van de Royal Navy illustreren. Voorbeelden van bekende werken zijn Battle of Trafalgar door J.M.W. Turner en werken van Hogarth en Gainsborough.

Slenter over het mooie terrein en door het ernaast gelegen Greenwich Park. Aan de overkant van de Thames staan de wolkenkrabbers van Canary Wharf, een van de zakelijke districten van Londen. Andere nabije attracties van Greenwich zijn de Royal Museums Greenwich, de National Maritime Museum Gardens en het Royal Observatory Greenwich, waar het Greenwich Mean Time (GMT) voor het eerste werd berekend.

Het huis is elke dag geopend van 's ochtends tot laat in de middag. Entree is gratis. Raadpleeg de website van de villa voordat je deze bezoekt, want delen van het huis zijn soms gesloten voor bruiloften.

Queen's House ligt ten zuiden van de rivier de Thames in Greenwich, in het zuidoosten van Londen. Bereik het door de Underground (metro) of trein te nemen vanaf station London Bridge.


Gids voor Queen's House


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.389 accommodaties in de buurt van Queen's House bekijken
Britannia The International Hotel London, Canary Wharf € 41
Britannia The International Hotel London, Canary Wharf

Britannia The International Hotel London, Canary Wharf

Marsh Wall, London
   
  3,3
  / 5, op basis van 3.689 beoordelingen
  4.5 van 5.0

  Dit hotel ligt in Canary Wharf, binnen 5 km afstand van Cutty Sark, Tower of Londen en Royal Observatory. Ook Greenwich Park en Excel Exhibition Centre liggen binnen 5 km afstand. Station South Quay ligt op 6 minuten lopen en naar Station Heron Quays is het 6 minuten lopen.

  Novotel London Greenwich € 76
  Novotel London Greenwich

  Novotel London Greenwich

  173-185 Greenwich High Road, London
    
   4,3
   / 5, op basis van 1.933 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Greenwich, binnen 3 km afstand van Cutty Sark, Royal Observatory en Greenwich Park. O2 Arena ligt op 4,1 km. Greenwich DLR Station en London Greenwich Station liggen op 2 minuten lopen.

   De Vere Devonport House € 78
   De Vere Devonport House

   De Vere Devonport House

   King William Walk, London
     
    4,2
    / 5, op basis van 971 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Greenwich, binnen 15 minuten lopen van Cutty Sark en Royal Observatory. Ook O2 Arena en Greenwich Park liggen binnen 5 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Island Gardens is het 10 minuten lopen.

    ibis London Greenwich € 56
    ibis London Greenwich

    ibis London Greenwich

    30 Stockwell Street, London
      
     4,0
     / 5, op basis van 985 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Greenwich, binnen 15 minuten lopen van Cutty Sark en Royal Observatory. Ook O2 Arena en Greenwich Park liggen binnen 5 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 11 minuten lopen.

     Riverside Cutty Sark 2 Bedroom Retreat
     Riverside Cutty Sark 2 Bedroom Retreat

     Riverside Cutty Sark 2 Bedroom Retreat

     Rockfield House, Welland Street, London
       
      3.5 van 5.0

      Dit appartement ligt in Greenwich, binnen 3 km afstand van Cutty Sark, Royal Observatory en Greenwich Park. O2 Arena ligt op 3,5 km. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Island Gardens is het 8 minuten lopen.

      New Super 1 Bedroom Flat in the Heart of Greenwich
      New Super 1 Bedroom Flat in the Heart of Greenwich

      New Super 1 Bedroom Flat in the Heart of Greenwich

      330a Creek Road, SE10 9SW, London
        
       3.5 van 5.0

       Dit appartement ligt in Greenwich, binnen 15 minuten lopen van Cutty Sark en Royal Observatory. Ook O2 Arena en Greenwich Park liggen binnen 5 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Island Gardens is het 10 minuten lopen.

       16 St Alfeges € 125
       16 St Alfeges

       16 St Alfeges

       St Alfeges Passage, London
         
        3,8
        / 5, op basis van 4 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Deze bed & breakfast ligt in Greenwich, binnen 15 minuten lopen van Cutty Sark en Royal Observatory. Ook O2 Arena en Greenwich Park liggen binnen 5 km afstand. Cutty Sark DLR Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Greenwich DLR Station is het 10 minuten lopen.

        onefinestay - Greenwich private homes
        onefinestay - Greenwich private homes

        onefinestay - Greenwich private homes

        Various Addresses, London
          
         4.5 van 5.0

         Deze appartementen bevinden zich op verschillende plekken in Londen.