Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Lincoln Park Zoo

Deze kleine dierentuin in het centrum van Chicago is heel geschikt voor kleine kinderen en ouders die graag een rustige wandeling willen maken — en tegelijk indrukwekkende dieren willen zien!

Lincoln Park Zoo is 14 hectare groot en bevindt zich in Lincoln Park, net ten noorden van het centrum. Wandel rond tussen meer dan 1000 dieren in een realistische woonomgeving. Apen slingeren in de bomen, zebra's grazen op de vlakten en zeeleeuwen luieren op de rotsen. De toegang is gratis en de dierentuin is het hele jaar door geopend.

De dierentuin is opgericht in 1868 toen Central Park in New York een koppel zwanen schonk aan Lincoln Park. In de daaropvolgende jaren werd de zwanencollectie uitgebreid met andere dieren, waaronder een berenjong dat vaak uit zijn hok ontsnapte en 's nachts door het park zwierf.

De beren zijn er nog steeds: de dierentuin heeft verschillende behuizingen met grizzly's en ijsberen. Het Regenstein Center for African Apes is het grootste verblijf met een oppervlakte van 2700 vierkante meter. Hier wonen chimpansees en laaglandgorilla's, samen met andere primaten. Er is een afzonderlijk Afrikaans verblijf met giraffes, Afrikaanse wilde honden, krokodillen en nijlpaarden. De grote katachtigen zitten binnen.

Maak een wandeling door de bosrijke Pritzker Family Children’s Zoo, waar u dieren uit Noord-Amerika vindt, zoals uilen, bevers, zwarte beren, wolven, schildpadden en eenden. De exposities en de toelichtingen zijn op kinderen gericht.

De Farm-in-the-Zoo is ook opgezet voor kinderen, met koeien, varkens, pony's, kippen en schapen als bewoners. Er zijn regelmatig voordrachten en demonstraties (zoals het melken van een koe) voor gezinnen die meer willen weten over het leven op de boerderij. Kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen ook een ritje maken met de Children’s Train.

Neem even pauze in Park Place Café, dat onder meer hamburgers en pasta serveert. U vindt biologisch voedsel in het Café at Wild Things en pizza's en drankjes in de Patio in Café Brauer. Neem rustig de tijd en geniet van de omgeving in dit park met al zijn hoge oude bomen en daaromheen de skyline van de stad.


Dierentuin Lincoln Park Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Dierentuin Lincoln Park

Alle 1.429 accommodaties in de buurt van Dierentuin Lincoln Park bekijken
LondonHouse Chicago, Curio Collection by Hilton € 121
LondonHouse Chicago, Curio Collection by Hilton

LondonHouse Chicago, Curio Collection by Hilton

85 East Wacker Drive, Chicago, IL
   
  4.5 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in The Loop, vlak bij Chicago Riverwalk en Michigan Avenue. Ook Grant Park en Chicago Theatre liggen binnen 10 minuten lopen. Clark-Lake Station ligt op 7 minuten lopen en naar State Station is het 8 minuten lopen.

  Sofitel Chicago Magnificent Mile € 197
  Sofitel Chicago Magnificent Mile

  Sofitel Chicago Magnificent Mile

  20 E Chestnut St, Chicago, IL
    
   4.5 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in Near North Side, binnen 5 minuten lopen van State Street, Water Tower Place en John Hancock Center. Ook Chicago Water Tower en Michigan Avenue liggen binnen 10 minuten lopen. Chicago Station (Red Line) ligt op maar 3 minuten lopen en naar Grand Station (Red Line) is het 10 minuten lopen.

   The Godfrey Hotel Chicago € 134
   The Godfrey Hotel Chicago

   The Godfrey Hotel Chicago

   127 West Huron, at LaSalle, Chicago, IL
     
    4.5 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in River North, binnen 10 minuten lopen van State Street, Michigan Avenue en Northwestern Memorial Hospital. Ook Chicago Riverwalk en House of Blues Chicago liggen binnen 15 minuten lopen. Chicago Station (Brown Line) ligt op 6 minuten lopen en naar Chicago Station (Red Line) is het 6 minuten lopen.

    Hotel Lincoln € 93
    Hotel Lincoln

    Hotel Lincoln

    1816 N Clark Street, Chicago, IL
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Lincoln Park, binnen 10 minuten lopen Chicago History Museum, Park West en Second City. Ook Dierentuin Lincoln Park en North Avenue Beach liggen binnen 15 minuten lopen. Sedgwick Station ligt op 11 minuten lopen en naar Clark-Division Station is het 17 minuten lopen.

     The Whitehall Hotel € 93
     The Whitehall Hotel

     The Whitehall Hotel

     105 E Delaware Pl, Chicago, IL
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit romantische hotel ligt in Near North Side, vlak bij 900 North Michigan Shops, Water Tower Place en Michigan Avenue. Ook John Hancock Center en State Street liggen binnen 5 minuten lopen. Chicago Station (Red Line) ligt op 6 minuten lopen en naar Clark-Division Station is het 11 minuten lopen.

      Viceroy Chicago € 235
      Viceroy Chicago

      Viceroy Chicago

      1118 North State Street, Chicago, IL
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Near North Side, binnen 10 minuten lopen van State Street, John Hancock Center en Water Tower Place. Ook Michigan Avenue en Chicago Water Tower liggen binnen 15 minuten lopen. Clark-Division Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Chicago Station (Red Line) is het 8 minuten lopen.

       Chicago Getaway Hostel € 394
       Chicago Getaway Hostel

       Chicago Getaway Hostel

       616 W Arlington Pl, Chicago, IL
         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit hostel ligt in Lincoln Park, binnen 15 minuten lopen van Lincoln Hall en DePaul University-Lincoln Park. Ook Dierentuin Lincoln Park en Park West liggen binnen 2 km afstand. Fullerton Station ligt op 10 minuten lopen en naar Diversy Station is het 16 minuten lopen.

        Villa D' Citta € 109
        Villa D' Citta

        Villa D' Citta

        2230 N Halsted Street, Chicago, IL
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Deze bed & breakfast ligt in Lincoln Park, binnen 10 minuten lopen van Lincoln Hall en DePaul University-Lincoln Park. Ook Dierentuin Lincoln Park en Park West liggen binnen 3 km afstand. Fullerton Station ligt op 7 minuten lopen en naar Armitage Station is het 10 minuten lopen.