Begin van hoofdinhoud

Reis met EXPEDIA

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Siena

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Populaire vluchten naar Siena

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Siena is de hoofdstad van de schitterende gelijknamige provincie. De knusse plaats weet bezoekers te trekken met een aantrekkelijk middeleeuws centrum. Het hart van de stad wordt gevormd door het Piazzo del Campo, waar je je ogen kunt uitkijken met hoogtepunten als het Palazzo Pubblico en de Fonte Gaia. De Duoma di Siena is slechts drie minuten lopen vanaf het plein. Dit meesterwerk van Italiaans-gotische architectuur is zowel aan de binnen- als de buitenzijde een genot voor het oog.

Vliegen naar Siena

Siena heeft geen eigen luchthaven. Als je naar deze bestemming wilt vliegen, is Aeroporto di Firenze-Peretola (FLR) in Florence de beste optie. Vanuit Nederland gaan er rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar deze luchthaven. Je hebt hierbij de keus uit zowel een luxe luchtvaartmaatschappij als een prijsvechter. De vluchtduur is ongeveer 2 uur. Vanuit Brussel vertrekken in het hoogseizoen regelmatig vluchten naar Florence en ook de luchthaven van Düsseldorf biedt rechtstreekse vluchten naar deze populaire Italiaanse bestemming.

Aeroporto Internazionale di Pisa (PSA), ook wel bekend als de luchthaven Galileo Galilei, is ook nog goed te bereizen als Siena je eindbestemming is. Er gaan vanuit Nederland en nabijgelegen Duitse luchthavens verschillende rechtstreekse vluchten naar Pisa. Vanaf Amsterdam en Eindhoven kun je het hele jaar door vluchten boeken en vanaf Rotterdam in het hoogseizoen. Daarnaast kun je ook net over de grens in Duitsland vertrekken vanaf Flughafen Köln-Bonn (CGN) of Flughafen Weeze (NRN).

Voorzieningen op de luchthaven van Florence

Hoewel de luchthaven van Florence na de luchthaven van Pisa de grootste luchthaven van Toscane is, is het een vrij klein vliegveld. In de terminal zijn twee restaurants aanwezig en een handjevol winkels. Economyclassreizigers kunnen van tevoren een toegangspas voor de lounge kopen voor extra comfort als de wachttijd lang is. In deze lounge kun je gebruikmaken van gratis wifi. Tot slot zijn er verschillende hotels in de buurt van de luchthaven van Florence te boeken via Expedia.

Voorzieningen op de luchthaven van Pisa

Pisa is de belangrijkste luchthaven van Toscane. Het aanbod van restaurants en winkels is hier ruimer dan op de luchthaven van Florence. Je kunt tot maximaal een uur gebruikmaken van gratis wifi. Als je in de lounge verblijft (voor economyclassreizigers toegankelijk tegen betaling) is de maximale gebruiksduur 4 uur. Er zijn voldoende geldautomaten en ook bijzondere voorzieningen, zoals een gebedsruimte voor katholieken, een kapper en bagagekluisjes. Als je terugkeert vanuit Siena en je wilt overnachten in de buurt van de luchthaven, zijn er verschillende hotels in de buurt van luchthaven Galileo Galilei te boeken via Expedia.

Verder reizen vanaf de luchthaven naar Siena

De rit vanaf de luchthaven van Florence neemt met de auto ruim een uur in beslag. Als je na landing zo snel mogelijk wilt doorreizen, kun je via Expedia vooraf een huurauto reserveren in Florence. Vanaf Pisa is het ongeveer 2 uur rijden naar Siena. Ook in dit geval kun je via Expedia een auto reserveren in Pisa. Houd er rekening mee dat je onderweg tolwegen kunt tegenkomen. Vanuit zowel Florence als Pisa rijden treinen naar het treinstation van Siena. In enkele gevallen is het ook aantrekkelijk om de bus te nemen.

Beoordelingen van geverifieerde klanten

Apr 20, 2019

Nee