Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Mausoleum van Humayun

Dit 16e-eeuwse mausoleum in de keizerlijke tuin, waarvoor negen jaar na de dood van de heerser opdracht werd gegeven, is een vroeg voorbeeld van de Mogol-architectuur met rode zandsteen en marmer.

Het mausoleum van Humayun in New Delhi is het eerste specifieke voorbeeld van Mogol-architectuur in India. Negen jaar na de dood van de keizer, in de 16e eeuw, werd er in opdracht van zijn weduwe Hamida Banu Begam begonnen met de bouw van het mausoleum. Vandaag de dag is het mausoleum internationaal beschermd Werelderfgoed.

Wanneer je de ommuurde plaats betreedt, zie je een deel van de enorme vierkante tuin die in vier delen is verdeeld. Wandel over de grote geplaveide paden die de goed onderhouden gazons in de tuin van elkaar scheiden. Midden door de paden lopen smalle waterkanalen. Deze staan voor de vier rivieren die naar men zegt in jannat (het Islamitische paradijs) stromen.

Het enorme gebouw heeft twee lagen en is van rode zandsteen gebouwd met bovenop een dubbele koepel. Als je rond het mausoleum wandelt, zie je de marmeren borders en panelen waarmee de buitenkant van het mausoleum werd verfraaid.

Binnen de omheining bevinden zich nog een aantal graven van andere Mogolheersers, waaronder de Barber’s Tomb aan de zuidoostkant. Dit graf, waarvan wordt gezegd dat het toebehoort aan een man die eens de koninklijke hofkapper was, bevindt zich op een verhoogd platform en heeft ook een dubbele koepel.
Engelstalige gidsen geven rondleidingen voor zowel kleine als grote groepen. Deze rondleidingen zijn met name nuttig als je wat meer te weten wilt komen over enkele van de andere graven in de tuin waar geen informatieborden bij staan.

Buitenlanders betalen voor een bezoek aan het mausoleum meer dan Indiërs, maar desondanks is de toegangsprijs heel redelijk.

Het Mausoleum van Humayun ligt op 15 minuten rijden van het centrum van New Delhi en is ook gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Bussen rijden van het centrum naar Dargah Hazrat Nizamuddin, een rit van zo'n 20 minuten. Vanaf Dargah Hazrat Nizamuddin is het 10 minuten lopen naar het mausoleum.


Graf van Humayun Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Graf van Humayun

Alle 2.924 accommodaties in de buurt van Graf van Humayun bekijken
Sufi Khandar Thuisverblijf € 371
Sufi Khandar Thuisverblijf

Sufi Khandar Thuisverblijf

C block C 9 nizamuddin west, nizamuddin west, New Delhi, new delhi
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit appartement ligt in Nizamuddin, binnen 15 minuten lopen van Graf van Humayun en Nizamuddin Dargah. Ook Indiapoort en India Habitat Centre liggen binnen 5 km afstand. Station JLN Stadium ligt op 24 minuten lopen.

  GG Bed and Breakfast € 67
  GG Bed and Breakfast

  GG Bed and Breakfast

  A-72 Nizamuddin East, New Delhi, Delhi
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Deze bed & breakfast ligt in Nizamuddin, binnen 2 km afstand van Graf van Humayun en Nizamuddin Dargah. Ook Indiapoort en India Habitat Centre liggen binnen 5 km afstand. Station Hazrat Nizamuddin ligt op 23 minuten lopen en naar Station JLN Stadium is het 29 minuten lopen.

   Eleven € 47
   Eleven

   Eleven

   11, Nizamuddin East, New Delhi, Delhi N.C.R.
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Deze bed & breakfast ligt in Nizamuddin, binnen 2 km afstand van Graf van Humayun en Nizamuddin Dargah. Ook Indiapoort en India Habitat Centre liggen binnen 5 km afstand. Station JLN Stadium ligt op 25 minuten lopen en naar Station Lajpat Nagar is het 21 minuten lopen.

    Sri Sai Inn € 12
    Sri Sai Inn

    Sri Sai Inn

    A-37,Street No-3,Nagli Razapur, Near Nizamuddin Railway Station, New Delhi, Delhi
      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit pension ligt in Nizamuddin East, binnen 5 km afstand van Nizamuddin Dargah, India Habitat Centre en Lodhi-tuin. Ook Graf van Humayun en Lajpat Nagar Central Market liggen binnen 5 km afstand. Station Hazrat Nizamuddin ligt op 16 minuten lopen.

     Delhi Inn
     Delhi Inn

     Delhi Inn

     A-37,Street No-3, Nagli Razapur,isbt sa, rai Kale,Nr Nizamuddin Railway Station, New Delhi, Delhi
       
      2.5 van 5.0 Sterren

      Dit pension ligt in Nizamuddin East, binnen 5 km afstand van Nizamuddin Dargah, Pragati Maidan en India Habitat Centre. Lodhi-tuin ligt op 4,7 km. Station Hazrat Nizamuddin ligt op 6 minuten lopen.

      OYO 49750 Surya Inn
      OYO 49750 Surya Inn

      OYO 49750 Surya Inn

      10, Nizamuddin, Block C, Nagli Rajapur, Sarai Kale Khan, New Delhi, Delhi
        
       2.5 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Nizamuddin East, binnen 5 km afstand van Nizamuddin Dargah, Pragati Maidan en India Habitat Centre. Lodhi-tuin ligt op 4,8 km. Station Hazrat Nizamuddin ligt op 18 minuten lopen.

       A.K Rajput Guesthouse
       A.K Rajput Guesthouse

       A.K Rajput Guesthouse

       33-C Nangli, Nearr Nizamuddin, Railway Stn, Nizamuddin East, New Delhi, Delhi
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit pension ligt in Nizamuddin East, binnen 5 km afstand van Nizamuddin Dargah, Pragati Maidan en India Habitat Centre. Lodhi-tuin ligt op 4,7 km. Station Hazrat Nizamuddin ligt op 16 minuten lopen.

        Central Guest House € 18
        Central Guest House

        Central Guest House

        4-5, West Nizamuddin,Mehla Park Road, Near Markaz, South Delhi, New Delhi, Delhi
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit pension ligt in Nizamuddin, binnen 2 km afstand van Graf van Humayun en Nizamuddin Dargah. Ook Indiapoort en India Habitat Centre liggen binnen 3 km afstand. Station JLN Stadium ligt op 15 minuten lopen en naar Station Hazrat Nizamuddin is het 19 minuten lopen.