GriekenlandEuropa

Image for Griekenland

Maak kennis met de wortels van de Westerse beschaving en geniet van zonovergoten Middellandse Zee-eilanden in dit oude zuidoost-Europese land.

Nergens is de klassieke beschaving meer levend dan in Griekenland. Oude tempels staan er alsof ze nog maar pas geleden werden gebouwd. Geniet van duizenden kilometers Middellandse Zeekust en honderden prachtige eilanden in een van de populairste bestemmingen van Europa.

Bezoek Athene om net als de miljoenen andere toeristen die de stad elk jaar bezoeken enkele van de beroemdste bouwwerken uit de klassieke oudheid te zien. De meest in het oogspringende bezienswaardigheid van de stad is de Akropolis, een complex uit circa 500 v.Chr. boven op een rotsheuvel in de stad. Bekijk het Parthenon, een Griekse tempel met aan alle vier de zijden marmeren pilaren. In heel Griekenland vind je archeologische locaties, zoals de ruïnes van Delphi bij de Parnassusberg, ten noorden van Athene.

Ondanks de lange en mooie kust van het vasteland van Griekenland kun je het beste van de zee genieten met een bezoek aan een van de eilanden. Breng een bezoek aan het prachtige dorpje Firá dat aan zee ligt op het eiland Santorini. Met zijn huizen met blauwe koepeldaken en witte muren aan de rand van een steile klip is Firá een van de schilderachtigste dorpen ter wereld. Als je het eiland verder verkent, ontdek je dat het eigenlijk de kegel van een actieve vulkaan is.

Met zijn 300 meter hoge klippen is Santorini geen strandeiland. Voor een van de beste stranden van Griekenland ga je naar het resorteiland Mykonos.

De meeste mensen associëren Griekenland met klassieke beschaving en de zee. Mis echter niet een van de beste bezienswaardigheden van het land: de kloosters van Meteora. Deze kloosters in het centrale gebergte van Griekenland werden boven op hoge rotspilaren gebouwd om ze tegen invallers te beschermen. Beklim de trappen die in de pilaren zijn uitgehouwen en kijk vanaf de hoge uitzichtpunten op de rotsen uit over de rotsachtige omgeving.

Je kunt naar Griekenland vliegen via de internationale luchthaven van Athene. Vanaf het vasteland kun je met een boot of vliegtuig naar elk van de honderden omliggende eilanden reizen.

Populaire steden in Griekenland

Plaka toont straten, uit eten en nachtleven
Athene

Staat bekend om Museums, Historische gebouwen en Cafés

…"

Rhodos toont ruige kustlijn, een kasteel en historische architectuur
Rhodos

Staat bekend om Stranden, Historische gebouwen en Gezinsvriendelijk

…"

Strand van Paleokastritsa inclusief algemene kustgezichten
Corfu

Staat bekend om Stranden, Zee en Eilanden

…"

Fira toont een kuststadje en algemene kustgezichten
Santorini

Staat bekend om Eilanden, Zonsondergang en Zee

…"

Redenen voor een bezoekje

Zakynthos
Zakynthos

Staat bekend om Stranden, Zee en Eilanden

…"

Redenen voor een bezoekje

Kefalonia

Staat bekend om Eilanden, Afgelegen en Zandstranden

…"

Populaire bezienswaardigheden in Griekenland

Acropolis
Image for Acropolis

Acropolis

Athene

De oude stad, die hoog oprijst boven het moderne Athene en 's avonds trots in het licht baadt.

Parthenon
Image for Parthenon

Parthenon

Stadscentrum

Ga terug in de tijd en verdiep je in de eeuwenoude mythen die in de muren zijn geëtst van de grootste Dorische tempel in Griekenland. Deze tempel is gewijd aan Athena, de godin van de krijgskunst en vrede.

Akropolismuseum
Image for Akropolismuseum

Akropolismuseum

Athene

Dit museum, dat in de loop van tientallen jaren liefdevol werd opgebouwd, trekt elk jaar miljoenen bezoekers.

Witte Toren van Thessaloniki
Image for Witte Toren van Thessaloniki

Witte Toren van Thessaloniki

Stadscentrum van Thessaloniki

Deze opvallend gevormde toren heeft in de loop der tijden gelijke tred met de ontwikkeling van Thessaloniki gehouden en herbergt tegenwoordig een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van de stad. 

Tempel van de Olympische Zeus
Image for Tempel van de Olympische Zeus

Tempel van de Olympische Zeus

Stadscentrum

Een imponerende, hoog oprijzende tempel met zuilen ter ere van de oppergod van de Olympus.

Meteora
Image for Meteora

Meteora

Kalambaka

Ontdek Meteora, een historisch gebied met tempels, bergen en bezienswaardigheden, zoals Drievuldigheidsklooster en Geologisch Museum van Meteora.