Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Castelo de São Jorge

Ontdek de fascinerende middeleeuwse historie van Lissabon in de vesting die uitkijkt over de stad en de rivier de Taag.  

Het Castelo de São Jorge is een middeleeuwse vesting die vanaf zijn plek hoog op een heuvel het stadsaanzicht van Lissabon domineert. Volg een rondleiding door het Castelo de São Jorge en ontdek zijn fascinerende geschiedenis. Verken het gangenstelsel binnen in de vesting en de uitgestrekte tuinen.

Als je iets actiever bent aangelegd, is het een leuk idee om te voet naar het Castelo de São Jorge te gaan. De steile klim brengt je langs traditionele Portugese clubs, caféterrassen met uitzicht op de stad en betegelde gebouwen en keramiekwinkels. Wanneer je de top van de heuvel nadert, rijst de 6e-eeuwse Moorse vesting abrupt voor je op.

Door een stenen poort kom je in het kasteel. Sta even stil en laat de omvang van het Castelo de São Jorge op je inwerken. De vesting was oorspronkelijk de woonplaats van Moorse vorsten, maar kwam in 1147 in handen van de eerste koning van Portugal. Het kasteel deed dienst als koninklijke residentie totdat er een nieuw paleis werd gebouwd in het centrum van Lissabon.

Volg een gratis rondleiding door het kasteel en ontdek voorwerpen en verhalen rond de koninklijke historie van Lissabon. Verken de mooie tuinen, vanwaar je uitzicht op de stad hebt, voordat je naar de top van de kasteeltorens klimt. Ondanks het feit dat delen van het kasteel in de loop der eeuwen zijn verwoest, zijn de stenen muren en 18 torens die het oorspronkelijke bouwwerk omgeven grotendeels intact gebleven. Beklim de trap om de top van de torens te bereiken waar je prachtige foto's van de stad kunt nemen. Wanneer de zon ondergaat over de rivier de Taag, zie je hoe het gouden licht wordt gereflecteerd door de witgepleisterde huizen van Lissabon. In de Torre de Ulisses tref je de câmara escura (camera obscura) aan, een periscoop waarmee je delen van de stad dichterbij kunt halen.

Het Castelo de São Jorge bevindt zich direct boven de wijk Alfama en is zowel te voet als met de bus te bereiken. Het kasteel is elke dag geopend en er geldt een toegangsprijs. Op het terrein is een restaurant waar je terechtkunt voor een maaltijd of een versnapering.


Kasteel van Sao Jorge Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kasteel van Sao Jorge

Alle 3.877 accommodaties in de buurt van Kasteel van Sao Jorge bekijken
Varandas de Lisboa € 70
Varandas de Lisboa

Varandas de Lisboa

Rua dos Bacalhoeiros 8, Lissabon, Lisboa
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit pension ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 10 minuten lopen van Kathedraal van Lissabon (Se), Praça do Comércio en Kasteel van Sao Jorge. Ook Santa Justa-lift en Rossio Square liggen binnen 15 minuten lopen. Station Terreiro do Paço ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Baixa-Chiado is het 9 minuten lopen.

  Hotel Santa Justa Lisboa € 159
  Hotel Santa Justa Lisboa

  Hotel Santa Justa Lisboa

  Rua dos Correeiros, 204, Lissabon
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Plein Figueira, Rossio Square en Santa Justa-lift. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Praça do Comércio liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rossio en Station Baixa-Chiado liggen op 5 minuten lopen.

   behotelisboa € 98
   behotelisboa

   behotelisboa

   Rua dos Correeiros, 136, Lissabon
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 5 minuten lopen van Santa Justa-lift en Rossio Square. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Praça do Comércio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Baixa-Chiado en Metrostation Rossio liggen op 5 minuten lopen.

    Vincci Baixa € 127
    Vincci Baixa

    Vincci Baixa

    Rua Do Comercio 32-38, Lissabon
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Triomfboog van Rua Augusta en Praça do Comércio. Ook Kathedraal van Lissabon (Se) en Santa Justa-lift liggen binnen 10 minuten lopen. Station Terreiro do Paço ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Baixa-Chiado is het 6 minuten lopen.

     Hotel Mundial € 128
     Hotel Mundial

     Hotel Mundial

     Praça Martim Moniz, 2, Lissabon
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 5 minuten lopen van Plein van Martim Moniz en Rossio Square. Ook Santa Justa-lift en Kathedraal van Lissabon (Se) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Martim Moniz en Metrostation Rossio liggen op 5 minuten lopen.

      VIP Executive Picoas Hotel € 87
      VIP Executive Picoas Hotel

      VIP Executive Picoas Hotel

      Rua Filipe Folque, 12, Lissabon
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, binnen 15 minuten lopen van Centrum voor Moderne Kunst, Gulbenkian museum en Praça Marquês de Pombal. Ook Rossio Square en Jardim Zoológico de Lisboa liggen binnen 3 km afstand. Station Parque en Station Picoas liggen op 5 minuten lopen.

       Avenida Palace € 231
       Avenida Palace

       Avenida Palace

       Rua 1 De Dezembro 123, Lissabon
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Avenida da Liberdade en Rossio Square. Ook Santa Justa-lift en Plein van Martim Moniz liggen binnen 10 minuten lopen. Station Restauradores en Station Lisboa Estação do Rossio liggen op 2 minuten lopen.

        Altis Avenida Hotel € 203
        Altis Avenida Hotel

        Altis Avenida Hotel

        Rua 1º De Dezembro, 120, Lissabon
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Oude Stad van Lissabon, vlak bij Avenida da Liberdade en Rossio Square. Ook Santa Justa-lift en Plein van Martim Moniz liggen binnen 10 minuten lopen. Station Restauradores en Station Lisboa Estação do Rossio liggen op 2 minuten lopen.