Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kensington Palace

Maak een reis door de tijd en kom alles te weten over het leven van de Britse koninklijke familie in hun officiële residentie midden in de prachtige Kensington Gardens.

Al vanaf de 17e eeuw hebben verschillende leden van het koninklijk huis het prachtige Kensington Palace in Londen hun thuis mogen noemen. Vandaag de dag doet het nog steeds dienst als koninklijke residentie, maar verschillende delen ervan zijn opengesteld voor het publiek waardoor je de kans krijgt om een glimp op te vangen van het leven en werk van enkele belangrijke Britse royals.

Sinds de bouw in 1605 heeft dit oorspronkelijk als landhuis gebruikte paleis in de loop der eeuwen verschillende veranderingen en verbouwingen meegemaakt. In recentere jaren verwierf Kensington Palace wereldwijde bekendheid als de woning van Diana, Princess of Wales.

Net als bij veel andere koninklijke residenties in Engeland zijn ook in Kensington Palace bepaalde delen toegankelijk voor het publiek. Het paleis is daartoe verdeeld in vier gedeelten, de zogenoemde 'story zones', waar gidsen en multimediasystemen het verleden tot leven brengen. Als je binnenkomt, word je onthaald door de lichtkunst van Luminous Lace. Dit opvallende, moderne object is geconstrueerd op basis van het patroon van koninklijk kantwerk. Het bestaat uit kilometers lichtgevende bedrading en maar liefst 12.000 Swarovski-kristallen.

Stap in de voetsporen van de vorsten uit het verleden en beklim de trappen van de King's Staircase naar de weelderige King's State Apartments. Loop daarna over de Queen's Staircase en bekijk de luxueuze inrichting en kunstwerken in de Queen's Gallery, de Queen's Drawing Room en de Queen's Bedroom.

Bezoek ook de expositie Fashion Rules waarin je de verzameling couturejurken van prinses Diana kunt bewonderen, maar ook kledingstukken van prinses Margaret en de huidige koningin kunt bezichtigen. Ontdek meer over het openbare en privéleven van een van Engelands grootste monarchen, koningin Victoria, in de expositie Victoria Revealed.

Ook de prachtige paleistuinen zijn een bezoek waard, met name in de warmere maanden wanneer alles in bloei staat. De tuinen staan in verbinding met Kensington Gardens en Hyde Park waar je ook de Diana Memorial Fountain kunt vinden, de bijzondere fontein ter nagedachtenis aan de overleden prinses.

Zowel voor souvenirs als voor versnaperingen kun je terecht in het Palace Café and Gift Shop. Of laat je verwennen en ga voor een elegant ontbijt of een extravagante 'afternoon tea' naar The Orangery, dat uitkijkt over het paleisterrein.

Kensington Palace is centraal gelegen in de wijk Chelsea en ligt op loopafstand van diverse metrostations. Het paleis is gedurende het hele jaar op elke dag van de week geopend en is alleen rond de Kerstvakantie en eind januari enkele dagen gesloten. Entree is inclusief toegang tot het paleis, de tuinen en de exposities. 


Kensington Palace Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Kensington Palace

Alle 15.510 accommodaties in de buurt van Kensington Palace bekijken
Copthorne Tara Hotel London Kensington € 108
Copthorne Tara Hotel London Kensington

Copthorne Tara Hotel London Kensington

Scarsdale Place, Kensington, Londen, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington High Street en Kensington Gardens. Ook Kensington Palace en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Station High Street Kensington ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 15 minuten lopen.

  Thistle Kensington Gardens € 116
  Thistle Kensington Gardens

  Thistle Kensington Gardens

  104 Bayswater Road, Londen, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 5 minuten lopen.

   Safestay London Kensington Holland Park € 17
   Safestay London Kensington Holland Park

   Safestay London Kensington Holland Park

   Holland Walk, Kensington, Londen, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hostel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Kensington High Street, Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Royal Albert Hall en Hyde Park liggen binnen 3 km afstand. Station High Street Kensington ligt op 9 minuten lopen en naar Holland Park Underground Station is het 10 minuten lopen.

    Central Park Hotel € 60
    Central Park Hotel

    Central Park Hotel

    49/67 Queensborough Terrace, Londen, Engeland
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens, Hyde Park en Kensington Palace. Ook Kensington High Street en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

     Holiday Inn London-Kensington Forum € 101
     Holiday Inn London-Kensington Forum

     Holiday Inn London-Kensington Forum

     97 Cromwell Road, Londen, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Science Museum. Ook Royal Albert Hall en Hyde Park liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 10 minuten lopen.

      Park Grand Paddington Court € 93
      Park Grand Paddington Court

      Park Grand Paddington Court

      27 Devonshire Terrace, Paddington, Londen, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. London Paddington Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Lancaster Gate Underground Station is het 5 minuten lopen.

       Corus Hotel Hyde Park € 108
       Corus Hotel Hyde Park

       Corus Hotel Hyde Park

       Lancaster Gate, Londen, Engeland
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 5 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Kensington High Street liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.

        Point A Kensington Olympia € 67
        Point A Kensington Olympia

        Point A Kensington Olympia

        42-48 West Cromwell Road, Londen, Engeland
          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 3 km afstand van Kensington High Street, Natural History Museum en Kensington Gardens. Ook Kensington Palace en Victoria and Albert Museum (V&A) liggen binnen 2 km afstand. Station Earl's Court ligt op 8 minuten lopen en naar West Kensington Underground Station is het 9 minuten lopen.