Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kensington Palace

Maak een reis door de tijd en kom alles te weten over het leven van de Britse koninklijke familie in hun officiële residentie midden in de prachtige Kensington Gardens.

Al vanaf de 17e eeuw hebben verschillende leden van het koninklijk huis het prachtige Kensington Palace in Londen hun thuis mogen noemen. Vandaag de dag doet het nog steeds dienst als koninklijke residentie, maar verschillende delen ervan zijn opengesteld voor het publiek waardoor je de kans krijgt om een glimp op te vangen van het leven en werk van enkele belangrijke Britse royals.

Sinds de bouw in 1605 heeft dit oorspronkelijk als landhuis gebruikte paleis in de loop der eeuwen verschillende veranderingen en verbouwingen meegemaakt. In recentere jaren verwierf Kensington Palace wereldwijde bekendheid als de woning van Diana, Princess of Wales.

Net als bij veel andere koninklijke residenties in Engeland zijn ook in Kensington Palace bepaalde delen toegankelijk voor het publiek. Het paleis is daartoe verdeeld in vier gedeelten, de zogenoemde 'story zones', waar gidsen en multimediasystemen het verleden tot leven brengen. Als je binnenkomt, word je onthaald door de lichtkunst van Luminous Lace. Dit opvallende, moderne object is geconstrueerd op basis van het patroon van koninklijk kantwerk. Het bestaat uit kilometers lichtgevende bedrading en maar liefst 12.000 Swarovski-kristallen.

Stap in de voetsporen van de vorsten uit het verleden en beklim de trappen van de King's Staircase naar de weelderige King's State Apartments. Loop daarna over de Queen's Staircase en bekijk de luxueuze inrichting en kunstwerken in de Queen's Gallery, de Queen's Drawing Room en de Queen's Bedroom.

Bezoek ook de expositie Fashion Rules waarin je de verzameling couturejurken van prinses Diana kunt bewonderen, maar ook kledingstukken van prinses Margaret en de huidige koningin kunt bezichtigen. Ontdek meer over het openbare en privéleven van een van Engelands grootste monarchen, koningin Victoria, in de expositie Victoria Revealed.

Ook de prachtige paleistuinen zijn een bezoek waard, met name in de warmere maanden wanneer alles in bloei staat. De tuinen staan in verbinding met Kensington Gardens en Hyde Park waar je ook de Diana Memorial Fountain kunt vinden, de bijzondere fontein ter nagedachtenis aan de overleden prinses.

Zowel voor souvenirs als voor versnaperingen kun je terecht in het Palace Café and Gift Shop. Of laat je verwennen en ga voor een elegant ontbijt of een extravagante 'afternoon tea' naar The Orangery, dat uitkijkt over het paleisterrein.

Kensington Palace is centraal gelegen in de wijk Chelsea en ligt op loopafstand van diverse metrostations. Het paleis is gedurende het hele jaar op elke dag van de week geopend en is alleen rond de Kerstvakantie en eind januari enkele dagen gesloten. Entree is inclusief toegang tot het paleis, de tuinen en de exposities. 


Gids voor Kensington Palace


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 7.775 accommodaties in de buurt van Kensington Palace bekijken
Millennium Gloucester Hotel London Kensington € 78
Millennium Gloucester Hotel London Kensington

Millennium Gloucester Hotel London Kensington

4-18 Harrington Gardens, London
   
  4,0
  / 5, op basis van 5.394 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Kensington, binnen 2 km afstand van Wetenschapsmuseum van Londen, Natural History Museum en Imperial College London. Ook Kensington Palace en Harrods liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar South Kensington Underground Station is het 8 minuten lopen.

  Park International Hotel € 81
  Park International Hotel

  Park International Hotel

  117 - 129 Cromwell Road, London
    
   4,1
   / 5, op basis van 2.385 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Natural History Museum, Victoria and Albert Museum (V&A) en Wetenschapsmuseum van Londen. Ook Imperial College London en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Gloucester Road Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 11 minuten lopen.

   Thistle Kensington Gardens € 86
   Thistle Kensington Gardens

   Thistle Kensington Gardens

   104 Bayswater Road, London
     
    4,1
    / 5, op basis van 1.560 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 10 minuten lopen van Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Hyde Park en Royal Albert Hall liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

    Royal Garden Hotel € 159
    Royal Garden Hotel

    Royal Garden Hotel

    2-24 Kensington High Street, London
      
     4,5
     / 5, op basis van 1.346 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Kensington, binnen 15 minuten lopen van Kensington Palace en Kensington Gardens. Ook Natural History Museum en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Station High Street Kensington ligt op maar 4 minuten lopen en naar Queensway Underground Station is het 14 minuten lopen.

     Central Park Hotel € 47
     Central Park Hotel

     Central Park Hotel

     49/67 Queensborough Terrace, London
       
      3,5
      / 5, op basis van 223 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Kensington Palace. Ook Hyde Park en Imperial College London liggen binnen 2 km afstand. Queensway Underground Station ligt op maar 3 minuten lopen en naar Bayswater Underground Station is het 6 minuten lopen.

      Copthorne Tara Hotel London Kensington € 89
      Copthorne Tara Hotel London Kensington

      Copthorne Tara Hotel London Kensington

      Scarsdale Place, London
        
       3,9
       / 5, op basis van 6.965 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Kensington, binnen 3 km afstand van Kensington Palace, Natural History Museum en Kensington Gardens. Ook Imperial College London en Hyde Park liggen binnen 3 km afstand. Station High Street Kensington ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Earl's Court is het 15 minuten lopen.

       The Westbourne Hyde Park € 93
       The Westbourne Hyde Park

       The Westbourne Hyde Park

       51 Gloucester Terrace, London
         
        4,6
        / 5, op basis van 1.098 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 4 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 6 minuten lopen.

        Corus Hotel Hyde Park € 87
        Corus Hotel Hyde Park

        Corus Hotel Hyde Park

        Lancaster Gate, London
          
         3,8
         / 5, op basis van 3.685 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Centrum van Londen, binnen 15 minuten lopen van Kensington Gardens en Hyde Park. Ook Kensington Palace en Marble Arch liggen binnen 2 km afstand. Lancaster Gate Underground Station ligt op maar 2 minuten lopen en naar Paddington Underground Station is het 8 minuten lopen.