Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Nationaal museum Denemarken

Ontdek zowel de geschiedenis van de Vikingen en de koninklijke familie, als de cultuur van de Deense natie in dit boeiende culturele museum, waar de toegang gratis is.

Kom in het fascinerende Nationaal museum Denemarken meer te weten over de rendierjagers die het bevroren landschap bewoonden tijdens de ijstijd, bekijk de kleding uit de middeleeuwen, of luister naar de verhalen over de meedogenloze Deense oceaankrijgers: de Vikingen. De gratis exposities zijn gericht op zowel volwassenen als kinderen, en er is genoeg te zien en te doen voor het hele gezin. 

Het Nationaal museum Denemarken is het grootste cultuurhistorische centrum van het land, en onthult de verhalen uit de vroegste sporen van Deense beschaving. Het Nationaal museum Denemarken beschikt over kunstvoorwerpen, foto's en schilderijen die tot 14.000 jaar terug dateren. 

Begin je bezoek op de begane grond met de chronologische weergave van de geschiedenis van Denemarken. Ontdek hoe een dag uit het leven van de eerste mensen in het gebied eruit zag. Zie hoe hun nalatenschap door de eeuwen heen invloed bleef hebben, aangezien jagen en vissen lang een integraal onderdeel van het voortbestaan​van de Denen is geweest. 

Als je klaar bent met het overzicht, ga dan naar de tentoonstelling over de Vikingen - een hoogtepunt van het museum. De relatie van Denemarken met de zee is altijd sterk geweest, en de Vikingen regeerde ooit de wateren tussen Denemarken, Engeland en het Europese vasteland. Leer over de hevige gevechten die ze vochten en de schepen die ze hun thuis noemden tijdens maanden op zee. 

Maak je weg door het museum om de meer recente geschiedenis van Denemarken te zien. Interactieve displays zullen een jonger publiek vermaken en er is een educatieve speelruimte voor kinderen. Alle informatie in het museum wordt getoond in het Engels en het Deens.

Het Nationaal museum Denemarken ligt in het hart van Kopenhagen en kan vanuit alle hotels in de binnenstad te voet bereikt worden. Buiten zijn er fietsrekken waar je gratis gebruik van kunt maken, en voor bezoekers die met de auto komen is er betaald parkeren in de omringende straten. Centraal station Kopenhagen ligt op een slechts korte loopafstand. Het Nationaal museum Denemarken is op maandag gesloten. De toegang is gratis.


Nationaal Museum van Denemarken Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Nationaal Museum van Denemarken

Alle 1.223 accommodaties in de buurt van Nationaal Museum van Denemarken bekijken
Copenhagen Admiral Hotel € 103
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 10 minuten lopen.

  Ascot Hotel € 98
  Ascot Hotel

  Ascot Hotel

  Studiestræde 61, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Pumpehuset, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten lopen.

   Villa Copenhagen € 161
   Villa Copenhagen

   Villa Copenhagen

   Tietgensgade 39, Kopenhagen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen Tivolituinen, Stadhuisplein en Strøget. Ook Nyhavn en Botanische tuin liggen binnen 3 km afstand. Kopenhagen (ZGH-Centraal station Kopenhagen) en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.

    Skt. Petri € 123
    Skt. Petri

    Skt. Petri

    Krystalgade 22, Kopenhagen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten lopen.

     Imperial Hotel € 107
     Imperial Hotel

     Imperial Hotel

     Vester Farimagsgade 9, Kopenhagen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Planetarium Tycho Brahe, Tivolituinen en Stadhuisplein. Ook Strøget en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vesterport ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Rådhuspladsen is het 8 minuten lopen.

      Scandic Palace Hotel € 112
      Scandic Palace Hotel

      Scandic Palace Hotel

      Rådhuspladsen 57, Kopenhagen
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Stadhuis Kopenhagen, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Nationaal Museum van Denemarken liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rådhuspladsen ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 8 minuten lopen.

       Grand Hotel € 74
       Grand Hotel

       Grand Hotel

       Vesterbrogade 9, Kopenhagen
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Planetarium Tycho Brahe, Tivolituinen en Stadhuisplein. Ook Strøget en Nationaal Museum van Denemarken liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vesterport en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.

        Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade € 71
        Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

        Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

        Bernstorffsgade 35, Kopenhagen
          
         2.0 van 5.0 Sterren

         Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Ny Carlsberg Glyptotek, Tivolituinen en Nationaal Museum van Denemarken. Ook Stadhuisplein en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Kopenhagen (ZGH-Centraal station Kopenhagen) ligt op 9 minuten lopen en naar Centraal Station Kopenhagen is het 10 minuten lopen.