Palacio de Cristal

Madrid toont een park, een vijver en historische architectuur
Kies twee of meer items en bespaar op je reis:
Het ontwerp van dit 19e-eeuwse gebouw is gebaseerd op het beroemde Crystal Palace in Londen. Het bestaat bijna geheel uit glas en is waar er vandaag de dag regelmatig tentoonstellingen gehouden worden.

Het Palacio de Cristal (Crystal Palace) is een van de meest gefotografeerde monumenten van Madrid. Dit 19e-eeuwse glazen paleis ligt aan de oever van een meer, in het Parque del Buen Retiro, een van de grootste parken in de stad. Bewonder de prachtige glazen en ijzeren architectuur van het Palacio de Cristal, bezoek binnen de seizoensgebonden museumtentoonstellingen en ontspan in het park rond het paleis.

Het Palacio de Cristal werd in 1887 gebouwd. Het was oorspronkelijk ontworpen door de architect Ricardo Velázquez Bosco als locatie voor exotische planten uit de Filippijnen, wat destijds bezet was door de Spanjaarden. De bloemententoonstelling was onderdeel van een grotere expositie op de Filippijnen, die plaatsvond in de tuinen en onder andere een reconstructie van een Filippijns dorp bevatte. Vandaag de dag is het Palacio de Cristal de thuis van moderne kunst- en museumtentoonstellingen, georganiseerd door het Museo Reina Sofia van Madrid.

Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op het Crystal Palace in Londen, dat enkele decennia eerder gebouwd werd als locatie voor de Great Exhibition. Net als het oorspronkelijke Crystal Palace werd het Palacio de Cristal van Madrid zo ontworpen, dat het afgebouwd en ergens anders weer opgebouwd kon worden.

Bewonder de fantastische architectuur van het paleis. Het Palacio de Cristal bestaat bijna geheel uit glas, dat rust op een ijzeren basis en is versierd met keramiek. Toen het paleis gebouwd werd, was glas een spannend nieuw materiaal binnen de architectuurwereld, een symbool voor moderniteit en vooruitgang.

Bezoek het monument 's ochtends om te zien hoe het licht op het glas weerkaatst en zo kleine regenbogen creëert. Het gebouw wordt door bomen omgeven en biedt uitzicht op een meer. Fotografeer de omgeving met de gewelfde ramen in de muren van het gebouw.

Het Palacio de Cristal is op dinsdag gesloten. De openingstijden verschillen per seizoen. Het Palacio de Cristal en Parque del Buen Retiro liggen aan de rand van het stadscentrum en zijn eenvoudig bereikbaar met de metro.

Privé- & gepersonaliseerde tours

Alle 73 activiteiten bekijkenOpent een nieuwe tab