Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

De ronde toren

Bezoek één van Europa's oudste nog werkende sterrenwachten, die nu ook een cultureel centrum is en een goed uitkijkpunt om Kopenhagen van bovenaf te zien.

Boven het autovrije winkelcentrum van Kopenhagen doemt een iconische 17e-eeuwse observatorium op dat Rundetaarn (Ronde toren) wordt genoemd. Klim naar de top om te genieten van het 360 graden-uitzicht over de stad of kijk naar de sterren met aspirant astronomen. Er is ook een galerie, concertzaal en zelfs een pittoreske kerk in het Ronde Toren complex.

De ronde toren, die rond 1600 gebouwd is onder toezicht van Christian IV, is nog steeds één van de meest opmerkelijke architectuurwerken in de stad. Het was ooit een astronomisch onderzoekscentrum voor de Universiteit van Kopenhagen, maar is nu een cultureel centrum waar iedereen van kan genieten.

Een spiraalvormige gang loopt rondom de centrale kolom naar de top, een prachtig voorbeeld van de geavanceerde architectuur van die tijd. Loop naar de top en stop op diverse rustplaatsen om exposities te bekijken en om op adem te komen.

Halverwege is de bibliotheek, een cultureel centrum. Bekijk hedendaagse kunstexposities, wetenschappelijke wonderen en werken van lokale studenten. Het is ook een concertzaal. Profiteer van de wekelijkse mogelijkheid om naar de de lokale jazz-, klassieke of volksmuziek te luisteren in deze bijzondere omgeving.

Aan het einde van de spiraalvormige gang is het observatiedek, dat 34 meter boven het straatniveau ligt. Bestel een drankje bij de kiosk, neem plaats op een bankje en observeer vanaf deze idyllische plek de bedrijvigheid in de verte . 

Een smalle, steile trap leidt naar het observatorium. Op een zomerse zondagmiddag kun je hier meestal komen om naar de zon te kijken door een zonnetelescoop. Aspirant-astronomen kunnen ook op bepaalde avonden de sterrenwacht bezoeken om naar de sterren te kijken en te leren over verre constellaties. Ga voor meer informatie naar de website van de toren.

De ronde toren is gelegen in het centrum van Kopenhagen en is het best bereikbaar met de fiets of te voet. Het Nørreport metrostation is vlakbij en in de straten rondom het station is er beperkte betaalde parkeergelegenheid. De ronde toren is van maart tot oktober dagelijks open, met extra openingstijden in de avond tijdens de zomer. Voor de toegang tot de toren moet een bescheiden entreeprijs worden betaald. Let op: er is geen lift.


Ronde toren Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in Ronde toren

Alle 1.226 accommodaties in de buurt van Ronde toren bekijken
Copenhagen Admiral Hotel € 103
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, Kopenhagen
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Nyhavn - Amalienborg, binnen 5 minuten lopen van Skuespilhuset-theater, Nyhavn en Paleis Amalienborg. Ook Operagebouw Kopenhagen en Strøget liggen binnen 15 minuten lopen. Station Kongens Nytorv ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Marmorkirken is het 10 minuten lopen.

  Ascot Hotel € 98
  Ascot Hotel

  Ascot Hotel

  Studiestræde 61, Kopenhagen
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Pumpehuset, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vesterport en Metrostation Rådhuspladsen liggen op 5 minuten lopen.

   Villa Copenhagen € 161
   Villa Copenhagen

   Villa Copenhagen

   Tietgensgade 39, Kopenhagen
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen Tivolituinen, Stadhuisplein en Strøget. Ook Nyhavn en Botanische tuin liggen binnen 3 km afstand. Kopenhagen (ZGH-Centraal station Kopenhagen) en Centraal Station Kopenhagen liggen op 5 minuten lopen.

    Skt. Petri € 123
    Skt. Petri

    Skt. Petri

    Krystalgade 22, Kopenhagen
      
     5.0 van 5.0 Sterren

     Dit luxe hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Universiteit van Kopenhagen en Onze Lieve Vrouwekerk. Ook Ronde toren en Strøget liggen binnen 5 minuten lopen. Station Nørreport en Station Nørreport liggen op 5 minuten lopen.

     Imperial Hotel € 107
     Imperial Hotel

     Imperial Hotel

     Vester Farimagsgade 9, Kopenhagen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 10 minuten lopen van Planetarium Tycho Brahe, Tivolituinen en Stadhuisplein. Ook Strøget en Universiteit van Kopenhagen liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vesterport ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Rådhuspladsen is het 8 minuten lopen.

      Hotel Alexandra € 94
      Hotel Alexandra

      Hotel Alexandra

      H.C. Andersens Boulevard 8, Kopenhagen
        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit milieuvriendelijke hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, binnen 5 minuten lopen van Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Botanische tuin liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Rådhuspladsen en Station Vesterport liggen op 5 minuten lopen.

       Rosenborg Hotel Apartments € 257
       Rosenborg Hotel Apartments

       Rosenborg Hotel Apartments

       9 Landemærket, Kopenhagen
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Hoofdbibliotheek van Kopenhagen en Ronde toren. Ook Universiteit van Kopenhagen en Strøget liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Gammel Strand ligt op 8 minuten lopen en naar Station Nørreport is het 5 minuten lopen.

        Scandic Palace Hotel € 112
        Scandic Palace Hotel

        Scandic Palace Hotel

        Rådhuspladsen 57, Kopenhagen
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Kopenhagen, vlak bij Stadhuis Kopenhagen, Strøget en Stadhuisplein. Ook Tivolituinen en Nationaal Museum van Denemarken liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Rådhuspladsen ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Vesterport is het 8 minuten lopen.