Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Santa Maria Delle Grazie (Het Laatste Avondmaal)

Achter deze prachtige kerk staat een sober refectorium met een van de bekendste religieuze schilderijen ter wereld.

De Santa Maria Delle Grazie is vooral bekend vanwege een van de belangrijkste kunstwerken aller tijden, namelijk Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Deze grotachtige kerk is een zeer gewaardeerde culturele locatie in Italië, wat wordt bevestigd door de plaats op de Werelderfgoedlijst. In het refectorium van de kerk is Het Laatste Avondmaal te bewonderen.

Dit vijftiende-eeuwse fresco trekt bezoekers uit de hele wereld. Velen verbazen zich over het formaat: 460 bij 880 centimeter. Toen de kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd, ontsnapte de muurschildering ternauwernood aan verwoesting doordat er ter bescherming zandzakken voor waren geplaatst. De kerk en het klooster zijn goede voorbeelden van architectuur uit de renaissance.

Koop vooraf tickets via de officiële website of bij een reisbureau als je Het Laatste Avondmaal wilt zien. Wees vroeg ter plaatse, zodat je de rondleiding niet mist, want ze beginnen doorgaans precies op tijd. In een klein groepje word je naar de glazen deuren geleid die het schilderij beschermen. Rondleidingen zijn in het Italiaans, maar er zijn headsets met vertaalde informatie, zodat je de symboliek van het beroemde schilderij begrijpt. De rondleiding duurt 15 minuten, zodat je genoeg tijd hebt om het fresco in het refectorium te bestuderen.

Loop de kerk binnen om de prachtige architectuur te bekijken en de verfijnde details waarmee de muren en het plafond zijn versierd. Op het gewelfde plafond van het gotische schip zijn ingewikkelde patronen te zien en de kapel bevat fresco's van Gaudenzio Ferrari. Ga zitten op een van de kerkbanken om tot je door te laten dringen hoe groot de kerk eigenlijk is. 's Zomers is de kerk een goede plek om aan de zon te ontsnappen, aangezien het donkere interieur het hele jaar door koel blijft.

De Santa Maria delle Grazie is elke dag geopend. Toegang tot de kerk is gratis. Er wordt wel een bijdrage gevraagd om Het Laatste Avondmaal te mogen zien. De kerk staat in het centrum van Milaan en er is een tramhalte vlak bij de ingang. Als je met de auto komt, kun je in de buurt parkeren.


Santa Maria delle Grazie Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Santa Maria delle Grazie

Alle 4.523 accommodaties in de buurt van Santa Maria delle Grazie bekijken
Uptown Palace € 129
Uptown Palace

Uptown Palace

Via Santa Sofia N.10, Milaan, MI
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 15 minuten lopen van Universiteit van Milaan, Piazza del Duomo en Palazzo Reale. Ook Università Commerciale Luigi Bocconi en Kathedraal van Milaan liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Crocetta ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Missori is het 8 minuten lopen.

  B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio € 80
  B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio

  B&B Hotel Milano Sant'Ambrogio

  Via Degli Olivetani, 4, Milaan, MI
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, vlak bij Ziekenhuis San Giuseppe en Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci. Ook Santa Maria delle Grazie en Teatro alla Scala liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sant'Ambrogio ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Sant'Agostino is het 7 minuten lopen.

   ibis Milano Centro € 76
   ibis Milano Centro

   ibis Milano Centro

   Via Finocchiaro Aprile Camillo 2, Milaan, MI
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 5 minuten lopen van Corso Buenos Aires en Giardini Pubblici Indro Montanelli. Ook Piazza della Repubblica en Spazio Oberdan liggen binnen 10 minuten lopen. Station Milan Repubblica ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Porta Venezia is het 7 minuten lopen.

    Hotel Palazzo delle Stelline € 75
    Hotel Palazzo delle Stelline

    Hotel Palazzo delle Stelline

    Corso Magenta 61, Milaan, MI
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit historische hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Santa Maria delle Grazie en Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci. Ook Castello Sforzesco en Parco Sempione liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Cadorna ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Conciliazione is het 7 minuten lopen.

     UNAHOTELS Cusani Milano € 143
     UNAHOTELS Cusani Milano

     UNAHOTELS Cusani Milano

     Via Cusani 13, Milaan, MI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 5 minuten lopen van Teatro Dal Verme en Castello Sforzesco. Ook Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Cairoli ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation Cordusio is het 7 minuten lopen.

      Armani Hotel Milano € 554
      Armani Hotel Milano

      Armani Hotel Milano

      Via Manzoni 31, Milaan, MI
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Milaan ligt in een winkelbuurt, binnen 10 minuten lopen van Via Montenapoleone, Teatro alla Scala en Galleria Vittorio Emanuele II. Ook Kathedraal van Milaan en Piazza del Duomo liggen binnen 15 minuten lopen. Metrostation Montenapoleone ligt op maar 2 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 8 minuten lopen.

       Hyatt Centric Milan € 122
       Hyatt Centric Milan

       Hyatt Centric Milan

       via Pirelli 20, Milaan, MI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Stazione Centrale, binnen 15 minuten lopen van Piazza della Repubblica, Corso Buenos Aires en Corso Como. Ook Porta Venezia en Piazzale Loreto liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Gioia en Centraal station liggen op 5 minuten lopen.

        Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione € 212
        Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

        Rosa Grand Milano - Starhotels Collezione

        P.za Fontana 3, Milaan, MI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit wellness hotel ligt in Centrum van Milaan, binnen 10 minuten lopen van Palazzo Reale, Galleria Vittorio Emanuele II en Piazza del Duomo. Ook Kathedraal van Milaan en Teatro alla Scala liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Duomo ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation San Babila is het 7 minuten lopen.